Illinois

Om du aktivt letar efter ett fantastiskt inredningstema kan väggmålningar från Illinois från Photowall vara en tillgång för dig. Detta beror inte bara på att de är vackra att se på ocLäs merh lätta för ögat, utan också på att Präriestaten har en så rik historia där så många världsomvälvande händelser ägde rum utan att folk ens insåg det. Ett konkret exempel är det faktum att Illinois var den första delstaten som ratificerade det 13:e tillägget för att avskaffa slaveriet. För en liten trivialitet som inte är så tung, så myntades termen "jazz" i Chicago av Benny Goodman och Gene Krupa 1914. Som du kan se finns det mycket att lära sig och upptäcka om denna fantastiska stat genom Illinois väggmålningar. Nästan 80 % av delstatens landyta är jordbruksmark med dess högsta punkt Charles Mound på bara ca. 375 meter. Illinois väggmålningar är också hemvist för sevärdheter från den tredje största staden i Amerika, Chicago. Med Photowall kan du alltid ändra dina utvalda väggmålningar från Illinois så att de passar din estetik och dina planerade färgscheman.

Väggmålningar i Illinois i Windy City

Chicago är känt för att ha uppfunnit det som nu är vanligt i storstäderna, skyskraporna, och har ett överflöd av anmärkningsvärda och ikoniska strukturer som du kan ha i ditt eget hem, kontor eller fritidsutrymme i form av väggmålningar från Illinois. Som några av er kanske vet eller har hört talas om går Chicago hand i hand med Sears Tower. Men om man vill vara sakligt korrekt måste man nu kalla det Willis Tower. Det 440 meter höga tornet, som färdigställdes 1973, är den obestridda kungen av Windy Citys skyline, vilket du kan se på många av dessa väggmålningar från Illinois som föreställer Chicago. Denna struktur höll titeln som världens högsta byggnad i årtionden och behöll sitt anspråk på det högsta taket på västra halvklotet under en mycket lång tid! Den väggmålning från Illinois som heter "Chicago Skyline" ger dig en vacker utsikt över detta landmärke och många fler.

En stor mängd historia

De första européerna som anlände till Illinois var de franska upptäcktsresande Jacques Marquette och Louis Joliet som reste längs Mississippi och Illinoisfloden och tog kontakt med de lokala indianstammarna för att etablera pälshandel. Britterna fick kontroll över Illinois efter att ha vunnit det franska och indianska kriget 1763. Men bara 20 år senare, 1783, blev landet en del av USA efter revolutionskriget och den 3 december 1818 upptogs Illinois i unionen som den 21:a staten. Denna rika historia återspeglas också i många av dessa fantastiska väggmålningar från Illinois. En av de värsta brandkatastroferna i USA:s historia var den ökända stora Chicagobranden 1871. Allt började med en liten brand i en lada i södra Chicago, men eftersom de flesta byggnader på den tiden var gjorda av trä var det svårt att stoppa elden när den väl började brinna och över 20 000 byggnader förstördes helt. Trots detta kom Illinoisborna på fötter igen och skapade en blomstrande stad som du kan se i Illinois väggmålningar. Denna anda av uthållighet kan också återspeglas i din inredning med Illinois väggmålningar!

Tillkommande väggmålningar från Illinois

Du kommer att bli förvånad över att veta att det inte är konstigt att uppleva alla fyra årstiderna under en enda dag i Chicago! Den kallas inte den tidigare nämnda Windy City för ingenting. Källan till detta är Michigansjön som gränsar till hela den östra sidan av staden, vilket du kan se i Illinois väggmålningar som "Chicago och Michigansjön". "View from a Skyscraper in Chicago" är en annan fantastisk väggmålning från Illinois som visar upp denna sida och skönhet av metropolen. Om du letar efter något mer konstnärligt och lite mer karaktärsfullt kanske "Chicago Illinois Rust Skyline" är något för dig. Väggmålningar i Illinois ger dig en hälsosam mängd alternativ för att försköna dina ordspråksmässiga fyra väggar.
Produktinformation
  • Visar sidan 1 av 1 sidor