Jugend

Vi har alltid vissa egenskaper i åtanke som vi vill visa upp när vi inreder våra rum. Detta gäller även våra dekorativa verktyg, särskilt de mest synliga som väggbeklädnader. PhotowalLäs merls utbud av art nouveau-väggmålningar har mycket distinkta och vackra attribut, vilket gör det till en idealisk komponent för att förnya eller vitalisera din inredning. Dekorativa, sensuella och kompromisslösa väggmålningar i jugendstil är snabbt på väg att bli en dynamisk och uttrycksfull stil för att försköna ditt hem, kontor eller något annat utrymme som du har valt att försköna. Du kan justera dessa fantastiska motiv för att matcha eller kontrastera dina befintliga färgscheman, övergripande estetik och andra dekorativa element.

Kort historia för väggmålningar i jugendstil

Art nouveau betraktas av vissa som det första självmedvetna försöket att skapa en distinkt modern stil, och art nouveau som konströrelse utvecklades stadigt i Europa och Amerika, och kan ses än i dag i målningar, skulpturer, smycken och så vidare. Aubrey Beardsleys förföriska teckningar, Victor Hortas kurviga arkitektur och framför allt Alphonse Muchas utsmyckade affischdesign är några av de mest kända exemplen på den unika jugendstilen. Det är viktigt att veta mer om denna rörelse eftersom det gör det lättare för dig att välja väggmålningar i jugendstil, inte bara när det gäller estetik utan också för att du ska kunna besvara de frågor som garanterat kommer att dyka upp. Först och främst betyder art nouveau helt enkelt ny konst på franska och var en rörelse som varade från 1880-talet fram till första världskriget och som genomsyrade alla aspekter av den estetiska världen, särskilt arkitektur och grafisk konst. Det är intressant att även om den stilistiska rörelsen upphörde för över 100 år sedan, kan man fortfarande se äkta art nouveau-design i dag. Du kan se detta i den väggmålning i jugendstil med titeln "Galleria Sciarra, Rom", ett underbart verk som kommer att ge ditt rum sofistikering och visuell tyngd.

Typiska egenskaper

På sin tid var jugendkonsten känd som revolutionär och till och med kontroversiell, och därför sköt dess popularitet i höjden, särskilt bland dem som ville vara med och följa de senaste trenderna. Art nouveau-väggmålningar har sin huvudsakliga inspiration från naturen och innehåller delikat organiska former, excentrisk geometri och flytande, slingrande kurvor. Detta beror delvis på att art nouveau-rörelsen inspirerades av biologers illustrationer och studier. En stor del av de konstverk som jugendmålningarna bygger på efterliknar och överdriver de egenheter som finns i naturen. Dessutom är de flesta av dessa bilder flödande, där de upprepar de vågiga formerna och vändningarna ofta. Du kommer att få se mycket av detta, särskilt när vi behandlar verk av Alphonse Mucha, en av de mest framstående protagonisterna för denna speciella konststil.

En central figur i väggmålningar i jugendstil

Photowalls främsta förespråkare inom art nouveau väggmålningar är den tidigare nämnda tjeckiska målaren och dekorationskonstnären Alphonse Mucha, som var mest känd för sin distinkta stil och sina bilder av kvinnor. Muchas verk visade ofta vackra, starka unga kvinnor i flödande, vagt neoklassiskt utformade kläder, ofta omgivna av frodiga blommor som ibland bildade glorior bakom kvinnornas huvuden. Ta till exempel "Alphonse Mucha - Art Noveau", en fantastisk väggmålning i jugendstil som kan sätta ditt rum på en extraordinär nivå av rumsinredning. Ett annat vackert motiv som kan göra stor skillnad i dina utrymmen är "Alphonse Mucha - Colour Litho Lavendel". Denna väggmålning i jugendstil är som något direkt från en dröm och kommer garanterat att lämna ett bestående intryck på dig och alla som betraktar den i din bostad. Det finns en mängd av Muchas verk i art nouveau väggmålningar, var och en av dem är fantastisk och den mest perfekta fokuspunkten att sätta upp i ett utrymme.
Produktinformation
  • Visar 1-28 av 28 motiv

Snabb leverans

Din beställning skickas inom 1–4 dagar (just nu 5-8 dagar) och du har alltid fri frakt. Tapetlim ingår.

100% Garanti

Vi vill bara ha nöjda kunder, därför har du alltid 30 dagars öppet köp och du får pengarna tillbaka om du inte är nöjd.