Spiraler

Har du någonsin tänkt på hur naturen gillar att ordna sig i mönster? Om så är fallet kanske du vill skaffa dig några spiralaffischer från kategorin konst och design på Photowall. DessLäs mera fantastiska motiv är ett bevis på att ingenting i naturen sker utan anledning, där alla mönster har en viktig anledning att existera och dessutom råkar vara vackra att titta på. Spiralaffischer kan piffa upp alla tänkbara utrymmen, t.ex. ett hem, ett kontor eller till och med ett rent rekreationsutrymme. Titta på denna kollektion och låt dig förundras av de unika mönster, livfulla färgställningar och rika konstnärliga färdigheter som ingår i var och en av dem. Observera att du alltid kan justera dina utvalda spiralaffischer så att de matchar, eller kontrasterar, med din befintliga inredning och andra dekorativa element.

Bakgrundsinformation om spiralaffischer

En spiral är en plan kurva som i allmänhet slingrar sig runt en punkt samtidigt som den rör sig allt längre bort från den andra punkten. Själva ordet härstammar från det medeltida latinet "spiralis", som betyder "slingrande runt ett fast centrum" eller "spolning". De är några av de äldsta geometriska formerna i antika konstverk som går tillbaka åtminstone till den neolitiska perioden, en tid som är tusentals år före skrivandet! Spiralaffischer är inte bara till för att se fantastiska ut, de påminner oss också om dessa historiska fakta och den betydelse de har. Några av de mest kända antika spiralerna finns vid Newgrange på Irland, en stor hög som byggdes av människor med sten och jord. Den användes åtminstone delvis som grav, men den kan också ha haft andra syften. Nu kan du till och med hylla denna koppling genom att skaffa dig en spiralaffisch som till exempel "Abstrakt 3D-spiral". Förutom att den är fascinerande för ögat kan den också ses som en hyllning till den tidigare nämnda platsen på grund av sina vackra gröna toner och nyanser.

Naturens värld

Detta kan komma som en överraskning för vissa, men spiraler och cirklar är mycket vanligare i naturen än raka former som trianglar och kvadrater. Människor idag tenderar att associera spiraler mer med den naturliga världen än med den konstruerade, mekaniska och urbana världen. Om man ser tillbaka på historien var forntida människor mycket medvetna om naturens cykliska krafter och förlitade sig på månatliga månmönster, årliga solmönster och säsongsmönster för sina försörjningsmöjligheter och livsstilar. Det finns så många exempel på spiraler i naturen, som det man kan se på snäckor och till och med på växter och blommors inre. "Vatten" är också ett element som man kan förknippa med spiraler på affischer, som motivet "Blue Petal Spiral". Det här vackra exemplet på en solid spiralaffisch från Photowall kan ge ett stort visuellt och estetiskt genomslag.

Spiralaffischer som symboler och representationer

Många tolkningar av gamla texter och artefakter tyder på att spiraler representerar återfödelsens cykel eller som en symbol för en modergudinna. Den anses också ofta vara en feminin symbol på grund av dess koppling till livscykler och därmed idéer om fertilitet och barnafödande. Detta skulle göra spiralaffischerna perfekta för "mjukare" områden, t.ex. rum där barn ofta vistas, eller intima utrymmen som sovrummet eller badrummet. En annan viktig symbolisk aspekt av spiralaffischerna är livscyklerna och utvecklingen. Var och en av oss utvecklas från barn till vuxen till ålderdom. Som sådan är spiralen inte en symbol för stagnation utan snarare för förändring och utveckling. Omfamna dessa saker som goda och hälsosamma med spiralaffischer som "Abstract Tornado - b/w", som kan utgöra en utmärkt inredning för en ny våg.
Produktinformation
  • Visar sidan 1 av 1 sidor