Hallon trädgård Ljus - Tapet - Vardagsrum

Saga Mariah Design

Saga-Mariah Sandberg är en svensk konstnär och illustratör, född 1983 i Värmland i Sverige. Med naturen som sin största inspirationskälla skapar Saga-Mariah naturtrogna och livfulla iLäs merllustrationer som avbildar Nordens flora och fauna. Hennes illustrationer är alltid målade för hand, ofta i akvarell, blyerts eller tusch och utmärks av teknisk skicklighet och en stor noggrannhet i färg-och detaljåtergivning.

Saga-Mariah har ställt ut i städer som New York och Berlin och har illustrerat för flertalet svenska varumärken, såsom Apoteket Hjärtat, Björn Borg, Husqvarna, IKEA, Loka och Tekniska Museet. 2019 blev hon utsedd till en av vårens designtalanger på FORMEX Design Talents 2019. Hennes färgsprakande bilder syns i form av botaniska affischer, vykort och mönstrade tyger.

Under uppväxten på en gård i Värmland tillbringade Saga-Mariah och hennes familj mycket tid ute i skogen, och det var där hennes förkärlek till naturen växte fram. Hon började tidigt att rita av växter, svampar, djur och insekter - allt som fanns i hennes omgivning. Redan som tioåring fick hon gå som lärling hos en traditionell konstnär för att lära sig grunderna i måleri, och har sedan dess fortsatt att inspireras och avbilda naturens skönhet och mångfald.

Kollektionen DAWN CHORUS - naturinspirerade tapetmönster

För Photowall har Saga-Mariah Sandberg skapat tapetkollektionen DAWN CHORUS med åtta naturinspirerande tapetmönster. Inspirationen kommer från de allra första vår- och sommartecken som vi alla längtar efter att se; den första blåsippan eller videkissen, den första utslagna nyponrosen eller mogna björnbäret som vi förväntansfullt söker efter i skogsgläntan eller trädgården. Kollektionens titel DAWN CHORUS syftar specifikt till fåglarnas sång på morgonen, kanske det allra tydliga och mest efterlängtade vårtecknet.

Varje tapetmönster motsvarar en specifik naturplats

Varje tapetmönster i Saga-Mariah Sandbergs tapetkollektion DAWN CHORUS motsvarar en specifik naturplats och dess säregna växt- och djurliv. Till exempel föreställer tapetmotivet Skogsgläntan (The Forest Meadow) en svensk granskogsglänta om våren - med dess blommande violer, blåsippor, liljekonvaljer, linnéa, blåvingar och lagda taltrastägg som är utmärkande för en svensk naturplats.

Mossträdgården inspirerad av gamla skolplanscher

Tapetmotivet Mossträdgården – (The Moss Garden) är inspirerad av gamla skolplanscher från Saga-Mariah Sandbergs skoltid, och med detta vill hon väcka barns och vuxnas nyfikenhet för den nordiska naturen och det spännande liv som växer där. Mossträdgården avbildar en fuktlövskog eller en skuggig trädgård, där man kan finna bräken, ormbunkar och mossa som lockar till sig djur och insekter som trivs på en sådan plats. I Mossträdgården efter regnet passerar sniglar grönskande ormbunkar utan brådska, kanske kan den här tapeten inspirera till lugn i en hallen där skor och jacka annars ofta hastas på.

Saga-Mariah Sandberg vill låta oss uppleva och lära känna naturen

Saga-Mariah Sandberg naturinspirerande tapetmönster låter oss inte bara att bli påminda om naturens artrikedom och skönhet, utan även om vikten att uppleva och lära känna naturen runtomkring oss. Med sin konst vill Saga-Mariah Sandberg inspirera oss att gå gå ut i skog och mark och se det myller av liv och artrikedom som vi behöver beskydda och vörda.

Inspiration från svensk flora och fauna

Sagah Mariahs tapeter är inspirerade av svensk flora och fauna och nordiska kärleken till naturen och skönheten i det enkla.Tapetkollektion DAWN CHORUS andas den svenska sommarstugedrömmen och allt som hör till. Tapetmönstret Katarina Vintage fångar själen hos den svenska sommaren, framlevd i sakta mak i ett torp utan rinnande vatten men med sjön bara ett par steg från farstubron. Tapetkollektionens tidlösa färgpalett skapar en känsla av lugn och närhet till naturen och passar perfekt i hemmets alla rum. Detaljrikedomen och den naturtrogna återgivningen gör den både inspirerande för storsdatdsbon med avstånd till skogen och lärorik för de små. Med en av Sagah Mariahs tapeter i barnrummet går det lätt att lära sig om växter och djur, och att få motivation till att byta iPaden mot en upptäcktsfärd i skogen.

Skogsläntan ger ro i sovrummet

Tapetmönstret Skogsgläntan ger ro i sovrummet. Med rödhakens himmelsblå ägg och fjärilar i skimrande blå harmoni i Skogsgläntan där liljekonvaljen vaggar i vinden. Tillsammans med violer, blåsippor, taltrastägg, blåvingar och linnéa blir sovrummet en magisk plats som ger lugn och ro. Den tidlösa färgpaletter skapar en lugn känsla, DAWN CHORUS följer inga specifika trender och erbjuder tapeter som inte tröttnas på efter en säsong.

Rama in vardagsrummet med spröd grönska

Om vardagsrummet främst blivit en plats för TV-tittande kan DAWN CHORUS bidra med lite omväxling i vardagen. Rama in vardagsrummet med spröd grönska, svenska vildvuxna bär, blomster, växter och djur kommer göra vardagsrummet till en inbjudande äng. Matcha med de egna favoritväxterna och vardagsrummet kommer att bli som en ny uteplats.
  • Visar 1-20 av 20 motiv

Snabb leverans

Din beställning skickas inom 1–4 dagar och du har alltid fri frakt. Tapetlim ingår.

100% Garanti

Vi vill bara ha nöjda kunder, därför har du alltid 30 dagars öppet köp och du får pengarna tillbaka om du inte är nöjd.