Musik

Begreppet popmusik, som per definition betyder populärmusik, överskrider ålder, ras och kön. Vanligtvis härstammar det från rock and roll på 50- och 60-talen och sedan glamrock på 70-Läs mertalet, men i allmänhet betyder det all musik eller stil som är populär. Den har absorberat många influenser från alla musikgenrer, ballader, gospel och soul, rock, jazz och country och har utvecklats till disco, funk, punk, dans, hiphop, rap och många andra. Musiken har stått i centrum för vardagslivet i århundraden, från barderna i den gaeliska och brittiska kulturen till pianorecitaten i början av 1800-talet. Dessa romantiska tider då herrar samlades i eleganta salonger i London för att lyssna till dagens damer som visade sina talanger genom att spela piano, sjunga och flirta. Våra eleganta canvasutskrifter skildrar tidens glamour och tidlöshet.

Jazz

Louis Armstrong, känd som Satchmo (Satchel Mouth), förändrade jazzmusikens ansikte från Dixieland till sin egen improviserade jazz och utvecklade visionen om att varje bandmedlem skulle spela individuella solonummer. Han sjöng både sång och trumpet, och hans mest minnesvärda låt var "Wonderful World" som spelades i filmen "Good Morning, Vietnam". Mässingsinstrumenten var ett stort jazzinflytande i popmusiken, och jazzsångaren fångas i denna kollektion av canvasutskrifter, tillsammans med ett urval av målningar av instrument som tuba, trumpet, trombon, gitarrer och keyboards. Photowall Music-serien innehåller canvastavlor som kan visas i ett musikrum, spelrum eller tonårsrum för att inspirera och påverka. Abstrakta canvasutskrifter av musiknoter, en vinylskivspelare med dropparm, en original boombox och en förstärkare ger samlingen av målningar ett djup.

Beatlemania

Naturligtvis påverkades den moderna musiken enormt av den brittiska invasionen, som dominerades av Beatles. John, Paul, George och Ringo må ha haft en blygsam början i The Cavern i Liverpool, men deras uppgång till berömmelse var meteorisk på båda sidor av dammen. Vid deras ankomst till USA bevittnades oöverträffade scener med unga flickor som skrek, grät och svimmade av intensiva känslor. Det måste ha varit överväldigande för gruppen och för deras fans. Efter en rad hits och filmer släppte bandet den popimage som var så populär och förgrenade sig till en mer varierad form av musik. Låtar som "While My Guitar Gently Weeps" från "White Album", en av de bästa låtarna som George Harrison skrev tillsammans med resten av bandet, hade Eric Clapton som leadgitarrist. Dessa målningar, som dokumenteras i denna otroliga uppsättning canvasbilder, från "Hard Day's Night"-eran 1964, "Help" 1965 och vidare till de mer progressiva "Abbey Road", "Rubber Soul" och "Sgt Pepper's Lonely Hearts Club Band", förtjänar sin plats på alla sanna musikfantasters väggar. Rockgitarristen, låtskrivaren och sångaren Jimi Hendrix, som var den enda som kunde komma in på scenen 1966, visade upp en otrolig, om än kortvarig, talang. Höjdpunkten i hans karriär var förmodligen att han var den sista artisten som spelade på Woodstock 1969. Han öppnade med en rockversion av "The Star-Spangled Banner", vilket imponerade på publiken och visade upp hans enorma talang. Tyvärr dog han i London av drogrelaterade komplikationer ett år senare, när han arbetade på ett nytt album. Hans karriär varade bara fyra år, men han är känd som en av de mest inflytelserika elgitarristerna någonsin. Med sin karakteristiska afrofrisyr skildrar det här klassiska trycket en vemodighet, en känsla av vetskap, nästan förtvivlan.

King of pop

Och sedan kom det visuella 70-talet. Jackson Five slog igenom över hela världen. Den lille brodern Michael Jackson började snart att arbeta på egen hand och blev en tonårsboppers hjärtröst med en röst av guld. Tonårstjejerna snyftade genom "Ben", "She's Out Of My Life" och "One Day in Your Life" och dyrkade honom. Skrikande, snyftande, okontrollerbara fans var det vanliga. I mitten av 80-talet lanserade han sitt enorma album "Thriller" och hela världen dansade till "Billie Jean", "Thriller" och "Beat It". Det är fortfarande ett av de mest sålda albumen genom tiderna, och alla utom tre av låtarna har blivit stora singlar. Genom sina många plastikoperationer, sina förhållanden och äktenskap, sitt familjeliv och sina mycket uppmärksammade rättsfall misslyckades han aldrig med att entusiasmera sina fans, som stödde honom orubbligt. När han dog i förtid 2009 var det samma sorg som Elvis Presley-fansen 1977. Det klassiska canvastrycket av Michael Jackson är en av de mest minnesvärda bilderna av någon popsuperstjärna, levande eller död.
Produktinformation