Impressionism

Områden som är personliga och viktiga för oss behöver ett starkt tema och en fokuspunkt, eftersom vi vill göra ett bestående och minnesvärt intryck på dem som besöker oss. Det är här Läs merPhotowalls högkvalitativa sortiment av impressionistiska väggmålningar kommer in. Eftersom den impressionistiska rörelsens huvuduppgift är att imponera, uppenbarligen och överraska, är impressionistiska väggmålningar det logiska verktyget att använda för att du ska kunna förnya och vitalisera en annars tråkig och slät interiör. Den här typen av motiv tilltalar särskilt dem som älskar yttrandefrihet utan alltför många regler och mallar. Impressionistiska väggmålningar är en fokuspunkt i inredningen som gläder sig åt sin försumlighet och frihet. Naturligtvis kan du justera dina utvalda objekt för att matcha och kontrastera din tidigare estetik, färgscheman och så vidare.

Historien i impressionistiska väggmålningar

På 1800-talet började en grupp konstnärer i Frankrike att rita och måla landskap och scener från vardagslivet. De ville visa och ställa ut de vardagliga och enkla sakerna i livet som matlagning, sömn och bad, men på ett annorlunda sätt. Du kommer att se några av dessa aktiviteter i Photowalls sortiment av impressionistiska väggmålningar. När man går tillbaka kan dessa saker tyckas vara ganska normala saker att se i konst nu, men på 1800-talet hade de flesta konstverk som gjordes i Europa mycket större ämnen, som slagscener från historien eller sagolika berättelser från det antika Grekland och Rom. Många människor gillade inte impressionismen i början, eftersom de tyckte att den var lite rörig och att målningarna såg ofärdiga ut. De tyckte att konsten borde vara mer strukturerad och att ämnena i konsten borde vara mycket viktigare än bara vardagliga typer av scener. En annan aspekt av att sätta upp en impressionistisk väggmålning i hemmet eller på kontoret är den historiska aspekten. De flesta av rörelsens konstnärer kunde inte sälja sina målningar och levde i fattigdom i flera år, om inte hela livet. En av de mest kända målarna från den tiden, Vincent Van Gogh, sålde bara en enda målning under sin livstid, och den enda köparen var hans bror. Impressionismens väggmålningar innehåller ett av hans vördade verk, objektet med titeln "Vincent van Gogh - Arles", en vackert fångad scen som visar upp hans unika stil.

Korrekt användning

Ett hem med den stil som impressionistiska väggmålningar ger bör vara ljust, elegant och avslappnat. Eftersom din inredning ska skapa en atmosfär av frihet och försonlighet, använd dessa motiv för att avslöja ägarens personlighet och karaktär. Ljusa och klara färger, liksom deras olika nyanser, är ett kännetecken för impressionistiska väggmålningar. Därför måste du särskilt uppmärksamma belysningen i det rum som du vill försköna med dessa fantastiska mönster. Använd mörka färger men bara i en liten detalj bara för att betona grundtonen. Om du till exempel använder den impressionistiska väggmålningen med titeln "Fontainebleau - Claude Monet", se till att de omgivande inredningskomponenterna har en fin kontrast till denna spektakulära fokuspunkt.

Prestigen av impressionistiska väggmålningar

Denna speciella konststil frossar i sin brist på klarhet, i arrangerade kompositioner och i ljusa färger. När du väljer dina impressionistiska väggmålningar måste du komma ihåg att de impressionistiska konstnärerna inte försökte måla en realistisk bild, utan snarare ett intryck av hur personen, föremålet eller landskapet såg ut för dem i just det ögonblicket. De ville fånga rörelsen och livet i det de såg och visa upp det för oss som om det hände precis framför våra ögon. Det är därför impressionistiska väggmålningar kan verka så personliga och intima. Även om konstnärerna i denna rörelse ofta målade tjockt och använde snabba penseldrag finns det en tydlig känsla och känsla, till skillnad från de flesta målningar före impressionismen som hade en mycket plattare, renare yta där man inte riktigt kunde se penseldragen alls. "Water Lilies II" är ett utmärkt exempel på detta, en vackert återgiven impressionistisk väggmålning som du kan visa upp i alla bostads-, företags- eller fritidsutrymmen, där den inte skulle se fel ut heller.
Produktinformation
  • Visar sidan 1 av 1 sidor