Måttanpassade tapeter och tavlor, fri frakt. Skickas inom 1-2 dagar.

  Ny tapetkollektion – Wallpaper Stories

  Idag presenterar vi vår senaste kollektion Wallpaper Stories – skapad av några av Sveriges främsta grafiska formgivare och illustratörer. Kollektionen är resultatet av den designtävling i tapetform vi haft tillsammans med Illustratörcentrum, Sveriges största uppdragsförmedlare inom visuell kommunikation, och dess drygt 1400 medlemmar.

  Tävlingens namnkunniga jury har handplockat fem spännande motiv som utgör denna kollektion och det som håller motiven samman är dess önskan om att berätta en historia.

  Kollektionens motiv är skapade av illustratörerna Anna-Maria Ivstedt, Maria Wahlström, Gustaf Öhrnell, Henrik Franklin, och Eva Lindgren och finns att köpa både som måttanpassad fototapet och canvastavla för 360 kronor per kvadratmeter.

  Läs mer om Illustratörerna och motivens historia nedan.

  Anna-Maria Ivstedt med motivet Squares

  Juryns utlåtande: 

  "I denna eleganta men samtidigt lekfulla tapet förenas en hård geometri med mjuk penselskrift. Mönstret är på en gång klassiskt och samtida, som en modern uppdatering av Viola Gråstens klassiska mönster från 50-talet."

  Anna-Maria Ivstedt har bland annat utbildat sig på London College of Communication, och Chelsea College of Art and Design och har fått Borås Kulturstipendium 2013 för innovation inom Textil & Konst-området. 

  Anna-Marias historia om motivet

  "Mitt mönster Squares är inspirerat av ’Pojagi’, en Koreansk lapptäcksteknik som utvecklades redan på 1300-talet. Pojagi textilier användes till allt möjligt i hemmet och var ett smart sätt för kvinnorna att återanvända tyger. Hantverkstraditioner som denna är oerhört viktiga och intressanta, verkligen värda att uppmärksamma. Mitt mönster i lågmälda grå toner med svarta streck ger en kraftfull och modern känsla. Samtidigt som de vävda, textila detaljerna tillför en vacker mjukhet."

  Maria Wahlström med motivet Notepad

  Juryns utlåtande:

  "Nu är det tillåtet att rita på väggen. Denna tapet med mönster från olika sorters anteckningsblock utgår från en stark konceptuell idé som även fungerar visuellt och inspirerar till kreativitet. Passar lika bra på en arbetsplats som i ett lekrum."

  Maria Wahlström är utbildad textilformgivare på Konstindustriskolan i Göteborg och har bland annat formgivit produkter för IKEA och arbetat som lektor på Högskolan i Borås.

  Marias historia om motivet:

  "När vår son Carl-Axel var i tonåren la jag några tuschpennor i badrummet och skrev att det var fritt fram att teckna och skriva på kaklet. Alla, särskilt Carl-Axels kompisar, gillade idén. Där formulerades både allvarliga och humoristiska tankar. Mitt mönster Notepad har ett eget grafiskt uttryck, samtidigt kan de inspirera andra till att göra mer personliga väggar."

  Gustaf Öhrnell med motivet Merry Maritime Map

  Juryns utlåtande:

  "Kartbilderna, typografin och illustrationerna i denna tapet inspirerar till resor i fantasins värld. Utförandet är utsökt, från retrokänslan i den duvblå kulören till det handtextade typsnittet. Den drömska atmosfären för tankarna såväl till klassiska äventyrsböcker som till regissören Wes Andersons förunderliga filmer."

  Gustaf Öhrnell är en frilansande illustratör med examen från Konstfack, Grafisk Design & Illustration.

  Gustafs historia om motivet:

  "När jag var barn älskade jag de handritade kartor man fann i Tolkiens och C. S. Lewis böcker. Jag brukade rita mina egna, över olika geografiskt omöjliga fantasivärldar och i skapandet leva mig in i dessa främmande länder. Jag ville återuppliva mitt gamla intresse och skapa ett annorlunda tapetmotiv - ett som uppmanar till upptäcktsfärder lik de jag själv gjorde som barn."

  Henrik Franklin med motivet Big spaces in small places

  Juryns utlåtande:

  "Detaljrikedomen och det högt drivna hantverket i denna surrealistiska, svartvita tapet gör att man hittar nya saker i den hela tiden. Samtidigt finns ett meditativt lugn i det associationsrika bildflödet. En väldigt kreativ tapet som kan föra tankarna till Öyvind Fahlström eller Hieronymus Bosch."

  Henrik Franklin är utbildad vid Konstfack samt HDK och arbetar bland annat med illustration och animation.

  Henriks historia om motivet:

  "Ett mönster skapat utifrån ett lustfyllt tecknande. Utan uppdrag, slutmål eller konceptuella ambitioner. Bilden byggdes bit för bit, tills dess det blivit något av sig självt."

  Eva Lindgren med motivet Cone

  Juryns utlåtande:

  "Ett klassiskt upprepningsmönster med modern touch och en tredimensionell djupkänsla. Art déco för den digitala eran."

  Eva Lindgren har bland annat studerat på konsthögskolan i Örebro och arbetar med måleri, grafik och skulptur.

  Evas historia om motivet:

  "Jag såg en bild på en pojke med en krage och kjol av lotusblommor som inspirerade mig till att börja rita blad i lager. Då jag älskar William Morris mönster och har sett hur kraftfullt och karaktäristiskt ett rum kan bli med en mönstrad tapet, ville jag skapa något som ändå känns mer modernt och ljusare än hans lite slingrande mörka mönster. En detaljerad dekorativ yta som håller sig på plats på väggen genom sin färg, grafiska täthet och upprepning. Blad på blad som att bo inuti en kotte eller i en bladhydda."

  Illustratörerna bakom kollektionen Wallpaper Stories

  Fler artiklar som kan intressera dig


  Snabb leverans

  Din beställning skickas inom 1-2 dagar och du har alltid fri frakt.

  100% Garanti

  Vi vill bara ha nöjda kunder, därför har du alltid 30 dagars öppet köp och du får pengarna tillbaka om du inte är nöjd.