Nordirland

Nordirland är en region på Irland som fortfarande är en del av Storbritannien. Den ligger på mark som tidigare var ockuperad av gallerna, som var katoliker och talade iriska. Det är eLäs mern del av provinsen Ulster. Det har varit mycket politisk oro och våld som har brutit ut i denna region många gånger, på grund av kriget mellan unionister och nationalister. I grund och botten är unionisterna de protestantiska ättlingarna till kolonisterna från England som vill att Nordirland ska förbli en brittisk stat, medan nationalisterna är katolska ättlingar till gälarna som vill bryta sig loss från det brittiska styret och etablera ett självständigt Nordirland. Photowall hyllar detta tumultartade men vackra land i sin fina samling av Nordirlands canvastavlor. Dessa fantastiska utskrifter finns i ett stort urval av mönster och färger för den kräsna urbana sofistikerade att välja mellan. Dessa nordirländska canvasutskrifter ger inte bara skönhet och färg till dina vardagsrum utan även en känsla av historia. Låt dessa nordirländska canvasutskrifter vara en ständig påminnelse om att världen är en stor och komplicerad plats, och att de trosuppfattningar och traditioner som en stam har lätt kan utlösa en konflikt med dem som inte delar dem.

Kontroversiellt i Nordirland

Förenade kungariket Storbritannien erövrade Irland på 1500-talet under slaget vid Kinsale. När det brittiska styret etablerades i regionen lämnade många irländska lorder landet och bosatte sig i andra delar av Europa. Deras landområden togs av England och regionen ställdes under en protestantisk, engelsktalande regerings styre. Photowall hyllar detta fantastiska land med "Belfast Northern Ireland Skyline", "Giants Causeway in Antrim" och "Belfast Skyline Rainbow" i sin fina samling av nordirländska canvasbilder. Placera de här bilderna i ditt vardagsrum eller fritidshus för att lägga till stil och en färgklick till dina vardagsrum. Placera dem i ditt minibibliotek eller privata arbetsrum och de ger en känsla av lärdom och världsvana till området. Du behöver inte vara av irländsk härkomst för att njuta av dessa nordirländska canvasutskrifter. Bjud in dina grannar och arbetskamrater på te och kakor och diskutera länge om de aktuella politiska oroligheterna i dessa regioner. Argumenten som dessa nordirländska canvasbilder kommer att ge bränsle kommer att bli något av en brandkårsutryckning.

Tumultuous in Northern Ireland canvas prints

Den politiska oro som orsakas av meningsskiljaktigheter mellan katolska nationalister och protestantiska unionister kallas för oroligheterna. Dessa lågmälda men mycket våldsamma konflikter i städerna har härjat i regionen sedan 1960-talet. Krigstekniken har förändrats, men huvudinriktningen på oenigheten är densamma. Tusentals människor har förlorat sina liv i dessa konflikter. Katolikerna bildade en egen rebellgrupp som kallades Irish Republican Army eller IRA (Irländska republikanska armén). Den förklarades som en terroristorganisation av britterna, som sedan fortsatte att motverka deras attacker genom att grunda Royal Ulster Constabulary eller RUC. Delar av den brittiska armén som kallas Special Air Service, som är Englands egen gren av crackkommandotrupper, kallades också in för att stödja trupperna. Det våld som orsakades av sammandrabbningarna mellan dessa två sidor var inget annat än episkt. Förlusten av liv och de förluster som drabbade båda sidor fick Sinn Feinn, som är katolikernas politiska gren, och den brittiska regeringen att många gånger kräva vapenvila. Men dessa visade sig vara tillfälliga och ineffektiva lösningar på problemet och kunde knappast hejda det blodflöde som striderna orsakade.

Ett nytt hopp

Men trots alla problem i denna del av världen förblir Nordirland fortfarande, åtminstone geografiskt sett, en av de vackraste platserna i världen. Photowall påminner oss om detta faktum med "Giants Causeway", "Waves Crashing in Giants Causeway" och "Belfast Northern Ireland City Map" i sin fantastiska kollektion av Nordirlands canvastavlor. De breda stränderna och den frodiga grönskan i regionen erbjuder fortfarande några av de mest hisnande vyerna på planeten idag, vilket dessa nordirländska canvasbilder vittnar om. Till och med barnens sovplatser och lekplatser kommer att få liv i dessa nordirländska canvasutskrifter. Lär dem om de tusen och en chocker som människans natur är arvtagare till medan du är omgiven av dessa nordirländska dukutskrifter. De kommer inte bara att pryda dina utrymmen utan också bli en stark påminnelse om vad som händer när människor förlorar tolerans och acceptans för varandras trosuppfattningar. Det är aldrig för tidigt att lära dem om vår arts ofullkomligheter och de konsekvenser som våra brister medför. Gör dessa nordirländska canvasutskrifter till en permanent stöttepelare i ditt hem idag. Translated with www.DeepL.com/Translator (free version)
Produktinformation
  • Visar 1-15 av 15 motiv

Snabb leverans

Din beställning skickas inom 1–4 dagar och du har alltid fri frakt. Tapetlim ingår.

100% Garanti

Vi vill bara ha nöjda kunder, därför har du alltid 30 dagars öppet köp och du får pengarna tillbaka om du inte är nöjd.