Katedraler

När det gäller gudstjänstlokaler är det sällan någon annan typ av byggnad som överträffar katedralerna när det gäller arkitektur och dramatik. Photowall har därför skapat ett vackert Läs mersortiment av posters med katedraler för att understryka detta. Först måste vi dock fastställa skillnaden mellan en katedral och en "vanlig" kyrka. Vi vet alla att en kyrka är en byggnad där kristna samlas för att utföra sin religions ritualer och interagera med varandra. En katedral däremot är en kyrka som också är biskopens säte. Du ser därför vanligtvis bara en katedral per trossamfund per stad, vilket du märker i vårt utbud av katedralaffischer. Eftersom biskopar är ansvariga för ett område, som inom katolicismen kallas stift, kan en katedral också ses som den kyrka som är knuten till förvaltningen av ett område. Dessa magnifika strukturer kan nu bli ryggraden i din inredning med hjälp av katederaffischer.

Skönheten i katedralaffischer

Katedraler dominerar skylinerna i många europeiska städer. Rester av den medeltida världen i de flesta fall är de en av de mest imponerande påminnelserna om "den mörka medeltiden". När du tittar på posters om katedraler, kom ihåg att de flesta av dem byggdes när de flesta människor bodde i trähus! Trots detta har den moderna inställningen till byggnaderna alltid förändrats jämfört med våra förfäders. De som en gång ansågs vara skyltfönster för Guds rike på jorden betraktas nu sorgligt nog som turistattraktioner i vissa delar, men posters för katedraler kan ändra på allt detta. Det är viktigt att påminna oss själva om den grundläggande betydelsen av att bevara sådana fantastiska konstruktioner. Det är därför som posters för katedraler inte bara är magnifika att titta på utan också en viktig påminnelse om att värdera vårt förflutna och bevara kulturen i gamla byggnader bland tillväxtspurten av sådana saker som skyskrapor. Oavsett om det är i ditt hem eller på kontoret kan åsynen av katedralaffischer skapa en annan känsla och atmosfär.

En bit historia

Byggandet av katedraler var ett fenomen i hela Europa sedan den tidiga medeltiden, och själva ordet kommer från latinets cathedra, som betyder "säte". Som tidigare nämnts har stiftets överhuvud, biskopen, sin stol i byggnadens lokaler. Templet fungerar följaktligen som centralkyrka för den berörda regionen, vilket också är fallet för de flesta katederposter. Katedraler är inte stenar som slumpmässigt placerats på varandra, utan vittnesbörd i sten och vittnen till en europeisk identitet, vilket är ganska uppenbart i de flesta av katedralaffischerna. De är karakteristiska europeiska konstruktioner som vuxit fram ur askan från romarriket som en symbol för förnyelse och uthållighet. På affischer med katedraler som "Plaza de Regla och Leon Cathedral" visas den yttre skönheten medan motiv som "St Peters Basilica - Rom" visar den inre tjusningen.

Katedralaffischer exempel

För att ge dig en försmak av vilka sevärdheter som väntar dig, låt oss presentera några framstående utställningar av katedralaffischer för dig. S:t Basilius är Rysslands mest ikoniska landmärke och ligger i hjärtat av Röda torget. Katedralen byggdes under Ivan IV:s regeringstid, även känd som "Ivan den förskräcklige". Enligt legenden sägs han ha förblindat arkitekterna efter byggandet så att de aldrig skulle bygga något så vackert igen! Även om detta kan tyckas överdramatiskt är det bara att ta en titt på katedralaffischer som "Twilight time of Saint Basils Cathedral" så kanske du förstår. Ett annat berömt exempel är St Paul's som ligger i Londons centrum. Här fanns tidigare ett romerskt tempel för Diana och det tillägnades Paulus år 604 e.Kr. Fantastiska katedralaffischer som "St Pauls Cathedral" visar hur denna typ av struktur fortfarande kan dominera en scen trots all modernitet runt omkring den.
Produktinformation
  • Visar sidan 1 av 1 sidor