Måttanpassade tapeter och tavlor, fri frakt. Skickas inom 1-2 dagar.

Alla artiklar
Mönster med inspiration från vardagens bortglömda skatter

Mönster med inspiration från vardagens bortglömda skatter

– Efter förra årets lyckade samarbete med Lemon kändes det naturligt för oss att fortsätta samarbetet och lansera nya mönster. Designgruppen har en otrolig färg- och formkänsla vilket gör att deras tapeter får ett mycket harmoniskt uttryck som tilltalar oss, säger Amber Johnson, produkt- och designansvarig från Photowall.Den sydafrikanska designstudion hämtar mycket av sin inspiration från små detaljer i vardagen, som de flesta kanske inte lägger märke till. Den nya tapetkollektionen Haphazard Places innehåller såväl bergslandskap i dova färger som abstrakta mönster och geometriska former i svart och vitt. Lemon har i skapandet av kollektionen använt en slumpmässig process där man inspirerats av allt från en pappersbit på marken till en klottertext på en vägg i centrala Johannesburg. Denna inspiration har sedan brutits ned till moderna grafiska mönster som tilltalar alla hem och stilar. – Vi är intresserade av hur det grafiska språket kan samspela med en redan existerande miljö. När du är närvarande och aktivt börjar söka efter inspiration runt omkring dig kommer du upptäcka fantastiska saker, förklarar Kevin Frankental, medgrundare till Lemon.I tapetkollektionen går det även att se att influenser från det afrikanska ursprunget utmynnat i tapeter med ett mjukare och mer nedtonat uttryck. Inspiration från den afrikanska naturen med dess bergssiluetter och svajande palmblad samt afrikanska mönster har legat till grund för delar av kollektionen. – Inspirationen bakom Tribe kommer från 90-talets abstrakta konst och mid-century möbler, men vår främsta inspirationskälla har varit de mönster man finner på den afrikanska kontinenten. Vår bästa design kommer från spontana ögonblick av inspiration och när vi letat skönhet i det vardagliga livet, avslutar Kevin Frankental. Tapetkollektionen Haphazard Places består av 13 tapetmotiv i olika färgställningar och finns att beställa som måttanpassad fototapet för 325 kronor per kvadratmeter.PressrumHögupplösta pressbilder - Lemon - Haphazard PlacesPressrum  -  Se alla tidigare pressreleaserHögupplösta bilder från tidigare pressreleaserFör intervjuförfrågningar, presslån, tapetprover och ytterligare information, kontakta Maria Gromova Tällberg, press@photowall.com,  +46 702 720 302.  Photowall - Wall Decor by Passionate PeopleVi tror på att rummets väggar påverkar hur vi mår! Därför är det vårt uppdrag att hjälpa människor att fylla sina väggar med inspirerande konst och väggdekor. Vi erbjuder ett noggrant utvalt och varierat sortiment. Med passion och omtanke hjälper vi dig få ditt hem att spegla din personlighet. Våra produkter tillverkas i Sverige och skickas över hela världen.

Nya motiv från Nadja Wedin hos Photowall

Nya motiv från Nadja Wedin hos Photowall

Nadja WedinHon är mest känd för sina färgsprakande textiler, brickor och kuddar. 2014 tog Photowall kontakt med Nadja Wedin vilket var startskottet för deras första designsamarbete.– Det som är roligt med mitt och Photowalls samarbete är att mina tapeter får ett helt annat uttryck på en vägg än om man ser det på en kudde eller en bricka, berättar Nadja Wedin.Nadja Wedins konstnärliga tapetmotiv för 2017 är sannerligen små konstverk i sig själva. Bland annat består de av färgsprakande undulater, fjärilar och vackra naturmönster, i härligt färgstarka miljöer som skissats och målats med akvareller.– Mönstret Purple Vein var från början en skiss som jag gillade och skannade in. Det blev sedan ett av de första mönstren som vi bestämde oss för att ta med i årets kollektion, berättar Nadja Wedin.Nadja förklarar att med Lovebirds ville hon skapa ett mönster som höll sig inom en relativt begränsad färgskala men som ändå kändes levande.– Fåglarna i mönstret Lovebirds bildar nästan formen av ett hjärta, det var min dotter som såg det och då föddes idén. Eftersom undulater ligger mig varmt om hjärtat så fick det bli dessa fåglar en gång till.Det tredje mönstret Blues föddes faktiskt ur en liten kreativ kris, där Nadja lät pennorna vila för att i stället använda akvareller.– Det var verkligen en utmaning då akvarellerna inte går att kontrollera på samma sätt som tuschpennorna. Slumpen och lite tur kan spela ganska stor roll i hur slutresultatet blir, i alla fall för mig som är mer van vid att teckna. Så man ska aldrig underskatta kriserna i livet, avslutar Nadja Wedin.

Handmålat och digitalt sammanstrålar i en unik tapetkollektion

Handmålat och digitalt sammanstrålar i en unik tapetkollektion

- Jag har länge varit fascinerad av handens avtryck och dess kapacitet och egenskap att skapa ting. Då det digitala ofta relateras till teknik knyter handens uttryck snarare an till kroppen, sinnet och naturen. Manuscript är en visuell och estetisk kollektion som bidrar till att skapa ett personligt rum genom att utforska relationen mellan dessa olika uttryck, berättar Andreas Engesvik.I samarbetet mellan Photowall och Andreas Engesvik förenas traditionella och digitala tekniker, där varje mönster först målas för hand av Andreas och därefter trycks digitalt i Photowalls studio i Stockholm. Tapetens handmålade mönster skapar liv och rörelse vilket i sin tur ger kollektionen en intressant dynamik.Idéen till Photowall föddes 2006 när grundarna tillika bröderna Charlie och Niklas Johanssonbestämde sig för att testa något helt nytt genom att skapa skräddarsydda digitala fototapeter. Sedan starten har Photowall samarbetat med nya designers, välkända varumärken och illustratörer för att skapa inspirerande och annorlunda väggdesign och tapeter. För att ta nästa steg mot att bli ett mer etablerat designvarumärke var samarbetet med Andreas Engesvik ett självklart val för Photowall.- Sedan starten har vi haft hjärtat i färg och form och vi vill att design ska vara tillgängligt för alla – därför har våra designsamarbeten alltid varit i fokus. Det känns jättekul att Andreas vill skapa tapetmönster med oss. Andreas förståelse för form och vår känsla för tapet så tror vi på ett väldigt lyckosamt samarbete. Då vi trycker på beställning och har vår egen produktion lokalt kan vi kvalitetssäkra våra produkter på ett annat sätt än om man har sin produktion utomlands. På så sätt erbjuder vi hög kvalitet i alla led till en global marknad, berättar Niklas Johansson, en av Photowalls grundare.Kollektionen Manuscript finns exklusivt hos Photowall och beställs som måttanpassade fototapeter för 325 kronor per kvadratmeter. Interiörbilderna är stylade av AnnaLeena Leinooch fotograferade av Kristofer Johnsson.PressrumHögupplösta pressbilder - Andreas Engesvik ManuscriptPressrum  -  Se alla tidigare pressreleaserHögupplösta bilder från tidigare pressreleaserFör intervjuförfrågningar, presslån, tapetprover och ytterligare information, kontakta Maria Gromova Tällberg, press@photowall.com,  +46 702 720 302.  Photowall - Wall Decor by Passionate PeopleVi tror på att rummets väggar påverkar hur vi mår! Därför är det vårt uppdrag att hjälpa människor att fylla sina väggar med inspirerande konst och väggdekor. Vi erbjuder ett noggrant utvalt och varierat sortiment. Med passion och omtanke hjälper vi dig få ditt hem att spegla din personlighet. Våra produkter tillverkas i Sverige och skickas över hela världen. 

Photowall - 10 years in style

Photowall - 10 years in style

Varje dag ser vi många unika stilar. I hemmen vi bor, på kläderna vi bär och från platserna vi besöker. I Photowalls jubileumskollektion hyllas den personliga stilen och viljan att gå sin egen väg. Det är en tapetkollektion där är allt möjligt, det är klassikerna Sunbeam Through Trees, Bright Brooklyn Bridge och World Map Detailed i en helt ny tappning.– En fototapet kan av många upplevas som fantasilös, lite omodern och det kanske skrämmer någon från att välja den. Med vår jubileumskollektion vill vi visa våra klassiker på ett nytt sätt och ge dem nytt liv. Visa att en fototapet kanske visst är din stil, att med lite fantasi och en tapet finns inga gränser. Det gäller bara att våga, säger Nora Felin, marknadschef på Photowall.I jubileumskollektionen ingår också ett nytt motiv framtaget av illustratören Cecilia Carlstedt. Motivet Cosmic Abstraction med rosa subtila himlavalv och gröna och grå planeter symboliserar framtiden.– När vi 2006 berättade att vi ville erbjuda en sådan traditionell produkt som tapet fast på nätet var det många som höjde på ögonbrynen, men jag och min bror Charlie stod på oss. Vi ville utmana det som redan fanns och göra det på ett nytt sätt. Helt digitalt. Det vill vi än idag och det tycker jag att Cecilias motiv gör – utmanar. Det tar plats, är personligt och nytänkande, något som vi tycker symboliserar framtiden och alla möjligheter som finns med digital teknik, berättar Niklas Johansson, grundare och vice vd på Photowall.Jubileumskollektionens fyra motiv finns exklusivt hos Photowall och måttbeställs som fototapet. Sunbeam Through Trees, Bright Brooklyn Bridge och World Map Detailed kostar 295 kronor per kvadratmeter och Cecilia Carlstedts motiv Cosmic Abstraction kostar 319 kronor per kvadratmeter.

Snabb leverans

Din beställning skickas inom 1-2 dagar och du har alltid fri frakt.

100% Garanti

Vi vill bara ha nöjda kunder, därför har du alltid 30 dagars öppet köp och du får pengarna tillbaka om du inte är nöjd.