Martin Bergström

Martin Bergström

Martin Bergström är en svensk textilkonstnär och modeskapare, utbildad i Stockholm och Berlin. Han är känd för sina fantasifulla mönster och kreationer, nästan alltid innehållande motLäs meriv från växtriket. Martin Bergströms universum är en sagovärld där det vackra kan vara farligt och det fula innehåller en oväntad skönhet – magiska äventyr med naturen som en förtrollad scen. Photowall har samarbetat med Martin vid flertal tillfällen där han har skapat fantastiska mönster till rummets alla väggar. Genom otaliga lager av tunna hinnor färg har skapades dramaturgiska bakgrunder och strukturer. Dessa har nu fått en helt egen kollektion – Arcadia. Arcadia är som en förlängning på Flora Hysterica-kollektionerna, men här får bakgrunderna stå i centrum. Martin beskriver Arcadia-kollektionen som en sällsam och poetisk värld. En plats att älskas och omslutas av. Att finna tröst i.

Mer om Flora Hysterica -kollektionen

Redan vid tre års ålder kunde Martin Bergström boken Den Nordiska Floran utantill och fascinationen för blommor har sedan dess ständigt varit närvarande och genomsyrat Martins konstnärskap.

Med en flora som ständig följeslagare har botanik förgyllt Martin Bergströms tillvaro genom hela livet. Martin använder förfinad inskanningsteknik för att förena sina åldersstigna torkade blommor ur skattkistan från 1800-talet med dussintals lager färg, och fogar med känslosam precision samman allt till dramatiska konstverk.

Varje blomma är noga utvald och kontrasterar väl avvägt mot den exklusiva bakgrunden. Det skimrar ett uppdaterat lyster över motiven i kollektionen, motiven har fått tyngd och dynamik, och det är större fokus på blommorna och detaljerna i de torkade växterna.

Motiven i Flora Hysterica kollektionen passar för både det lilla rummet och storskaliga miljöer. Denna gång finns alla motiv tillgängliga som både tapet, canvas, poster och inramade tavlor. Med motiv som March Marigold innehållande växten Kabbleka och Alchemilla Vulgaris bestående av Daggkåpor låter Martin Bergström oss åter igen förtrollas av det vackra omkring oss och ger oss möjlighet att skapa en stark och trygg värld vart vi än behöver den.

Alla kollektioner av Martin Bergström
  • Visar 1-53 av 53 motiv

Snabb leverans

Din beställning skickas inom 1–4 dagar och du har alltid fri frakt. Tapetlim ingår.

100% Garanti

Vi vill bara ha nöjda kunder, därför har du alltid 30 dagars öppet köp och du får pengarna tillbaka om du inte är nöjd.