Illinois

Affischer från Illinois är ett utmärkt verktyg för inredning. Detta beror inte bara på att de är vackra att se på och lätta att se på, utan också på att Präriestaten har en så rik hisLäs mertoria där så många världsomvälvande händelser ägde rum utan att folk ens insåg det. Ett konkret exempel är det faktum att Illinois var den första delstaten som ratificerade det 13:e tillägget för att avskaffa slaveriet. För en lite trivial historia som inte är så tung, så myntades termen "jazz" i Chicago av Benny Goodman och Gene Krupa 1914. Som du kan se finns det mycket att lära sig och upptäcka om denna fantastiska stat genom Illinois affischer. Nästan 80 % av delstatens landyta är jordbruksmark och den högsta punkten är Charles Mound på bara ca. 375 meter. På Illinois-affischerna finns också sevärdheter från den tredje största staden i Amerika, Chicago. Med Photowall kan du alltid ändra dina utvalda Illinois-affischer så att de passar din estetik och dina planerade färgscheman.

Illinois-affischer och dess historia

De första européerna som anlände till Illinois var de franska upptäcktsresande Jacques Marquette och Louis Joliet som reste längs Mississippi och Illinoisfloden och tog kontakt med de lokala indianstammarna för att etablera pälshandel. Britterna fick kontroll över Illinois efter att ha vunnit det franska och indianska kriget 1763. Men bara 20 år senare, 1783, blev landet en del av USA efter revolutionskriget och den 3 december 1818 upptogs Illinois i unionen som den 21:a staten. Denna rika historia återspeglas också i många av dessa fantastiska Illinois-affischer. En av de värsta brandkatastroferna i USA:s historia var den ökända stora Chicagobranden 1871. Allt började med en liten brand i en lada i södra Chicago, men eftersom de flesta byggnader på den tiden var gjorda av trä var det svårt att stoppa elden när den väl började brinna och över 20 000 byggnader förstördes helt. Trots detta kom Illinoisborna på fötter igen och skapade en blomstrande stad som du kan se på Illinois affischer.

Windy City

Chicago, som anses ha uppfunnit det som nu är vanligt i storstäderna, nämligen skyskraporna, har ett överflöd av anmärkningsvärda och ikoniska strukturer som du kan ha i ditt eget hem, kontor eller fritidsområde i form av Illinois-affischer. Som några av er kanske vet eller har hört talas om går Chicago hand i hand med Sears Tower. Men om man vill vara sakligt korrekt måste man nu kalla det Willis Tower. Det 440 meter höga tornet, som färdigställdes 1973, är den obestridda kungen av Windy Citys skyline, vilket du kan se på många av dessa Illinois-affischer som visar Chicago. Denna struktur höll titeln som världens högsta byggnad i årtionden och behöll sitt anspråk på det högsta taket på västra halvklotet under mycket lång tid! Chicago Skyline ger dig en vacker utsikt över detta landmärke och många fler.

Mer affischer från Illinois

Du kommer att bli förvånad över att det inte är konstigt att uppleva alla fyra årstiderna under en enda dag i Chicago! Den kallas inte Windy City för ingenting. Källan till detta är Michigansjön som gränsar till hela stadens östra sida, vilket du kan se på Illinois-affischer som Chicago och Michigansjön. View from a Skyscraper in Chicago är en annan fantastisk Illinois-affisch som visar upp denna sida och skönhet av metropolen. Om du letar efter något mer konstnärligt och lite mer karaktärsfullt är kanske Chicago Illinois Rust Skyline det rätta för dig. Illinois-affischer ger dig en hälsosam mängd alternativ för att försköna dina ordspråksmässiga fyra väggar.
Produktinformation
  • Visar sidan 1 av 1 sidor