Måttanpassade tapeter och tavlor, fri frakt. Skickas inom 1-3 dagar.

08-550 023 18 08-550 023 18
Min växthus akvarell 3 - Canvastavla - Vardagsrum

875

motiv

Akvarellfärger

Den här samlingen canvastavlor ger dig möjligheten att låta akvarellens bräckliga skönhet bli en del av ditt hem. Konstnärer har både engagerats och utmanats av akvarellmålning i århuLäs merndraden. Färgerna har en lyskraft som är omöjlig att uppnå med något annat medium, och är perfekta för både abstrakt och figurativ konst. Dock passar de bäst att måla med utomhus. Därför använder många konstnärer akvarellfärger för skisserna de gör utomhus innan de börjar med de fullskaliga tavlorna i ateljén.

Vad är akvarell?

Specialisttillverkare producerar akvarellfärger genom att riva ett pigment och blanda det med ett bindningsmedel, oftast gummi arabicum. Konstnärer köper tuber eller kakor och använder vatten för att pensla ut färgen på ett speciellt akvarellpapper. När konstnären lägger på färgen med tekniken alla prima, ibland kallad vått i vått, kan två eller fler färger smälta in i varandra och skapa vackra och oförväntade resultat. Vissa pigment skapar intressanta mönster när de sätter sig i pappret, till exempel ultramarin blå och bränd umbra. Canvastavlorna vi har att erbjuda demonstrerar dessa egenskaper riktigt bra.

Dåtida och nutid akvarellmålare

En av de tidigaste, och vackraste, akvarellerna vi vet om är Albrecht Dürers “En ung hare”, som målades 1502. Den brittiska konstnären William Turner är känd för sina akvareller. Under sin livstid skapade han tusentals, och du kan se många av hans skisser och teckningar på konstmuseet Tate Britain i London. En annan konstnär som var aktiv under 1800-talet var John Constable, som kanske är mest känd för oljemålningen Höskrindan. Han använde akvarellfärger dagligen för sina studier. De som kände honom sa att han målade minst en himmel varje dag. Många moderna konstnärer uppskattar akvarellens uttrycksfullhet, speciellt i mer abstrakta verk, och använder hellre mediet än en exakt representation för att skapa en känsla för motivet i sina verk. Varje år hålls det både nationella och internationella tävlingar för att visa upp nutidens bästa verk. Amatörmålare börjar ofta med akvareller, bara för att upptäcka att det inte alls var så lätt att få ett bra resultat. Om du älskar akvareller kan en canvastavla vara det bästa sättet att få upp en på dina väggar. Med sin livfullhet och renhet är akvarellerna lätta att leva med i vilken miljö som helst, och med canvastavlorna behöver du inte bekymra dig för inramning eller det skyddande glaset som ett originalverk behöver.
Produktinformation

Snabb leverans

Din beställning skickas inom 1-3 dagar och du har alltid fri frakt. Tapetlim ingår.

100% Garanti

Vi vill bara ha nöjda kunder, därför har du alltid 30 dagars öppet köp och du får pengarna tillbaka om du inte är nöjd.