I Madickens Centrum - Tapet - Barnrum

Astrid Lindgren & Ilon Wikland

Astrid Lindgren, var en svensk barnboks-, sångtext- och manusförfattare och är idag känd världen över för sina välskrivna barnböcker. Astrids främsta illustratör hon jobbade allra närLäs mermast med var Ilon Wikland som skapade liv i de idylliska barnböckerna så som Madicken, Bröderna Lejonhjärta, Ronja Rövardotter och många fler.

Piffa upp barnrummet med motiv av Astrid Lindgren & Ilon Wikland

Madicken, är en Astrid Lindgren-figur, som bor på gården “Junibacken” i en svensk småstad under första världskriget, tillsammans med sin familj som består av mamma, pappa och den yngre systern Lisabet. Madickens egentliga namn är Margareta Engström. Astrid ville vara helt säker på att barnen skulle förstå karaktärerna i hennes sagor, och förmedla rätt budskap. Därför fick Ilon Wikblad göra ett flertal skisser i blyerts för att tillslut nå ett perfekt resultat. Ilon Wiklands konst av Madicken finns tillgänglig som posters, canvastavlor och inramade tavlor hos oss!


Mio min Mio, är en äventyrlig roman skriven av Astrid Lindgren som berättar om den nioårige Bosse, som lämnar dåtida Sverige och landar i Landet i fjärran. Där får han i uppdrag att bekämpa den onde riddaren Kato, som är fienden i berättelsen. Denna roman utgavs för första gången 1954, och är fortfarande mycket populär bland Astrids sagor. Ilon Wikland skapade vacker konst till denna saga, som finns tillgänglig hos oss!


Bröderna Lejonhjärta, är en fantasy-/äventyrsroman av Astrid Lindgren och berättelsen berör ovanligt tunga och mörka teman, som sjukdom och död, i kombination med ljusa tema så som syskon kärlek, lojalitet och hopp. Boken baserar sig på de två bröderna Jonatan och Karl Lejonhjärtas liv i Nangijala, där bröderna lever ett äventyrligt liv. Tillsammans med andra kämpar de kampen mot den onde Tengils förtryck och draken Katla. Ilon Wikland skissade och skapade känslosamma och berörande motiv till denna berättelse, som gav berättelsen ännu mer liv och färg. Precis som till alla andra Astrid Lindgrens sagor.


Utforska och inspireras av Astrid Lindgrens vackra motiv illustrerade av Ilon Wikland. De finns tillgängliga som posters och canvastavlor hos oss!

2 motiv
Visa:
  • Visar 1-2 av 2 motiv

Snabb leverans

Din beställning skickas inom 1-4 dagar och du har alltid fri frakt. Tapetlim ingår.

100% Garanti

Vi vill bara ha nöjda kunder, därför har du alltid 30 dagars öppet köp och du får pengarna tillbaka om du inte är nöjd.