Minimalism

Det här urvalet från Photowall innehåller ett ord som är väldigt trendigt och som du har hört mycket på senare tid. Minimalism är ett ord som vi ofta möter, men som vi kanske inte vetLäs mer vad det egentligen betyder. Beroende på ditt personliga perspektiv kan det gälla många olika saker, till exempel minimalistiska affischer. I sin mest grundläggande form drivs själva ordet, och därmed de rörelser som förknippas med det, delvis av idén om ett enkelt liv. Minimalismens affischer uppmanar människor att reflektera över vad som verkligen är väsentligt i deras utrymme och minskar det visuella röran, oavsett om detta är fysiskt eller metaforiskt talat. Du kan ändå alltid justera dessa föremål för att matcha eller kontrastera andra dekorativa element som du redan har satt upp i ditt hem eller på ditt kontor.

Vikten av minimalistiska affischer

Minimalism är mycket viktigt för den visuella konsten och designen. Även om det kan verka som en enkel princip till en början, kräver det stor skicklighet och vision för att uppnå excellens i just denna stil. Den ber konstnärer och formgivare att bryta ner saker och ting till deras mest väsentliga beståndsdelar och använda enkla former för att skapa ett harmoniskt arbete. Du behöver inte oroa dig, för du kommer att se mycket av detta i vårt sortiment av minimalistiska affischer. Dessa fantastiska bilder fokuserar på den konst som är enkel men ändå vacker. Den kan skapa en fokuspunkt i ditt bostads-, företags- eller fritidsutrymme som minimerar optiska distraktioner och endast fokuserar på det som är värdefullt. Minimalistiska affischer följer principen om så få linjer och färger som möjligt för att hålla det okomplicerat. Här i denna uppställning kommer du inte att se starka penseldrag eller explicita uttryck som förmedlas genom dessa bilder. Ta till exempel Delicacy of Nature, en minimalistisk affisch som verkar enkel vid första anblicken, men ju mer du tittar på den, desto mer dras du in i dess skönhet. Enkelheten är bedräglig eftersom sådana här verk kommer att få ditt rum att ploppa fram, särskilt när de kombineras med dekorativa element som också matchar den minimalistiska filosofin.

Kort bakgrund

Minimalismen är en västerländsk konströrelse som är starkt influerad av japansk kultur och filosofi och som uppstod efter andra världskriget. Sedan dess har den förblivit ett bestående estetiskt val i många aspekter av livet och fortsätter att dyka upp i samtida konst och design. Som du kommer att se upprepade gånger i minimalismens affischer är det en form av abstrakt konst där geometriska former som linjer, rektanglar och vertikala block upprepas för att skapa bilder eller scener. Färgerna hålls på ett minimum, ibland till och med bara en, där dess gränser är hårda och skarpa. Upprepning av en form är också ganska vanligt, vilket du kan se i minimalismens affisch med namnet Unforgettable, en häpnadsväckande vy som strömlinjeformar och därmed skapar ett laserskarpt fokus för ögonen. Tack vare sitt flexibla koncept anpassades minimalismen snabbt till skulpturer, ljusinstallationer, arkitektur och till och med inredning.

Den minimalistiska affischens inverkan

Eftersom rörelsens fokus på att skapa tredimensionella objekt gjorde det möjligt för konstnärer att avfärda traditionella metoder och skapa verk som liknade enkla föremål, hade rörelsen en betydande effekt på konstvärlden. Ta med dig detta bestående inflytande in i ditt eget bostads-, företags- eller fritidsutrymme genom att skaffa en minimalismposter som passar din övergripande estetik och inredning. De unga konstnärerna under den perioden arbetade med industriella material som betong och stål och uppmärksammade deras grundläggande former och fysiska egenskaper snarare än att fokusera på känslor. Deras slanka, geometriska verk var inte beroende av utarbetade metaforer för tolkning, och de undvek traditionella konstvärden för finare konst och blev på så sätt en slags anarkistisk figur i konstvärlden. Kolla in Moon Landing, ett fascinerande exempel på minimalistiska affischer som ser häftigt ut och kan utgöra en idealisk fokuspunkt i vilket rum som helst och generera enorm visuell tyngd och intresse.
Produktinformation