Öknar

Öknar är några av de mest fördomsfulla och mystiska områden som finns på vår planet. Bristen på vatten gör öknar generellt sett ogästvänliga för de flesta varelser, men människor har Läs merlevt i och utforskat öknar ända sedan tidernas begynnelse. Ta med dig denna tidlöshet och skönhet in i ditt bostadsområde, kommersiella område eller rekreationsområde genom att skaffa posters om öknar från Photowall. Den högkvalitativa uppställningen av ökenaffischer garanterar inte bara maximal visuell effekt, utan också ett brett utbud av nyanser som kan komplettera många färgscheman och andra inredningselement. Du kan också justera dem i enlighet med din egen designplan och övergripande estetik.

Bakgrund för ökenaffischer

I sin essens är en öken ett kargt landområde där det är svårt för växter och djur att överleva, för att inte tala om att trivas. Öknar bildas tack vare en vittringsprocess, där resultatet är en stor variation mellan natt- och dagtemperaturer. Denna variation stressar stenar, som bryts ner med tiden. Kombinera detta med nästan inget regn alls och du kommer att befinna dig mitt i en het och dammig öken. Det är det fascinerande ämnet i ökenaffischer, ett ämne som förbryllar och förvånar. Ökenaffischer har en inneboende naturlig skönhet och ett ännu mer fascinerande ämne som definitivt kommer att väcka några intressanta frågor samt generera en optisk dynamik som ofta är otillräcklig i slät eller tråkig vägg. Det finns fantastiska solnedgångar som du kommer att älska och nästan oändliga sandytor som är praktiskt taget orörda av levande varelser. Ökenaffischer kan också bidra till att lägga till ett inslag av det fantastiska i varje hem, kontor eller annan typ av inredning, eftersom Photowall inte bara har ökenaffischer som är otroligt verkliga fotografier, utan också konstverk som ger en helt ny innebörd åt ordet visuell.

En enkel underkategori

För att göra sökandet efter dina ökenaffischer mer sammanhängande har Photowall skapat en liten underkategori som heter Sanddyner. I den här kategorin kan du hitta massor av fantastiska motiv som kommer att förvandla ditt utrymme till något minnesvärt och visuellt fängslande. Sanddyner är vad de flesta människor tänker på när de först föreställer sig en öken. De bildas när lös sand ansamlas under precis rätt förhållanden. Du behöver riktigt torr sand eftersom fukt kan få kornen att hålla ihop. Det är därför sanddyner är vanligast i de torraste klimaten på jorden, där det också krävs något för att flytta runt sanden, vilket oftast är vind. Desert Sand Foot Prints är ett galet vackert exempel på öknens affischer i detta avseende, som visar upp öknens viddighet och ändå finns det en rest av överlevnad i form av fotspår i sanden. Den här ökenaffischen kan se bra ut i alla bostadsområden och kommersiella utrymmen.

Den fantastiska världen av ökenaffischer

För att levande varelser ska kunna överleva i öknen måste de ha särskilda anpassningar för denna mycket hårda miljö. Växter, till exempel, tenderar att vara tuffa och trådiga med små eller inga blad, med vattenresistenta nagelband och ofta taggar för att skydda sig mot växtätare. Du kan se detta på ökenaffischen med titeln Monument Valley, Utah, USA, som visar denna typ av växt på ett framträdande sätt. Djur å andra sidan måste hålla sig svala och hitta rikligt med mat och vatten för att kunna överleva. Kameler är ett bra exempel på detta eftersom deras pucklar fungerar som förvaringsbehållare för dem som reserv. Som redan nämnts är det inte ovanligt att människor lever i öknar, t.ex. nomader som flyttar sina flockar och hjordar till de platser där det finns betesmarker att tillgå. Båda dessa kan hittas i ökenaffischen som heter Castle and Camels, ett underbart exemplar där man kan se djur och människa arbeta hand i hand för att transportera.
Produktinformation

Snabb leverans

Din beställning skickas inom 1–4 dagar och du har alltid fri frakt. Tapetlim ingår.

100% Garanti

Vi vill bara ha nöjda kunder, därför har du alltid 30 dagars öppet köp och du får pengarna tillbaka om du inte är nöjd.