Kitsch

Ibland är det trevligt att blanda upp det när det gäller att dekorera ditt rum med konst. Lite humor eller ironi kan bidra till att skapa stämning och en återspegling av din personligLäs merhet. Med Photowalls kitschiga väggmålningar har du ett stort urval av motiv som är konstnärliga, men inte på ett alltför seriöst sätt. Kitsch är egentligen det tyska ordet för skräp och används på engelska för att beskriva särskilt billiga och sentimentala former av populär- och kommersiell kultur. För att förklara detta mer omfattande måste man förstå att där det finns avantgarde finns det i allmänhet också något som kan betraktas som bakgardet. Samtidigt med avantgardets intåg dök ett annat nytt kulturellt fenomen upp i det industriella västvärlden, nämligen det som tyskarna gav det underbara namnet kitsch. Som du kommer att se i Kitsch väggmålningar är detta populär, kommersiell konst och litteratur i form av tidningsomslag, illustrationer, annonser, serier och så vidare. Dessa Kitsch väggmålningar kan anpassas för att passa din planerade design och estetik.

Värdet av Kitsch väggmålningar

Även om Kitsch på tyska betyder skräp är det tydligt att den här typen av konst är allestädes närvarande. Det är verkligen vad man skulle kunna kalla icke-konstnärlig konst, eftersom den i allmänhet inte är tankeväckande, begränsad när det gäller känslor och ofta produceras, eller reproduceras, för dolda syften som vinst eller förstärkning av politiska eller kulturella dogmer. Detta kan göra kitschiga väggmålningar från Photowall till ett ganska tungt ämne. Även om det kan vara störande ibland, är det mer troligt att det tröstar och lugnar den vanliga betraktaren. Kitschmålningar förvandlar vardagliga upplevelser till sentimentaliteter, eller vädjar till övertygelser och känslor och uppmuntrar till och med till fåfänga. Kitsch vädjar medvetet till våra kulturella fördomar genom att engagera känslor och nonchalant ignorera det så kallade intellektet. Trots några av dessa negativa konnotationer skapar kitschiga väggmålningar garanterat en dynamisk och visuell tyngd, oavsett om utrymmet du dekorerar är en bostad, en arbetsplats eller en plats för avkoppling.

Värdet av kitschiga väggmålningar

Själva ordet Kitsch uppstod på konstmarknaderna i München på 1860- och 1870-talen och beskrev billiga, populära och säljbara bilder och skisser. Det finns också flera andra idéer om hur det har kommit till, till exempel att det kommer från det dialekttyska ordet "kitschen", som betyder att smeta, eller från det tyska verbet "verkitschen", som betyder att göra det billigare. Hur som helst föddes det ur ett negativt förhållningssätt men har blivit ett slags kult i de moderna tolkningarna. Kitschiga väggmålningar är intressanta att titta på och förmedlar en känsla av självmedvetenhet som kan saknas i alltför konstnärliga kretsar. De passar bra som väggdekoration, vilket du kan se i objekt som "Kitsch Nature - Blue" eller "Flamingos Pink". Det fina med kitschiga väggmålningar är att det inte är en specifik form av konstnärlig rörelse, allt beror på uppfattning och tolkning.

Mer Kitsch väggmålningar

Det går dock inte att förneka att ordet Kitsch fastnade när det väl introducerades. Det härstammar från en berömd essä som publicerades 1939 av den amerikanske kritikern Clement Greenberg som berättade för sina läsare att det bara finns två möjligheter för konstnären nu. Antingen tillhör man avantgardet och utmanar det figurativa måleriets gamla metoder, eller så producerar man kitsch. Som du kommer att se i Kitsch väggmålningar är detta en mycket svår sak att göra eftersom det inte finns några strikta riktlinjer för vad som utgör kitsch. Som redan nämnts är det en fråga om förståelse och tillämpning. Sann konstnärlighet kräver inte bara kompetens inom en konstnärlig tradition, utan också konsten att avvika från traditionen för att säga något nytt. Som sådan är utbudet av kitschiga väggmålningar stort och tillämpningsområdet kan tillämpas på så många tolkningar.
Produktinformation
  • Visar 1-8 av 8 motiv

Snabb leverans

Din beställning skickas inom 1–4 dagar (just nu 5-8 dagar) och du har alltid fri frakt. Tapetlim ingår.

100% Garanti

Vi vill bara ha nöjda kunder, därför har du alltid 30 dagars öppet köp och du får pengarna tillbaka om du inte är nöjd.