Tokyo

Tokyo, Japans största stad och de facto huvudstad, är en av de mest tätbefolkade städerna i världen, med mer än 13 miljoner människor bara i stadens centrum. Våra canvastavlor med TokLäs meryo-tema illustrerar den höga byggnadstätheten och skildrar dess livliga natur. Staden började dock som en liten fiskeby som kallades Edo, vilket betyder flodmynning. Edos slott, som befästes på 1100-talet, byggdes på det som nu är platsen för det kejserliga palatset. Namnet ändrades 1868 till Tokyo, som betyder östra huvudstaden. Märkligt nog är det inte Japans officiella huvudstad, eftersom vissa fortfarande insisterar på att den tidigare kejsarstaden Kyoto har den titeln. Som en av Japans 47 prefekturer består Tokyo av 23 centrala distrikt och många städer, tätorter och byar i väster. Öarna Izu och Ogasawara ingår också.

Bakgrund

Japans kejsarhus har haft otroliga 125 monarker, med anor från 660 f.Kr. Detta är den längsta sammanhängande monarkin i världen och har, med undantag för några regerande kejsarinnor i början av 1900-talet, huvudsakligen styrts av män.

Stad

Med en kombinerad bakgrund av berget Fuji, tempel och palats som omfamnar dess långa kultur och ultramoderna skyskrapor, alla vackert representerade i målningarna, är Tokyo en mångfacetterad metropol. Med eleganta broar som korsar breda floder och många avgränsade grönområden, ger vackra parker lugn och ro i delar av staden. Och den världsberömda körsbärsblomfestivalen, som förebådar våren, är en stor turistattraktion från slutet av mars till mitten av april. Körsbärsblomman, som kallas sakura på japanska, är den nationella blomman. På canvastrycket har denna bländande naturkraft fångats och reflekteras i vattnet. Mycket av marken har återtagits för att möjliggöra ytterligare tillväxt och staden har byggts upp igen två gånger, efter den stora Kantō-jordbävningen 1923 och sedan den destruktiva bombningen av staden under andra världskriget.

Mass Transit Railway, eller MTR

Japan har det mest trafikerade tunnelbanesystemet i världen. Det färdigställdes 1927, genomgick en stor utbyggnad inför de olympiska sommarspelen 1963 och transporterar nu nästan 9 miljoner pendlare dagligen, mer än 3,2 miljarder årligen. Endast en del av MTR är underjordisk, med totalt cirka 320 km järnvägsspår. I de hårt trafikerade tunnelbanevagnarna arbetar man med att trycka in så många pendlare som det är lagligt möjligt i tunnelbanevagnarna.

Fantastiska vardagsrum med väggmålningar i Tokyo

Vardagsrummet är en plats där du tillbringar den mesta tiden när du är hemma. Det är där vänner och familj samlas för att tillbringa lite kvalitetstid. Därför är det viktigt att vardagsrummet är väldesignat för att göra det mer bekvämt och inbjudande. Det finns faktiskt massor av idéer som du kan få från olika referenser och väggmålningar är helt enkelt helt fantastiska. Från samlingen av Photowall är Tokyos väggmålningar imponerande mönster som säkert kommer att göra ett uttalande i ditt vardagsrum. Skapade med fantastiska svala färger kommer väggmålningarna att ge liv åt väggarna i ditt rum. Eftersom vardagsrummet kan ha flera användningsområden, som att koppla av, umgås, titta på tv-program och annat, spelar färgerna en viktig roll för rummets stämning och atmosfär. Det är här som de vackra väggmålningarna från Tokyo gör sitt jobb. Välj rätt väggmålningsdesign för vardagsrummet och du kommer att få en fantastisk fokuspunkt som säkert kommer att älskas av din familj och dina vänner. Lycka till med inredningen!
Produktinformation
  • Visar sidan 1 av 1 sidor