John Bauer

Dyk ner i rummet i en värld av sagor och troll med ett av de här fantastiska canvastavlorna av John Bauer, den berömda svenska illustratören. Alla varelser som avbildas i dessa målninLäs mergar kommer garanterat att väcka beundran; de är så vältecknade. Varje canvastryck av Bauer ger ett intryck av värme och vänlighet samtidigt som de bibehåller en aura av fantasmagori. Oavsett vilken målning du väljer, oavsett om det är varelser från fantasivärlden, djur eller mänskliga former, kommer den att vara en inbjudan till drömmar, som föranleder otaliga tolkningar och oändliga diskussioner.

Vackra och tidlösa rum med John Bauer väggmålningar

Några av de klassiska illustrationerna som visar landskap och mytologi, John Bauers verk är bland favoriterna och mest älskade när det gäller att dekorera alla rum. John Bauer är känd för sina illustrationer av svensk folklore och sagor. Väggmålningarna visar den svenska naturen, den täta skogen och de varelser som lever där. De visar också detaljerade skildringar av växter, mossor. Lavar och svampar som finns i de svenska skogarna. Tomtarna och trollen är intressanta och mystiska som säkert kommer att göra interiören i ditt hem levande och livlig. Ibland kan det vara ganska utmanande att tänka på inredning som får väggarna att se bra ut. Borta är de dagar då husägare och designers använde färg för att få rummet att se attraktivt ut. Dessa dagar vinner användningen av väggmålningar popularitet på grund av att de är innovativa och attraktiva. Designerna finns också i många olika alternativ. Photowall ger dig de bästa väggmålningarna som finns i många olika mönster som du kan använda i ditt hem eller utrymme för att få dem att se bra ut. Med väggmålningar som är rika på färger och levande illustrationer kan du skapa en fokuspunkt i rummet som säkert kommer att älskas av din familj och dina vänner.

Om konstnären

John Albert Bauer (1882 - 1918) var en svensk målare och illustratör. Hans verk är centrerade kring landskap och mytologi. Han är populärt känd för sina illustrationer till de tidiga upplagorna av Bland tomtar och troll eller vanligen kallad Bland tomtar och troll, som är en antologi med svensk folklore och sagor. Han är född och uppvuxen i Jönköping. Vid 16 års ålder flyttade han till Stockholm för att studera vid Kungliga Svenska Konsthögskolan. Som student där fick han sina första uppdrag att illustrera berättelser i böcker och tidskrifter. Där träffade han Ester Ellqvist, som han gifte sig med 1906. Under sina resor i Lappland, Tyskland och Italien blev han djupt utsatt för olika kulturer, vilket i hög grad påverkade hans verk. Han målade och illustrerade i en romantisk nationalistisk stil som påverkades av den italienska renässansen och samiska kulturer. De flesta av hans mästerverk var akvareller eller grafik i monokroma eller dämpade färger. Han använde också olja i måleriet samt fresker. Med hans illustrationer och målningar kunde människor bredda sin förståelse och uppskattning av svensk folklore, sagor och landskap. Tillsammans med sina vänner var Bauer en del av en generation svenska målare som inledde sina karriärer strax innan modernismen började blomstra. Bauer inspirerades av konstnärer som Carl Larsson, Anders Zorn och Bruno Lijefors samt Fritz Erler, Max Klinger och andra tyska illustratörer. Hans verk påverkades också av 1300-talets renässans. Detta syns genom bilderna av prinsar och prinsessor såsom de hade element från flamländska gobelänger. Trollens kläder var också plisserade precis som de draperade kläder som man ser i antika romerska skulpturer.
Produktinformation
  • Visar 1-11 av 11 motiv

Snabb leverans

Din beställning skickas inom 1–4 dagar och du har alltid fri frakt. Tapetlim ingår.

100% Garanti

Vi vill bara ha nöjda kunder, därför har du alltid 30 dagars öppet köp och du får pengarna tillbaka om du inte är nöjd.