Surrealism

Surrealismen är en konstgenre som har sitt ursprung och sin inspiration från 1920-talets bildkonst och författarskap. Konstnärernas målningar innehöll vardagliga scener med föremål soLäs merm var malplacerade. En av de mest kända surrealistiska konstnärerna är Salvador Dali och hans berömda ökenlandskap med klockor som är böjda på mitten och smälter över växter och stenar. Målet med att ägna sig åt surrealistiskt måleri var att uppmuntra människor att frigöra sina undermedvetna tankar och uttryck och låta dem framträda i skrift och genom canvasutskrifter.

Teman för det omedvetna sinnet

Det finns många dukutskrifter som är tillgängliga för att visa upp teman om det omedvetna sinnet. Eternal Love visar en kvinna med ängelvingar som stirrar på en enorm väckarklocka medan hennes katt sitter i närheten. Det finns ett brett spektrum av färger som används i målningarna, och ingen är någonsin väldigt lik den andra. Landsbygdsscener finns i överflöd, som t.ex. bondgården som växer ur ett träd på en åker, eller fåglar som avbildas som trädblad som blåser bort från trädet när de flyger högre upp mot himlen. Dessa tankeväckande konstverk på duk kommer att hålla dagdrömmare sysselsatta i timmar och säkert ge upphov till intressanta samtal vid nästa middagsbjudning.

Element av överraskning

En del av surrealismens genre är överraskningsmomentet. Till en början kan konsten verka vanlig, tills du inser att något mycket viktigt inte är på sin plats. Det finns ett hus som flyter nerför ett vattenfall, en nästan Renoir-liknande man på en cykel med ett paraply - tills du märker att mannen är osynlig. Det var Sigmund Freud, den berömda psykiatern, som sägs ha varit en viktig inspirationskälla för konstnärer som Paul Éluard, Benjamin Péret, René Crevel, Robert Desnos och många andra. Freud arbetade med drömanalys och fri association, vilket hjälpte de surrealistiska konstnärerna att uttrycka sina verk på dukutskrift genom att leta efter idiosynkrasier och studera sina egna drömmar. Andre Breton, som sägs vara rörelsens grundare, ansåg att man genom att visa två vitt skilda föremål i konsten kunde skapa idéer om skillnaderna och kanske relatera till likheterna. När du hänger upp ett surrealistiskt verk på duk på din vägg finns det många sätt att tolka sådana bilder. Låt bara dina tankar flyta, så kommer målningen att tala till dig personligen.
Produktinformation
  • Visar sidan 1 av 1 sidor