Art Déco

Ett unikt och elegant tema kan göra stor skillnad när du inreder din inredning. Det kommer inte bara att få utrymmet att se underbart ut, utan det kan också skapa en distinkt atmosfärLäs mer och stämning. Photowall har ett fantastiskt urval av högkvalitativa art deco-dukutskrifter som passar in i dessa rutor. Denna speciella estetiska stil, som är en korsning mellan modernt mode och industriell design, påverkade flera aspekter av den amerikanska kulturen. Bara så att du vet är det faktiskt en förkortning för arts décoratifs, vilket i huvudsak betyder dekorativ konst. Liksom många andra konstnärliga rörelser har art deco sitt ursprung i Frankrike i början av 1910-talet, men introducerades ordentligt för världen vid den internationella utställningen för modern och industriell dekorativ konst 1925. Vi kommer att fördjupa oss mer i detta under diskussionen om art deco canvas prints. Dessa motiv kommer att hjälpa dig att göra ditt rum vackert men också individuellt och stilfullt. Som vanligt med Photowall kan du justera dina utvalda art deco canvasutskrifter så att de matchar eller kontrasterar till din befintliga inredning, färgscheman och så vidare.

Grundläggande för art deco canvas prints

Art deco är vanligtvis en ganska enkel estetik att känna igen, med betoning på starka linjer, geometriska former och djärva material som i sin tur skapar en stil som sticker ut särskilt när den ligger bredvid andra epoker inom konst och arkitektur. Rörelsen var snabb med att ta till sig ny teknik, vilket innebär att materialen inte alltid var de mest traditionella och därför ibland lite kontroversiella. Art deco användes som inspiration för arkitektur, konst och design runt om i världen, och vissa element av detta syns också i art deco canvasutskrifter. Till och med något enkelt som "Deco Patterning I" kan framkalla genuina känslor av överraskning och väcka känslor, det är kraften hos dessa art deco canvas prints. Om du är ute efter något mer djärvt och typiskt kan "Peacock Deco" vara rätt objekt för dig. Detta art deco canvas print kommer definitivt att uppgradera utseendet på ditt valda utrymme, samtidigt som det får det att verka större och djupare.

Djup och betydelse

Precis som denna konststil som växte fram ur en önskan att göra sig av med det förflutna och omfamna framtiden i all dess konstgjorda, maskindrivna prakt, kan du göra en enorm förändring med art deco canvasutskrifter. Vissa säger att det är en kvarleva av en Gatsby-liknande hedonism som sänkte sig över det välmående efterkrigstida Amerika. Det fanns ny teknik som gjorde bilar, radioapparater och kylskåp tillgängliga för den genomsnittlige medborgaren och konsumenternas smak för utsmyckning och lyx sköt i höjden. Denna berusande känsla av framsteg återspeglas också i art deco-dukutskrifter. Ta till exempel motivet "Art Deco Florals IX", som visar den överdådiga och underbara estetiken från dessa år.

Omfattning av art deco canvas prints

Denna konstnärliga stil som faktiskt definierade decennierna mellan första och andra världskriget har undvikit en konsekvent definition under åren efter höjden av dess popularitet. Ursprungligen tog art deco många former mellan första och andra världskriget. Detta sträckte sig från de exotiska och utsmyckade dekorationerna på 1920-talet till den avantgardistiska strömlinjeformade och eleganta stiliseringen på 1930- och 40-talen, varav du kommer att se några i vår samling av art deco canvasutskrifter. Den är kanske mest känd för sin användning i arkitekturen, särskilt i skyskrapor som Empire State Building, men den användes också flitigt i konstverk som väggmålningar, skulpturer och grafisk design, främst för att skildra den amerikanska kulturen i början av 1900-talet. "Empire State Building - Blue Print" är ett konkret exempel på detta, ett art deco-dukstryck som inte skulle se fel ut i styrelserummet på kontoret, men som också kan utgöra en fantastisk väggdekoration i din bostad.
Produktinformation
  • Visar sidan 1 av 1 sidor