Landskap & Natur

Landskap är ett utmärkt sätt att få ett litet rum att verka större. De öppnar upp världen och ger färg och liv till ett rum som kanske saknar det, och en touch av himmel kan verkligenLäs mer föra in det yttre i rummet. Experimentera med landskap från vår kollektion av canvastavlor med landskap och natursköna motiv.

Det stora blå havet

Det sägs att mänskligheten ursprungligen kom från havet. Det är logiskt - varför skulle annars människor världen över dras till kusterna under semestern? Varför annars skulle sjömännen tillbringa sina liv med att flyta över en fientlig miljö och åldras i havets saltspray och brutala sol? Havets ljud är som en vaggvisa - vissa spekulerar i att vi finner ljudet så avslappnande eftersom det påminner oss om livmodern, om det mjuka suset av vår mammas blod i hennes ådror och rytmen i hennes hjärtslag. Forskare menar att bilder av havet är omedelbart avslappnande och ger publiken känslor av frid och välbefinnande. Andra rapporterar att havet får dem att tänka på äventyr, på resor till avlägsna platser på andra stränder, på frihet som landsmän inte ens kan föreställa sig. Frammana alla dessa känslor och fler när du dekorerar ett rum med en målning.

Öken

Algebra uppfanns i öknen. Det gjorde även alkoholen och astronomin. Öknen är ett incitament för tankar och frigör sinnet att vandra dit det kanske inte har gått tidigare. Den vidsträckta himlen öppnar sinnet och skickar det på nya vägar, vilket leder till överraskande insikter. Ökenfolket säger att ökenvinden inte bryr sig om vad människan gör eller tänker. Öknen gör som öknen vill, och inget vi kan göra kommer någonsin att ändra på det. En gammal dikt beskriver kanske bäst förhållandet mellan människan och öknen. I dikten hittar en resenär två meter sten i öknen med följande inskription: "Mitt namn är Ozymandias, kungarnas konung: Titta på mina verk, ni mäktiga, och misströsta!". Inget annat återstår av statyn eller av den stad som den en gång stod i. Öknar är en nyttig påminnelse om att tiden sträcker sig bakåt såväl som framåt, och att vår tid här är kort. Det finns så få miljöer som verkligen utmanar oss nuförtiden. Vi går från luftkonditionerade hem till luftkonditionerade kontor och åker i luftkonditionerade bilar däremellan; det är inte förvånande att naturens kraft kommer som en överraskning när den inträffar. Påminn dig själv om naturens kraft med ett canvastryck med öken-tema från kollektionen Landscapes & Scenic.

Bergen

Ett berg som reser sig över landskapet, klätt i grönska och snö, är verkligen en härlig syn. Dessa uråldriga kolosser har stått på samma plats sedan människan först slog en sten mot en annan för att skapa eld, och de kan överleva långt efter att människan har försvunnit. Deras vackra, stränga ansikten har sett solen gå upp och ner en miljon gånger, de har sett istider komma och gå under många livstider, och ändå består de. Genom eld och storm, och genom tidernas gång, består bergen, oföränderliga och eviga. Ibland behöver människor påminnas om att det finns något som är för evigt - eller åtminstone för evigt så mycket som människor kan förstå begreppet. När du behöver veta att världen fortsätter, att det finns saker som inte förändras, kan ett canvastryck vara precis vad du behöver för att dekorera ett rum med.

Gräslandet

Många människor tillbringar sina liv i städer, instängda i korridorer av betong och stål, med bara en bit av himlen att se. Deras liv är slutna i sig själva, från arbete till hem till arbete, utan att se längre än denna spricka av världen. Utanför städerna finns det dock lavendelfält som sträcker sig så långt ögat kan se, gräsmarker och savanner som är så öppna att man kan se själva planetens kurva. De bilder som porträtteras i dessa canvastavlor och målningar framkallar en känsla av frihet, av storlek och vidsträckthet, som kan dra tankarna ur sina hjulspår och in i nyare, friare kanaler, fria att vandra bortom städerna och betongtornen in i en värld som du kanske aldrig hade kunnat föreställa dig. Befria ditt sinne från att vandra genom vida öppna ytor i vår kollektion av canvasbilder med landskap och naturskildringar.
Produktinformation