Akvarellfärger

Det här urvalet av canvasutskrifter ger dig möjlighet att ta med dig akvarellens skönhet och skörhet in i ditt hem. Konstnärer har engagerats och utmanats av akvarellmåleri i århundraLäs merden. Den har en ljusstyrka som är omöjlig att uppnå med något annat medium. Akvarell är ett medium som lämpar sig perfekt både för abstrakta och figurativa motiv och är idealisk för att måla i det fria. Därför använder många konstnärer akvarell för de skisser de gör utomhus innan de börjar måla i full storlek i studion.

Vad är akvarell?

Specialiserade tillverkare tillverkar akvarellfärger genom att mala pigmenten mycket fint och sedan blanda dem med ett bindemedel som t.ex. gummi arabicum. Konstnärer köper dem i tuber eller kakor och använder vatten som medium när de penslar färgen på speciellt akvarellpapper. När konstnären applicerar färgen med en teknik som kallas våt i våt, där två eller flera färger kan rinna in i varandra, kan resultatet bli vackert och leda till oväntade färgblandningar. Vissa pigment ger intressanta mönster när de lägger sig i pappret. Ultramarinblått och bränd umbra gör båda detta. De canvasutskrifter som erbjuds här visar dessa egenskaper särskilt väl.

Akvarellmålare förr och nu

En av de tidigaste och vackraste akvarellerna vi känner till är Albrecht Durers "Ung hare", målad 1502. Den brittiske konstnären J.M.W. Turner är känd för sina akvarellmålningar. Han producerade tusentals under sin livstid, och du kan se många av hans skisser och teckningar i Tate Gallery i London. John Constable, som kanske är mest känd för sin oljemålning "The Haywain", använde sig också dagligen av akvarell för preliminära studier i början av 1800-talet. Hans samtida sade att han gjorde minst en himmelsmålning varje dag. Många moderna konstnärer uppskattar akvarellens uttrycksfulla egenskaper, särskilt i mer abstrakta verk, och använder mediet löst för att skapa en känsla av ämnet i sina verk snarare än en bokstavlig representation. Varje år visar tävlingar som hålls nationellt och internationellt upp de bästa arbeten som för närvarande produceras runt om i världen. Amatörmålare börjar ofta med akvarell för att sedan upptäcka att det inte är alls lika lätt som det ser ut att få bra resultat. Om du har en kärlek till akvarellfärger är valet av ett canvasuttryck det idealiska sättet att få ett sådant på väggen. Med sin livlighet och renhet är akvarellerna lätta att leva med i alla miljöer och dessa canvasutskrifter ger dig den extra bonusen att du inte behöver glasera och rama in dem som du skulle behöva för ett originalverk.

Vattenfärger och inredning

Akvarellfärger är kända för att ha ett inneboende ljus i sig. Detta gör den till ett av de bästa medierna för att uttrycka det känsliga, mystiska och himmelska. Väggmålningar med akvarellfärger kan skapa ett unikt utseende på dina väggar och kan betraktas som en sann form av konst. Att ha väggmålningar på dina väggar kan helt och hållet komplettera rummets utseende. I många fall behöver du inte lägga till andra dekorativa föremål för att matcha väggmålningens design. Så oavsett vilken väggmålning du väljer kommer de definitivt att skapa ett underbart uttalande i din inredning.
Produktinformation

Snabb leverans

Din beställning skickas inom 1–4 dagar och du har alltid fri frakt. Tapetlim ingår.

100% Garanti

Vi vill bara ha nöjda kunder, därför har du alltid 30 dagars öppet köp och du får pengarna tillbaka om du inte är nöjd.