Landskap

Landskap är en mycket användbar typ av inredningsdetaljer. De kan få ett litet rum att verka större och utvidga utrymmet bara genom att de existerar. De kan lysa upp ett alltför kliniLäs merskt rum, vilket gör dem idealiska för kontor, och dekorera samtidigt som de är neutrala, vilket gör dem idealiska för hotell. Rätt landskap på rätt plats kan ta ett rum från helt okej till fantastiskt på ett enkelt sätt. Gör en förändring; dekorera ditt hem med dukutskrifter från vår kollektion Landskap.

Var en skogsväg

Få lugn och ro i varje rum med ett canvasuttryck från vår kollektion Landscapes med en skog som motiv. Låt din fantasi ta den mindre utflyttade vägen, vandra längs de tidstypiska stigarna mellan träd som var gamla när vårt släkte var ungt. När det gäller skogsscener finns det ingen ände på mångfalden - från de svala nästan ordnade skogarna på norra halvklotet till de rangliga, regniga djunglerna i Afrika och Sydamerika. Varje skog väcker olika känslor - medan en landsväg genom en höstgul skog kan kännas välkomnande och hemtrevlig, kan samma landsväg genom en tät, mörkgrön urskogsdjungel väcka tankar om att gå dit ingen människa har gått förut, ta med dig skogen hem med dukutskrifter.

Giv dig själv blommor

Äkta blommor är lika gripande som de är vackra, ett ljust men alltför tillfälligt exempel på världens skönhet. Men med canvasutskrifter kan du ta med dig ett helt fält av blommor, som sträcker sig ända fram till horisonten, in i vilket rum som helst i ditt hus. Oavsett om du gillar ett fält med vallmo, en äng fylld av vilda blommor eller lavendelfälten i Provence kan du ta med dig blommorna hem och behålla dem för evigt, lika vackra som den dag då fotografiet togs.

De öppna fälten

Himlen verkar alltid större på ett öppet fält, med gräset som sträcker sig mot horisonten och kullarnas mjuka krusning som ligger framför dig. Ett stort fält är en utmärkt plats för att tänka; det tysta suset på fälten påminner om havets vågor som skvalpar på stranden, medan gräsets nickande i vinden har en hypnotisk kvalitet. Även om en målning aldrig riktigt kan återskapa ljudet och doften av ett öppet gräsfält kan den säkert visa hur det ser ut, och ett öppet fält får även det minsta rum att omedelbart se större, ljusare och mer bebott ut.

Bergar och ruiner

Ibland tittar man på bilder av berg, eller foton tagna från toppen av dem, och man måste ta en stund för att förundras över människans uthållighet, som klättrar upp på dessa stenmonster för att få en bild. Det blir ännu mer imponerande när man ser ett slott på toppen av ett berg - man tänker genast på hur mycket arbete som måste ha lagts ned på att bygga det tornet eller den muren - hur många människor och hur många år tog det att bygga det? Slotten, liksom bergen, verkar som om de har funnits där i evighet och kommer att finnas där i evighet fortfarande, och det är lätt att missa hur de ständigt förändras. Vare sig det bara är ett snötäckt berg som blir grönt med våren, eller om det är den långsamma förfallsprocessen som förvandlar slott till ruiner, så arbetar tidens krafter på alla saker, även på berg. Trots deras oföränderliga utseende i mänsklig skala är berg i geologisk skala otroligt energiska, och de rusar upp och ner som småbarn på en sockerhöjd. Införliva målningar i din inredning för att få en nyttig meditation om farorna med att döma enbart utifrån utseendet.

Konst

Konstnärer världen över har genom åren inspirerats att försöka skildra det levande landskapet i sin konst. Vissa av dem är bättre än andra, men det råder ingen tvekan om att landskapsmåleri är en krävande disciplin, oavsett om man avbildar en skogsklädd bergssluttning, ett stormigt hav eller en bergsström. Allt måste vara precis som det ska, eftersom det är en av de få saker som folk faktiskt kan åka dit och kontrollera senare - ingen vet hur Mona Lisa verkligen såg ut, efter all denna tid, men vem som helst kan åka till England och se om Thomas Smith eller Richard Wilson visste vad de höll på med. Ta in ett exempel på denna krävande konstform i ditt hem med ett dukuttryck från vår kollektion Landskap.
Produktinformation