Rosor

Ring-a-ring of roses, som barn lär vi oss att rosor är definitionen av kärlek, romantik och skönhet. Den röda rosen är kärlekens blomma och kommer i förgrunden varje Alla hjärtans dagLäs mer. Den avlidna Diana, prinsessan av Wales, kallades för en engelsk ros, som ett tecken på hennes elegans. Om vi lyckas med en uppgift får vi höra att allt kommer att bli bra. Shakespeare sade "Vad är ett namn? Det som vi kallar en ros med något annat namn skulle dofta lika sött". Arthur Miller skrev "Kan någon minnas kärlek? Det är som att försöka framkalla rosendoften i en källare. Du kanske ser en ros, men aldrig parfymen." I århundraden har dessa blommors väldoftande kronblad använts vid tillverkningen av de dyraste och mest exklusiva parfymerna. Våra dukutskrifter är avbildade i många nyanser och visar de lockande blommorna i all sin prakt.

Arter

Det finns över 100 arter av rosor, där alla utom rosa sericea har fem kronblad och alla har törnen, tekniskt sett kallade taggar. Blomman ger upphov till en frukt, en så kallad nypon, som är bärliknande och i allmänhet röd i färgen. Den vita rosen, traditionellt känd som brudrosen, representerar den nya kärlekens renhet, och därför finns en målning med i detta urval, som för in lugn, elegans, elegans och stillhet i ditt hem.

Emblem

Rosen är Englands nationalblomma och blev känd mellan 1455 och 1485, då den användes av politiska skäl under Rosornas krig. Huset Yorks sigill var en vit ros och huset Lancasters en röd. Rosorna korsbefruktades sedan och blev det segrande husets emblem, döpt till Tudorrosen. Rosan är också blommornas emblem i New York, Georgia, North Dakota, Oklahoma och Iowa, och är även blommornas emblem i Amerikas förenta stater. Med allt den symboliserar kommer det inte som någon överraskning att rosen är den mest populära blomman i världen, med sina olika färger som betyder olika saker: gul för vänskap och glädje, röd för kärlek, lavendel är traditionellt reserverad för kungligheter, mörkrosa antyder tacksamhet medan ljusrosa antyder mildhet och beundran, vit förkunnar oskuld och orange står för åtrå. Detta skildras på ett elegant sätt i det här utbudet av dukutskrifter, från traditionella målningar till moderna, med rosor i all sin prakt.
Produktinformation