Får

Om du vill att din väggdekoration ska bestå av ett lantbruksdjur som också är en fascinerande varelse kan du prova vår samling affischer med får. Du kommer inte bara att hitta vackra Läs mermotiv, utan också lära dig om vokabulära termer för att beskriva får, vad de gillar att äta och hur saker som deras ull hjälper oss i vardagen. Får kan finnas i naturen, men de flesta av dem är lantbruksdjur som föds upp för sin ull, sitt kött eller sin mjölk. De kan ha olika färger och deras ull kan ha olika texturer, vilket du kan se på affischer om får. När det är kallt, gillar du att gosa dig in i din favorittröja? Chansen är stor att tröjan är gjord av ull och du kan tacka ett får för att det håller dig varm. På samma sätt kommer fåraffischer att ge en varm och skön känsla i din inredning. Det spelar ingen roll om det är ett bostadsområde som vardagsrummet eller ett företagsutrymme som mötesrummet på kontoret. Du kan göra justeringar på dina utvalda fårposters så att de passar ihop med din befintliga inredning och dina befintliga färgscheman.

Bakgrundsinformation i fårposter

Honfår kallas tackor, hanar kallas vädurar och unga får kallas lamm. Lamm är förmodligen de mest representerade på fåraffischer. Det är faktiskt ironiskt hur lite de flesta av oss vet om får, med tanke på hur djupt förankrade de är i den mänskliga kulturen. De domesticerades mellan 11000 och 9000 f.Kr. och har omnämnts av olika kulturer, religiösa texter och till och med astrologi i tusentals år. Affischer med får behöver inte bara vara väggdekoration, utan de kan också ha en betydande betydelse, vilket vi kommer att utforska närmare senare. Eftersom dessa djur betar på åkrar och livnär sig på gräset som växer naturligt där de betar, kan du föra in en touch av natur i din domän med fårposters. De plana fält där de betar och lever kallas ofta för betesmarker. Får kan också leva i bergsområden, vilket du kan se på fårposters som "Lambs Pastures in Meadow". Den här underbara bilden är så fridfull och vacker att den kommer att få ditt rum att framhävas och till och med få det att verka större.

Många användningsområden

Som redan antytts föds får upp för många ändamål. Den viktigaste anledningen till att jordbrukare föder upp får är för deras ull, den tjocka fiberpälsen som rakas av, eller klippas, varje år. Den används för att tillverka kläder, filtar och andra material, och du kan se dess skönhet på många affischer med får. Ull slutar faktiskt aldrig att växa, men bara hos domesticerade får. År 2004 gömde sig till exempel ett merinofår vid namn Shrek i en grotta i sex år för att slippa bli klippt. När han hittades i ett hörn och fick sin efterlängtade hårklippning på nyzeeländsk tv, fanns det tillräckligt med ull för att tillverka 20 herrkostymer! Detta är bara några av de intressanta fakta eller anekdoter som du kan ta med i en konversation när folk frågar dig om dina affischer med får.

Fåraffischer och deras betydelse

Det finns en mycket vanlig missuppfattning om att får är dumma, försvarslösa och ofarliga varelser som daltar runt på bergssluttningar och inte gör särskilt mycket, förutom att äta. De är bara bra för två saker: att bli uppätna och att producera ull. Fårposter kommer att visa dig och låta dig känna hur detta är ganska osant. I verkligheten är fåren förvånansvärt intelligenta, med imponerande minnes- och igenkänningsförmåga. De bygger vänskap, försvarar varandra i slagsmål och blir ledsna när deras vänner skickas till slakt! Så skaffa dig affischer med får som en återspegling av din personlighet eller till och med som en present till dina egna vänner. Vem som helst skulle bli glad över att få något som "Höstens sista dagar" som inredningsdetalj.
Produktinformation
  • Visar 1-25 av 25 motiv

Snabb leverans

Din beställning skickas inom 1–4 dagar (just nu 5–8 dagar) och du har alltid fri frakt. Tapetlim ingår.

100% Garanti

Vi vill bara ha nöjda kunder, därför har du alltid 30 dagars öppet köp och du får pengarna tillbaka om du inte är nöjd.