Måttanpassade tapeter och tavlor, fri frakt. Skickas inom 1-2 dagar.

  Photowall träffar grundaren av Lemon och kreativa chefen för Maison

  Lemons grundare Kevin Frankental och hans fru Kim Frankental – kreativ chef för Maison designstudio – besöker Stockholm och Photowall för första gången. Vi ställde några snabba frågor om deras första upplevelse av Stockholm.
  Kevin Frankental, grundare av Lemon.

  Kevin och Kim Frankental är födda och uppvuxna i Johannesburg i Sydafrika. De driver varsitt designföretag som båda riktat in sig på att skapa innovativa designprodukter såsom möbler, tryck och tapeter. Kevin är medgrundare av Lemon och Kim är kreativ chef på Maison.

  Kevin och Kim Frankental besöker vår fabrik i Skarpnäck, utanför Stockholm.

  För tre år sedan började Photowall samarbeta med den kreativa designstudion Lemon. Den första tapetkollektionen Frame of Mind släpptes 2016 och innehöll elva handmålade tapetmönster. Botany Banana och Watercolor Blue blev snabbt populära och storsäljande motiv. Det trendiga mönstret av tropiska bananblad i Botany Banana har varit med i många internationella inredningstidningar och är fortfarande omtyckt världen över.

  Botany Banana

  Sedan lanseringen 2016 har Lemons smakfulla och eleganta tapetdesign dekorerat väggar över hela världen. Utbudet av tapeter har expanderat under årens lopp och idag har Photowall över 130 unika tapetmönster av den sydafrikanska designstudion Lemon tillgängliga i sortimentet.

  Maison är en nyetablerad designstudio som inriktat sig på tapeter för barnrum. Photowall har nyligen släppt Maisons första tapetkollektion The Little Folks som snabbt blev en populär och omtyckt tapetkollektion för barn.

  Forest

  Nyligen hade Photowall äran att äntligen få träffa det supervänliga och härliga paret bakom de två designstudiorna. Vi gav dem en visning bakom kulisserna i vår fabrik och pratade om framtiden. Eftersom Kim och Kevin båda har ett öga för design var vi nyfikna på att få höra om deras första besök i Stockholm och passade på att få ta del av deras tankar om att resa.

  8 snabba frågor till Kevin och Kim

  1. Har ni upptäckt några nya svenska designers eller konstnärer under er resa till Stockholm?
  Vi blev totalt överväldigade av den svenska fotografen Lars Tunbjorks fotografier på Fotografiska.

  2. Vilka platser inspirerade er mest och varför?
  Stockholms Stadsbibliotek designat av Gunnar Asplund var en höjdpunkt som gjorde intryck. Tidlös design när den är som bäst. Vi läste någonstans att bibliotekets design har beskrivits som "Swedish Grace", vilket är den perfekta beskrivningen.

  3. Hur förbereder ni er när ni reser? Guideböcker, bloggar?
  Vi tar alltid hjälp av Monocles reseguider. De ger noggrant utvalda tips och om du väljer ut ett par favoriter blir du inte besviken. Vi föredrar även att använda så lite kollektivtrafik som möjligt och istället promenera. Om du har tillräckligt med tid, är detta det enda sättet att ordentligt utforska en stad.

  4. Vilka är er favoritmässor och utställningar att besöka?
  Salone del Mobile i Milano är alltid utmärkt men på sistone har vi börjat föredra de mer nischade mässorna. Beirut Design Fair ser fantastisk ut, den är definitivt med på vår lista!

  5. Vad tycker ni utgör bra design?
  I vår värld behöver bra design skapa en känslomässig upplevelse hos användaren.

  6. Vad tycker ni bäst om med Stockholm?
  Det är en hektisk världsstad, men med en känsla av lugn. Design prioriteras och uppskattas.

  7. Vilken är er drömresa? Och varför?
  Vi har inte varit i Japan ännu. Tusentals år har format arkitektur och designestetik. Det finns så mycket kultur inbyggt.

  8. Vad händer i framtiden för Lemon och Maison?
  Vi vill fortsätta att expandera till nya territorier och skapa design som uppskattas långt in i framtiden.

  Fler artiklar som kan intressera dig


  Snabb leverans

  Din beställning skickas inom 1-2 dagar och du har alltid fri frakt. Tapetlim ingår.

  100% Garanti

  Vi vill bara ha nöjda kunder, därför har du alltid 30 dagars öppet köp och du får pengarna tillbaka om du inte är nöjd.