Jugend

Vi har specifika egenskaper som vi letar efter när vi designar våra inredningar. Detta gäller även våra dekorativa verktyg, särskilt de mest synliga som väggbeklädnader. Photowalls utLäs merbud av art nouveau-dukutskrifter har mycket distinkta och vackra egenskaper, vilket gör det till en idealisk komponent för att förnya eller vitalisera din inredning. Dekorativa, sensuella och kompromisslösa art nouveau-dukstryck är snabbt på väg att bli en dynamisk och uttrycksfull stil för att försköna ditt hem, kontor eller något annat utrymme som du har valt att försköna. Du kan justera dessa fantastiska art nouveau-dukutskrifter så att de matchar eller kontrasterar dina befintliga färgscheman, din övergripande estetik och andra dekorativa element.

Historielektion med art nouveau-dukutskrifter

Art nouveau betraktas av vissa som det första självmedvetna försöket att skapa en distinkt modern stil, och art nouveau som konströrelse utvecklades stadigt i Europa och Amerika, och kan ses än i dag i målningar, skulpturer, smycken och så vidare. Aubrey Beardsleys förföriska teckningar, Victor Hortas kurviga arkitektur och framför allt Alphonse Muchas utsmyckade affischdesign är några av de mest kända exemplen på den unika jugendstilen. Det är viktigt att veta mer om denna rörelse eftersom det gör det lättare för dig att välja ut art nouveau-dukstryck, inte bara när det gäller estetik utan också för att du ska kunna besvara de frågor som garanterat kommer att komma i din väg. Först och främst betyder art nouveau helt enkelt ny konst på franska och var en rörelse som varade från 1880-talet fram till första världskriget och som genomsyrade alla aspekter av den estetiska världen, särskilt arkitektur och grafisk konst. Det är intressant att även om den stilistiska rörelsen upphörde för över 100 år sedan, kan man fortfarande se äkta art nouveau-design i dag. Du kan se detta i art nouveau-dukstrycket med titeln "Galleria Sciarra, Rome", ett underbart verk som kommer att ge ditt rum sofistikering och visuell tyngd.

Definierande egenskaper

På sin tid var art nouveau känd som revolutionerande och till och med kontroversiell, och därför sköt dess popularitet i höjden, särskilt bland dem som ville vara med och följa de senaste trenderna. Med sin huvudsakliga inspiration från naturen innehåller art nouveau-dukutskrifter delikat organiska former, excentrisk geometri och flytande, slingrande kurvor. Detta beror delvis på att art nouveau-rörelsen inspirerades av biologers illustrationer och studier. Många av de konstverk som jugendstilen bygger på efterliknar och överdriver de egenheter som finns i naturen. Dessutom är de flesta av dessa bilder flödande, där de upprepar de vågiga formerna och vändningarna ofta. Du kommer att få se mycket av detta, särskilt när vi behandlar verk av Alphonse Mucha, en av de mest framstående protagonisterna för denna speciella konststil.

Art nouveau canvas prints och deras centrala figur

Photowalls främsta förespråkare för art nouveau-dukutskrifter är den tjeckiske målaren och dekorationskonstnären Alphonse Mucha, som var mest känd för sin distinkta stil och sina bilder av kvinnor. Runt jul 1894 i Paris, dit han hade flyttat för att kunna fortsätta sina studier, råkade Mucha komma in på ett tryckeri där det plötsligt och oväntat behövdes en ny reklamaffisch för en pjäs med Sarah Bernhardt i huvudrollen, den mest berömda skådespelerskan i Paris under den perioden. Mucha, som arbetade som grafiker vid den tiden, erbjöd sig att producera en litograferad affisch på bara två veckor. Bernhardt var så nöjd med pjäsens framgång, delvis på grund av affischens attraktionskraft, att hon ingick ett kontrakt med Mucha. Muchas verk visade ofta vackra, starka unga kvinnor i flödande, vagt neoklassiskt utformade kläder, ofta omgivna av frodiga blommor som ibland bildade glorior bakom kvinnornas huvuden. Ta till exempel "Alphonse Mucha - Art Noveau", ett fantastiskt canvastryck i jugendstil som kan sätta ditt rum på en extraordinär nivå av rumsinredning. Det finns en mängd av Muchas verk i art nouveau-dukutskrifter, alla är fantastiska och den mest perfekta fokuspunkten att sätta upp i ett rum.
Produktinformation
  • Visar sidan 1 av 1 sidor