Art Déco

Att ha ett tema som är unikt och stilfullt på samma gång kan göra stor skillnad när du inreder din inredning. Det kommer inte bara att få utrymmet att se underbart ut, utan det kan ocLäs merkså skapa en distinkt atmosfär och stämning. Photowall har ett fantastiskt urval av högkvalitativa art deco-väggmålningar som kryssar i dessa rutor. Denna speciella estetiska stil, som är en korsning mellan modernt mode och industriell design, påverkade flera aspekter av den amerikanska kulturen. Bara så att du vet, det är faktiskt en förkortning för arts décoratifs, vilket i huvudsak betyder dekorativ konst. Liksom många andra konstnärliga rörelser har art deco sitt ursprung i Frankrike i början av 1910-talet, men introducerades ordentligt för världen vid den internationella utställningen för modern och industriell dekorativ konst 1925. Vi kommer att fördjupa oss mer i detta under diskussionen om art deco väggmålningar. Dessa motiv kommer att hjälpa dig att göra ditt rum vackert men också individuellt och stilfullt. Som vanligt med Photowall kan du justera dina utvalda art deco väggmålningar så att de matchar eller kontrasterar mot din befintliga inredning, färgscheman och så vidare.

Definiering av art deco väggmålningar

Denna konstnärliga stil som faktiskt definierade decennierna mellan första och andra världskriget har undvikit en konsekvent definition under åren efter att den var som mest populär. Ursprungligen tog art deco många former mellan första och andra världskriget. Det var allt från de exotiska och utsmyckade dekorationerna på 1920-talet till den avantgardistiska strömlinjeformade och eleganta stiliseringen på 1930- och 40-talen, av vilka du kommer att se några i vår samling av art deco väggmålningar. Den är kanske mest känd för sin användning i arkitekturen, särskilt i skyskrapor som Empire State Building, men den användes också flitigt i konstverk som väggmålningar, skulpturer och grafisk design, främst för att skildra den amerikanska kulturen i början av 1900-talet. "Empire State Building - Blue Print" är ett konkret exempel på detta, en väggmålning i art deco-stil som inte skulle vara felplacerad i styrelserummet på kontoret, men som också kan utgöra en utmärkt väggdekoration i din bostad.

Ramen

Art deco är vanligtvis en ganska enkel estetik att känna igen, där tonvikten ligger på starka linjer, geometriska former och djärva material som i sin tur skapar en stil som sticker ut särskilt när den ligger bredvid andra epoker inom konst och arkitektur. Rörelsen var snabb med att ta till sig ny teknik, vilket innebär att materialen inte alltid var de mest traditionella och därför ibland lite kontroversiella. Art deco användes som inspiration för arkitektur, konst och design runt om i världen, och vissa element av detta syns också i art deco väggmålningar. Till och med något enkelt som "Too Much to Dream" kan framkalla genuina känslor av överraskning och väcka känslor, det är kraften i dessa art deco-väggmålningar. Om du är ute efter något mer djärvt och typiskt kan "Peacock Deco" vara rätt objekt för dig. Denna art deco väggmålning kommer definitivt att uppgradera utseendet på ditt valda utrymme, samtidigt som den får det att verka större och djupare.

Behov av art deco väggmålningar

Precis som denna konststil som växte fram ur en önskan att göra sig av med det förflutna och omfamna framtiden i all dess konstgjorda, maskindrivna prakt kan du göra en enorm förändring med art deco väggmålningar. Vissa säger att det är en kvarleva av en Gatsby-liknande hedonism som sänkte sig över det välmående efterkrigstida Amerika. Det fanns ny teknik som gjorde bilar, radioapparater och kylskåp tillgängliga för den genomsnittlige medborgaren och konsumenternas smak för utsmyckning och lyx sköt i höjden. Denna berusande känsla av framsteg återspeglas också i art deco-väggmålningar. Ta till exempel motivet som heter "Miami Deco 2", som visar den överdådiga och underbara estetiken från dessa år.
Produktinformation
  • Visar sidan 1 av 1 sidor