Mt Fuji och Tokyo Skyline - Canvastavla - Vardagsrum

32

motiv

Tokyo

Tokyo, Japans största stad och landets huvudstad, är en av världens mest tätbefolkade städer med mer än 13 miljoner invånare bara i stadens centrum. Våra canvastavlor med Tokyo-tema iLäs merllustrerar husens täthet och porträtterar stadens livlighet. Dock så började staden som en liten fiskeby som kallades Edo, som betyder flodmynning. På 1400-talet byggdes Edoslottet på den plats där kejsarpalatset nu står. 1868 bytte Edo namn till Tokyo, som betyder östra huvudstaden. Konstigt nog är det inte Japans officiella huvudstad, och vissa insisterar att det är den förra kejsarstaden Kyoto som fortfarande har den titeln. Tokyo är en av Japans 47 prefekturer och består av 23 stadsdelskommuner och många städer och byar i den västra delen. Izuhalvön och Ogasawaraöarna är också en del av prefekturen.

Bakgrunden

Japans kejsarhus har haft otroliga 125 olika monarker sedan 660 f.Kr. Det är det längst oavbrutna monarkistyret i världen, och förutom ett par styrande kejsarinnor i början på 1900-talet har landet nästan uteslutande styrts av män.

Staden

Tokyo är en mångsidig metropol med en fantastisk kuliss: enorma Fuji, tempel och palats som innesluter den historiska kulturen och ultramoderna skyskrapor. Och allt är vackert skildrat i tavlorna. De eleganta broar som korsar breda floder, de många avgränsade grönområdena och vackra parkerna skänker vissa stadsområden en fridfull stämning. Och den världsberömda körsbärsblomsfestivalen, som förkunnar vårens början, är en stor turistattraktion mellan sena mars och mitten av april. Blomman, som heter sakura på japanska, är landets nationalblomma. I canvastavlorna fångas denna bländande naturkraft återspeglad i vattnet. Man har återkrävt mycket av landet för att skapa utrymme för framtida tillväxt och staden har byggts upp på nytt två gånger: först efter den stora Kanto-jordbävningen och sedan efter den förödande bombningen under andra världskriget.

Tokyos tunnelbana

Japan har världens mest fullpackade tunnelbanesystem. Det färdigbyggdes 1927 och undergick stora utbyggnader inför Olympiska spelen 1963. Nu reser nästan 9 miljoner pendlare med tågen varje dag, och tågen har över 3,2 miljarder resande årligen. Det är bara en del av den 320 km långa tunnelbanan som ligger under jorden. Tunnelbanan är överbelastad och så kallade ‘Oshiya’ anställs för att trycka in så många pendlare det bara går i vagnarna.
Produktinformation
  • Visar 1-32 av 32 motiv

Snabb leverans

Din beställning skickas inom 1-3 dagar och du har alltid fri frakt. Tapetlim ingår.

100% Garanti

Vi vill bara ha nöjda kunder, därför har du alltid 30 dagars öppet köp och du får pengarna tillbaka om du inte är nöjd.