Måttanpassade tapeter och tavlor, fri frakt. Skickas inom 1-2 dagar.

  Emelie Leijon är aktuell med en tapetkollektion där naturen står i fokus

  I dagarna gör designern och grundaren av det svenska märket E.Leijon tapetdebut med sin kollektion Nordic Stories. Kollektionen skapad av Emelie Leijon började med keramik och utvecklades snabbt till både tyger och brickor. Nu lanseras den i form av tre tapetmotiv, alla i olika färgställningar. 
  Emelie Leijon
  Emelie Leijon

  Emelie Leijon har alltid gillat att skapa. Ända sen barnsben har hon känt ett behov av att använda händerna som ett kreativt verktyg. 

  "Så länge jag kan minnas har jag letat nya sätt att kunna arbeta med mina händer och uttrycka min kreativitet. Form och design ligger mig varmt om hjärtat," berättar designern Emelie Leijon. 

  Skapat har Emelie gjort långt innan hon startade det egna märket. Hon började med en konstutbildning och fortsatte sedan som grafisk designer, först som student på Berghs och sedan som grafisk designer och webbdesigner på en byrå i Stockholm. Det var också då som tankarna om att få göra något annat, att få stå på egna ben började gro. Två år senare tog Emelie steget och startade det egna märket E.Leijon. 

   Drivkraften till att gå vidare kom från viljan att jobba åt mig själv och bestämma över min egen tid. Men också att få utveckla mina egna idéer och tillverka mina egna produkter. 

  Det är i de nordiska skogarna mönstren kommer till liv i Emelies huvud. Här hittar hon former, toner och färger som hon sen omvandlar till motiv. I alla Emelies produkter syns spår av naturen. 

  E.Leijon - Photowall

  "För mig är de vackraste och mest intressanta formerna de som har ett ursprung i naturen. Jag inspireras av den svala och dova färgskalan och sakers naturliga form."

  I sin allra första designkollektion Nordic Stories fokuserade Emelie på kontrasterna mellan det ömtåliga, transparenta i motiven och det hårda och raka i keramiken. 

  "I kollektionen ville jag fånga det vackra och skira som finns i löv som har legat kvar under vintern. Det är något väldigt komplext över de små trådverken i varje löv och det tycker jag är vackert."

  Emelie Leijons tapetmotiv

  Något som gjorde att tapet passade Emelie väldigt bra var att hon redan hade en förkärlek till storskalade mönster. Nu kunde hon prova att dra upp mönstren riktigt stort. 

  "Mönstren växte sig verkligen till liv i ett stort format och det var fantastiskt roligt att se."

  Ash Blue
  Ash Blue

  Tapetmotiven hos Photowall har Emelie Leijon valt att kalla HydrangeaFern och Ash, namn som alla har en koppling till naturen. Emelies egna favoritmotiv är Ash:

  Jag tycker Ask-lövet symboliserar allra bäst det jag vill få fram. Dels det skira och transparanta, men också något visset, övervintrat och komplext. Det bär på en historia. Och då jag har gjort mönstret väldigt enkelt så blir det en fin kontrast som jag gillar.

  Alla Emelies tapetmotiv finns att beställa som måttanpassad fototapet för 319 kronor per kvadratmeter. 

  Fler artiklar som kan intressera dig


  Snabb leverans

  Din beställning skickas inom 1-2 dagar och du har alltid fri frakt.

  100% Garanti

  Vi vill bara ha nöjda kunder, därför har du alltid 30 dagars öppet köp och du får pengarna tillbaka om du inte är nöjd.