Kroatien

Under de senaste årtiondena har Kroatien väckt en del kontroverser i nyheterna för att vara en plats för konflikter och oroligheter. Men det är föga känt att detta land har stora histLäs meroriska rötter och har en rikedom och traditionskultur som är oöverträffad. Photowall hyllar detta unika land i sina Kroatien canvasutskrifter, förutom att pryda ditt hem eller dina privata läsutrymmen kan dess rika kultur och vidsträckta landskap tjäna som en påminnelse till alla om att allt inte kan bedömas vid första anblicken. Många länder i vår tid har genomgått politisk kamp och disputation. Men sett genom historiens glasögon har dessa länder en gång i tiden tagit plats som en av den moderna civilisationens pelare. Med kulturer och traditioner som är så rika och färgstarka att det skulle vara svårt att föreställa sig en värld utan deras inflytande. Kroatien är ett av dessa länder. Kroatien canvasutskrifter firar detta lands stora bidrag till själva mänskligheten. Men låt oss först ta en titt på detta underbara lands historia. Det kommer att ge oss en glimt av dess tidigare glans och storhet. Låt Kroatien ta dig med på denna ögonöppnande resa till upplysning och visdom. Möt det Kroatien som du aldrig har sett förut.

En kortfattad historia om Kroatien i Kroatien canvas prints

Kroatien är ett land som sträcker sig mellan centrala och sydöstra Europa vid Adriatiska havet. Det kallas officiellt Republiken Kroatien och dess huvudstad är Zagreb. Photowall hedrar denna stad med sina "Zagreb Croatia Skyline" Croatia canvas prints, tillgängliga för dig i en mängd olika färger. Detta fantastiska land består av tjugo länder och har en befolkning på ungefär 4,07 miljoner människor. Kroaterna bosatte sig på deras territorium på 600-talet och delade upp det i två hertigdömen. Det erkändes som ett självständigt land den 7 juni 1879. Kroatien betraktas som en suverän stat och är en republik som antar den parlamentariska regeringsformen. Landet kan skryta med sitt medlemskap i Europeiska unionen, Förenta nationerna, Nato och Världshandelsorganisationen. Landet delar också en del av sina väpnade styrkor med den internationella säkerhetsstyrkan och har en tillfällig plats i FN:s säkerhetsråd. Världsbanken rankar landet som en höginkomstlandekonomi. Detta värdiga land har tagit sig in i Photowalls Kroatien-dukutskrifter i kraft av dessa egenskaper.

Den gamla tiden

Den region som vi för närvarande känner till som Kroatien har varit aktivt bebodd sedan förhistorisk tid. En av de bäst bevarade platserna i landet ligger i Krapina, där fossil från neolitiska kulturer kan ses än idag. Dessa platser är oftast placerade nära floddalarna i norra Kroatien. Photowall ger dig en glimt av denna fantastiska bit av förhistorien med sina "Veliki Slap Waterfall" Croatia canvas prints. Det här värdefulla tillägget till vår kollektion av Kroatien-dukutskrifter ger dig möjlighet att förundras över de stora vidderna och den hisnande naturen som detta land har. Mycket senare annekterades Kroatien som en del av det romerska riket under kejsar Diocletianus, som regerade från sitt palats i Split tills han steg ner från tronen år 305 e.Kr. Denna speciella period i Kroatiens historia fick sitt slut i och med avarernas och kroaternas invasion på 700-talet. Romarna som levde under denna invasion flyttade till de många öar och berg som fanns i landskapet. Dessa vackra landskap skildras i Photowalls "Country Road, Croatia" Kroatien canvasutskrifter. Just det här verket kommer att ge en känsla av frihet och öppna ytor till dina vardagsrum eller relaxutrymmen.

Kroatien i Kroatien idag i Kroatien canvas prints

Dagens Kroatien ser mycket annorlunda ut än det gamla Kroatien. Dess städer är nu omgivna av hisnande skylines och arkitektur som speglar alla kulturer som har delat med sig av dess historia. Photowalls "Zadar Croatia Skyline", som är en del av deras Kroatien canvas prints, ger dig en glimt av detta unika land som det existerar idag. Efter det krig som landet genomled under förra århundradet förklarade Kroatien sin självständighet den 25 juni 1991, men det skulle inte erkännas fullt ut förrän fyra månader senare, i oktober. År 1992 välkomnades Kroatien som en äkta medlem av Europeiska ekonomiska gemenskapen, och senare blev landet officiellt medlem i FN. Senare blev landet en del av Världshandelsorganisationen den 30 november 2000. Detta unika lilla land, som hyllas i våra canvasutskrifter om Kroatien, har kommit långt både kulturellt och ekonomiskt sedan sin ödmjuka början. Så om du vill visa upp lite färg och historia i ditt vardagsrum, skaffa dig några av dessa fantastiska Kroatien canvasutskrifter nu, och känn att du har tagit del av detta underbara lands rika och färgstarka resa.
Produktinformation
  • Visar 1-20 av 20 motiv

Snabb leverans

Din beställning skickas inom 1–4 dagar (just nu 5-8 dagar) och du har alltid fri frakt. Tapetlim ingår.

100% Garanti

Vi vill bara ha nöjda kunder, därför har du alltid 30 dagars öppet köp och du får pengarna tillbaka om du inte är nöjd.