Måttanpassade tapeter och tavlor, fri frakt. Skickas inom 1-2 dagar.

Våra nyheter

  Intervju med illustratören Saga-Mariah Sandberg

  Saga-Mariah Sandberg står bakom designen av tapetkollektionen DAWN CHORUS. Kollektionen är inspirerad av nordisk natur och består av åtta handritade tapetmönster med vackra vårblommor, praktfulla rosor och svenska skogsbär. Här berättar Saga-Mariah om sin kärlek till naturen och inspirationen bakom tapetmotiven.
  Dawn Chorus Collection

  Kan du berätta lite mer om inspirationen bakom kollektionen DAWN CHORUS?
  Min inspiration för den här kollektionen var vår- och sommartecken som vi längtar efter att se; den första blåsippan eller videkissen, den första utslagna nyponrosen eller mogna björnbäret som vi förväntansfullt söker efter i skogsgläntan eller trädgården. Fåglarna som återigen bygger bo i holken och harsyran som väntar på att tuggas.

  ‘Dawn Chorus’ syftar specifikt på fåglarnas sång om morgonkvisten, som är ett av våra käraste vårtecken! Att vakna till fågelsång efter en lång och kall vinter är en fröjd för örat, och i Sverige firar vi fortfarande den gamla traditionen ”Gökotta” där man om våren kliver upp i ottan för att lyssna på gökens första sång.

  Hur ser din kreativa arbetsprocess ut?
  Jag börjar med att utgå ifrån en specifik naturplats. Sen planerar jag elementen som jag tycker representerar platsen och sen sätter ihop dem till ett mönster!

  Var hämtar du din inspiration? Finns det något särskilt i naturen som du inspireras av?
  Varje hörn av naturen fascinerar mig, till och med grävlingens spillning är roligt att titta på framåt sensommaren för att se vilka bär hen ätit till middag. Att stanna och titta på vad myrorna bär med sig till stacken är lika roligt som att se regnbågen över hästhagen i tidiga morgondimman. Men just inför den här kollektionen letade jag efter hjärtats längtan efter första vår och sommartecknet. Jag lyssnade på Svenska folkvisor som Vårvindar friska, Längtan till Landet, Uti vår Hage och Gustav Frödings Strövtåg i Hembygden, och hämtade inspiration därifrån. Man kan säga, att det blev ett möte mellan folkromantik och fältbiologi.

  Vilka färger är gillar du just nu?
  Ljust, kall violett som kärrviolerna, friskt grön som stensötan, och himmelsblå som rödhakens ägg.

  Vad gillar du mest med ditt arbete som illustratör?
  Förutom att måla varje dag, vilket är det bästa jag vet, så är det att jag kan lägga upp min arbetsdag som jag behagar, och ge efter för mina nycker och behov. Att kunna gå i mjukiskläder till ateljén en dag eller i en vacker klänning nästa dag!
  Ibland krävs fokus och då vill jag arbeta i tystnad, medan ibland behövs energi och då kan jag arbeta till musik.

  Saga-Mariah Sandberg i sin ateljé.

  Varje tapetmönster motsvarar en specifik naturplats, berätta gärna om några av tapetmotiven!

  Skogsgläntan – (The Forest Meadow)

  I den här tapetens granskogsglänta växer violer, blåsippor, taltrastägg, blåvingar, liljekonvaljer och linnéa. Gläntor har annan vegetation än den omkringliggande skogen, vilket innebär att den utgör en annan biotop. En biotop är en biologisk term för en plats vars speciella egenskaper gör att vissa organismer trivs bättre än andra, och biotopen påverkar därför vilka djur och växter som lever i området. Detta gör små skogsgläntor till de speciella platser som vi upplever som så magiska! 

  Tapetmönster: Skogsgläntan

  Kerstin 

  Detta är ett vildrosmönster, ihopsatt av illustrationer avmålade från de nyponrosor som växer runt Astrid Lindgrens barndomshem, i Näs, och de puderrosa klätterrosorna som växte på vår husvägg när jag var barn. Jag brukade plocka deras kronblad på sensommaren och lägga i en burk så jag kunde dofta på dem. Jag fantiserade om att kronbladen var sidenlakan och sidentäcken till skalbaggarna som brukade sitta i rosorna. Mönstret är döpt efter min farmor Kerstin som älskar rosor. Hemma hos henne är allt vackert mönstrat - stolar, gardiner, dukar, servetter, klänningar, kuddar och serviser har mönstrade i rosor. Min farmor är konstnär och älskar även att måla rosor, så jag vill dedikera denna tapet till henne.

  Kerstin (bright)


  Mossträdgården (innan regn)

  Är inspirerad av de gamla skolaffischerna från biologisalarna ville jag fånga platser i vår Nordiska natur och det spännande liv som växer där. Fuktlövskog och skuggig trädgård är naturplatser där du kan se bräken, ormbunkar och mossa ta över, och välkomna de djur och insekter som trivs på en sådan plats.

  Mossträdgården (innan regn)

  Här kan du se alla motiv från Saga-Mariah Sandbergs tapetkollektion DAWN CHORUS.

  Fler artiklar som kan intressera dig

  Andreas Engesvik formger tapet för Photowall

  by Photowall

  Från huvudet till handen. Följ med bakom kulisserna där den norska framstående designern Andreas Engesvik avslöjar hur han gick tillväga när han skapade tapetmönster för Photowall.

  Magisk tapetkollektion för barn av Maison

  by Photowall

  Photowall är stolta att presentera ett nytt designsamarbete tillsammans med den sydafrikanska designstudion Maison. Tapetkollektionen The Little Folk hämtar inspiration från sagoböcker och från rikedomarna i det sydafrikanska landskapet. Samtliga fem mönster är noga illustrerade för hand och ger rummet en lugn och harmonisk känsla, oavsett barnens ålder.

  Tips på de bästa inredningsdetaljerna i bebisrummet

  by Photowall

  Bästa inredningsdetaljerna i bebisrummet är de du gör själv. Här kan du skapa allt från vimplar, mobiler, väggdekorationer och luftballonger. Och det bästa av allt – mycket kan du göra med bara tapet. Nedan följer två enkla DIY-dekorationer som du skapar själv, resultatet blir både snyggt och personligt.

  Tapetkollektion med graffitimotiv

  by Photowall

  Photowall lanserar en tapetkollektion med graffitimotiv från några av Sveriges främsta street art konstnärer. Kollektionen är ett samarbete med det Stockholmsbaserade konstgalleriet Wallery.

  Tapeter från About Blank i sann surfanda

  by Photowall

  Photowalls nya motiv från kreatörerna About Blank rymmer allt från iögonfallande palmträd, härliga kilometerlånga sandstränder och surfbilder fotade i gryningen. Kollektionen innehåller sex motiv som är tagna av fotografen Kenny Bergander. Alla med inspiration hämtat från havet, surfing i Kalifornien och resor runt hela världen.

  Tonårsrum – så här skapar du stilen

  by Photowall

  Att inreda ett tonårsrum kräver ofta tålamod, kompromisser och kreativitet. Och vad händer när tonåringarna får välja helt själva? Vi listar våra bästa tips på hur man skapar mysiga tonårsrum – både med och utan barnens hjälp.

  Photowall - 10 years in style

  by Photowall

  För 10 år sedan började Photowall trycka tapeter till alla möjliga stilar, personligheter och miljöer. För att fira sitt 10-årsjubileum har de tagit fram en kollektion med kundernas absoluta favoritmotiv genom åren. Men gett motiven ett litet nytt utseende.


  Snabb leverans

  Din beställning skickas inom 1-2 dagar och du har alltid fri frakt.

  100% Garanti

  Vi vill bara ha nöjda kunder, därför har du alltid 30 dagars öppet köp och du får pengarna tillbaka om du inte är nöjd.