Inred lantligt i modern tappning

Du kanske inte bor i ett gammalt sekelskifteshus på landet, men du vill ändå ha den där lantliga känslan? Med en vacker tapet, material som trä och linne så kan du skapa exakt den känslan även i en modernare bostad. Kontrasterna ger rummet både en mysigare men också mer spännande känsla. Här nedan listar vi tips på hur du får den där lantliga feelingen!

Foto: Cat Preston

Fånga känslan

Börja med att göra rummet mer personligt. Sätt upp svartvita bilder på familjen på väggarna, eller varför inte något du fotat själv?
Häng upp torkade växter. Dessa går att köpa färdigtorkade, eller så plockar du och torkar själv, bäst blir det om du hänger dem upp och ned tills de torkat helt.
Inkludera rotting och trä i din inredning. Materialen passar perfekt för stilen och om du hittar några stora korgar eller lådor du gillar så kan de också fungera som extra förvaring!
Plocka in grönskan. Ställ upp gröna växter på pallar eller gör fina kransar av murgröna eller andra grönbladiga växter som sen får torka innan du hänger upp dem på väggen.

Rustika möbler

Den lantliga stilen tar plats och möblerna får med fördel vara stora och nästan klumpiga. Leta på auktioner och på loppis efter antika stolar, stora skåp och bastanta matbord. Tips på möbler som ger den där hemmagjorda känslan är bland annat stora, vita vitrinskåp, matsalsbord i ek, pinnstolar och enkla pallar i trä och rotting.

Foto: Yucel Moran

Klä upp väggarna

Pärlspont (eller paneler) är klassiskt lantligt. Om du inte vill klä en hel vägg med paneler så kan du nöja dig med en så kallad “bröstpanel” och låta resten av väggen vara målad eller tapetserad. Annars fungerar det att bara ha tapeter, men kolla gärna efter en lite rustik tapet med gammaldags känsla.

Tapet: Blaze Classic av Iwa Herdensjö

Köket är hemmets hjärta

Vilket lantligt hem har inte köket som central plats? Helst av allt ska det vara platsbyggt, men du kan enkelt skapa den illusionen. Behåll helt enkelt stommen på ditt kök men byt ut luckorna med spegeldörrar. Komplettera med detaljer som en diskho i porslin, knoppar i mässing och lantlig belysning.

Göm det moderna

Ett bra sätt för att dölja det moderna utan att göra dig av med det (vi vill ju trots allt ha kvar våra bekvämligheter) är att ställa alla tekniska apparater i andra möbler. Ställ t.ex. din TV inuti ett antikt skåp eller göm diskmaskinen bakom ett draperi eller en falsk kökslucka. Om du är riktigt ambitiös så kan du med fördel också hälla över t.ex. kaffe och te eller andra torrvaror i fina burkar som får stå synligt i köket.

Foto: Ehud Neuhaus

Naturmaterial

Dekorera med naturmaterial! Vi har nämnt det tidigare men det är värt att säga det igen, för det gäller inte bara dina möbler. Försök att hitta en servis av handdrejad keramik, välj servetter och sängkläder av linne istället för bomull och mjuka upp pinnstolarna med mjuka fårfällar.

Tapet: Winter Wilderness av Scandinavian Surface

Snabb leverans

Din beställning skickas inom 1-4 dagar och du har alltid fri frakt. Tapetlim ingår.

100% Garanti

Vi vill bara ha nöjda kunder, därför har du alltid 30 dagars öppet köp och du får pengarna tillbaka om du inte är nöjd.