Washington

Washington, som är uppkallad efter president George Washington, blev den 42:a delstaten i unionen 1898. Det är den nordvästligaste delstaten i USA och ingår i regionen Pacific NorthweLäs merst, där Oregon ingår. Cascade Mountain Range, som fått sitt namn efter sina otaliga tumlande vattenfall, har en rad vulkaner och 300 glaciärer och kallas ofta för de amerikanska alperna. Även om alla vulkaner anses vara aktiva är Mount St Helens den enda som för närvarande har ett utbrott, med det senaste utbrottet i mars 1980. Mount Rainer på 4 392 meter, som avbildas som en modernistisk oljemålning, ligger i en självutnämnd nationalpark. Det finns många spektakulära vandringsleder, och du kan se dig själv slingra dig uppför backar och nerför dalar och vandra genom den alpina skogen. Det härliga canvastrycket av Seattle och över bukten till Mount Rainier med sina snötäckta toppar som bakgrund transporterar din fantasi dit.

Våt och torr

Eftersom Cascades delar staten i två delar kallar invånarna västsidan för den våta sidan och östsidan för den torra sidan. Den västra sidan är kustregionen med tempererad regnskog, men den östra sidan av bergen har ett mycket torrare klimat, med torra öknar och halvtorra stäpper. Washington har en blomstrande vinkultur baserad på East Side. Det är USA:s näst största producent efter Kalifornien, men har sina egna problem eftersom det inte regnar så mycket, vilket gör att bevattning och vattenrättigheter är oerhört viktiga.

Seattle

Seattle är en hamnstad på västkusten och den största staden i både Washington och den nordvästra Stillahavsregionen i USA och är säte för King County. Det futuristiska, psykedeliska canvastrycket fångar essensen av denna moderna stad. Den ligger i Stillahavets eldring, så den ligger i ett stort jordbävningsområde. År 2001 skakade ett "skalv" med magnitud 6,8 staden och orsakade betydande skador på byggnader. Klimatet klassificeras som tempererat marint, med kalla och våta vintrar och varma, torra somrar. De här canvastavlorna är alla pittoreska stadsbilder av en imponerande skyline som domineras av Space Needle och som ger en imponerande utsikt över bukten. Seattle är hemvist för flera inflytelserika band, som Nirvana och Pearl Jam, men dess mest kända son måste vara den ikoniska Jimi Hendrix. Den sattes på kartan över hela världen av den enormt populära tv-serien Grey's Anatomy.
Produktinformation
  • Visar 1-24 av 24 motiv

Snabb leverans

Din beställning skickas inom 1–4 dagar och du har alltid fri frakt. Tapetlim ingår.

100% Garanti

Vi vill bara ha nöjda kunder, därför har du alltid 30 dagars öppet köp och du får pengarna tillbaka om du inte är nöjd.