Att Jazz - Canvastavla - Sovrum

194

motiv

Musik

Termen pop, som betyder populärmusik, är en genre som överskrider ålder och kön. Musiken härstammar oftast från 50- och 60-tals rock och 70-talets glamrock, men generellt syftar man pLäs merå all populär musik och för tillfället populära musikstilar. Popen har många inspirationskällor och influenser, från ballader, gospel, soul, rock, jazz och countrymusik, och har utvecklats till bland annat disco, funk, punk, dance, hiphop och rap. Musiken har varit en central del av vår vardag i flera århundraden, från gaeliska och brittiska barder till 1800-talets pianokonserter. Ända sedan den romantiska tiden då gentlemän samlades i eleganta salonger för att höra vackra damer visa upp sina talanger och sjunga, spela piano och flirta. Våra eleganta canvastavlor skildrar erans glamour och tidlöshet.

Jazz

Louis Armstrong, känd som Satchmo, förändrade jazzen från den ragtime-inspirerade Dixieland-jazzen till sin egen improviserade version och utvecklade idén om att alla bandmedlemmar skulle ha egna solon. Han både sjöng och spelade trumpet, och hans mest minnesvärda låt är “What a wonderful world” som var med i “Good Morning, Vietnamn”. Popmusiken influerades till stor del av jazzens mässingsinstrument och våra canvastavlor föreställer såväl jazzsångaren som de typiska instrumenten tuba, trumpet, trombon, gitarr och keyboards. Photowalls musiksortiment har canvastavlor som är bra inspirationskällor i musikrum, spelrum eller tonårslyor. Abstrakta canvastavlor med musikinstrument, vinylspelare, förstärkare och den ursprungliga bergsprängaren är ett härligt tillskott till samlingen.

Beatlesmani

Modern musik inspirerades självklart av den brittiska vågen, som dominerades av Beatles. John, Paul, George och Ringo hade en anspråkslös början i Cavern Club i Liverpool, men de blev enormt populära på båda sidorna av Atlanten. Scener utan motstycke utspelade sig när de anlände till USA: unga tjejer skrev, grät och svimmade av de intensiva känslorna. Det måste ha varit överväldigande inte bara för fansen, utan för gruppen likaså. Efter en lång rad hits och filmer övergav gruppen sin ofantligt populära pop-image och gav sig på en mer varierad typ av musik, med sånger som “While My Guitar Gently Sleeps” från “White Album”, en av George Harrisons mest kända låtar. För att få till låten exakt som han ville bad han sin vän Eric Clapton tillfälligt slå sig samman med gruppen och spela gitarr. Den här otroliga samlingen canvastavlor skildrar Beatles många olika stadier, från “Hard Day’s Night”-eran 1964 och “Help” 1964 till de mer progressiva “Abbey Road”, “Rubber Soul” och “Sgt Pepper’s Lonely Hearts Club Band”. Varje äkta musikentusiast förtjänar att pryda sina väggar med tavlor från samlingen. Den oförliknelige Jimmy Hendrix – väl ansedd rockgitarrist, låtskrivare och vokalist – blev en del av världsscenen 1966, med sin otroliga talang och kortlivade karriär. Man kan nog påstå att höjdpunkten på hans karriär var framträdandet på Woodstock 1969. Han öppnade med en rocktolkning av USA:s nationalsång som imponerade på publiken och visade upp hans massiva talang. Tyvärr dog han i London ett år senare, av drogrelaterade komplikationer, medan han jobbade på ett nytt album. Hans karriär varade endast fyra år, men han är känd som en av de mest inflytelserika elgitarristerna någonsin. Denna klassiska tavla, med Hendrix karaktäristiska afro, har en känsla av tankfullhet, vetande och förtvivlan.

Popkungen

Och sedan kom det visuella 70talet. The Jackson 5 klev upp på världsscenen. Det tog inte lång tid innan den minsta brodern, Michael Jackson, blev soloartist och en klassisk tonårsförälskelse med guld i strupen. Tonårstjejer dyrkade honom och snyftade sig igenom “Ben”, “She’s out of my life” och “One day in your life”. Skrikande och gråtande fans som tappade kontrollen tillhörde popkungens vardag. På mitten av 1980-talet kom det otroligt populära albumet “Thriller”, och hela världen dansade till “Billie Jean”, “Thriller” och “Beat it”. Det är fortfarande ett av historiens bäst säljande album. Alla utom tre av låtarna blev stora singlar som låg på topplistorna. Michael misslyckades aldrig med att ge sina fans något att rysa över, från hans många plastikoperationer, förhållanden och giftermål till hans mycket bevakade rättegångar. Men fansen gav honom stöd genom allt. När han alldeles för tidigt lämnade oss 2009 slogs världen av en sorg likvärdig den när Elvis dog 1977. Denna klassiska canvastavla av Michael Jackson är en av historiens mest minnesvärda fotografier av en superstjärna, levande eller död.
Produktinformation

Snabb leverans

Din beställning skickas inom 1-4 dagar och du har alltid fri frakt. Tapetlim ingår.

100% Garanti

Vi vill bara ha nöjda kunder, därför har du alltid 30 dagars öppet köp och du får pengarna tillbaka om du inte är nöjd.