Jazz

I över hundra år har jazzen av många historiker betraktats som den enda verkligt amerikanska konstformen. Med sina rötter som går tillbaka till flyktade eller befriade afroamerikanskaLäs mer slavar har denna musikform skapat sig en egen nisch i populärkulturen och på den legitima konstscenen. Låt jazzens svängiga, hippa atmosfär pryda väggarna i ditt hem med Photowalls jazzdukutskrifter. Njut av dess livfullhet och dynamik, och ge atmosfären i ditt vardagsrum eller dina lekrum lite mer stil. Photowalls Jazz canvasutskrifter kan vara det som doktorn ordinerat när det gäller att liva upp ditt hem. Med deras breda utbud av Jazz canvasutskrifter har du en veritabel guldgruva av mönster att välja mellan.

Jazzdukstryck och deras rötter

Photowalls jazzdukutskrifter firar födelsen av en musikgenre som uppstod i de afroamerikanska samhällena i New Orleans, Louisiana i USA i slutet av 1800-talet och början av 1900-talet, med sina rötter i blues och ragtime. Sedan 1920-talet, som i musikaliska kretsar allmänt kallas jazzåldern, har den erkänts som en viktig musikalisk uttrycksform inom traditionell och populär musik. Den är sammanlänkad genom de gemensamma banden mellan afroamerikanska och europeisk-amerikanska musikaliska släktskap. Jazzmusikens stil kännetecknas av swing- och bluestoner, komplexa ackord, call and response-vokal och improvisation. Photowalls jazzdukutskrifter är en hyllning till denna rika och färgstarka början genom att ge den amatörmässiga heminredaren en uppsjö av bilder som passar varje jazzälskares smak.

Jazz sprider sina vingar

När jazzen spred sig som en löpeld över hela världen, drog den nytta av nationella, regionala och lokala musikkulturer, ur vilka en mängd olika stilar växte fram. New Orleans Jazzen gjorde sig först gällande i början av 1910-talet. Den kombinerade tidigare brassbandsmarscher, franska quadriller, biguine, ragtime och blues med kollektiva polyfona improvisationer. Musiken fick ett eget liv och integrerade långsamt hårt svängande, bluesiga riff, snabbare tempon och skiftande, dansanta ackord. På 1940-talet bestämde sig jazzen för att ta det lugnt genom att introducera cool jazz, som hade lugnare, mjukare ljud och långa linjära melodilinjer. Photowalls jazzdukutskrifter erbjuder bilder av "Casablanca Jazz", en form av jazz med karibisk stil som blev berömd på senare år i sin serie jazzdukutskrifter. Sedan dess har jazzen utvecklats till många olika stilar och iterationer, men alla bär fortfarande på den gemensamma dynamik och glädje som den alltid har hyllats för. Photowalls jazzdukutskrifter hedrar också de instrument som gör musiken, med bilder som föreställer trumpeter, saxofoner, oboer och mikrofoner, som alla sätter svängningen i ditt hems övergripande estetik.

Historia i jazzdukstryck

Photowalls Jazz canvasutskrifter ger liv åt tiden för förbudstiden i USA, då försäljning och konsumtion av alkohol var lagligt förbjuden i hela landet. Jazzen var inte längre bara en musikform, den var ett uttryck för en egen livsstil. Den hade blivit synonym med gin i badkaret, smuggelhandel, speakeasies, flappers och gangsters med gevär. Det var soundtracket till skottlossningar och kortspel och vackra kvinnor klädda i tofsar som kraftfullt skakade höfterna till denna fängslande rytm. Jazzens stjärnskott började snart att dyka upp. Namn som Duke Ellington, Louis "Satchmo" Armstrong, Count Basie, Charlie "Bird" Parker och Django Reinhardt är bara några av dem som gav denna färgstarka musikgenre sin dag i solen. Photowalls jazzdukutskrifter har också bilder av stora jazzikoner som Louis "Satchmo" Armstrong och Franceso Valentino. Så sätt lite jazz i ditt liv genom att beställa dessa fantastiska jazzdukutskrifter från Photowall till ditt hem redan nu. Tänk dig ett verk som "If You Have to Ask What Jazz is - You'll Never Know" som fokuspunkt i din inredning.
Produktinformation
  • Visar 1-17 av 17 motiv

Snabb leverans

Din beställning skickas inom 1–4 dagar och du har alltid fri frakt. Tapetlim ingår.

100% Garanti

Vi vill bara ha nöjda kunder, därför har du alltid 30 dagars öppet köp och du får pengarna tillbaka om du inte är nöjd.