Brooklyn

Brooklyn har en speciell plats i den amerikanska fantasin, eftersom det är den typiska invandrarstaden, eftersom en av sju amerikaner kan spåra sina familjerötter på Brooklyns gator, Läs merenligt en välkänd statistik. Denna internationella känsla i kombination med en enorm historia kan nu bli fokus i din inredning med Photowalls fantastiska sortiment av Brooklyn-affischer. Denna stadsdel i New York är hemvist för Brooklyn Bridge, Coney Island och Dodgers, som bara är några av de magiska namn som förknippas med Brooklyns historia och som var och en framkallar tusen oförglömliga bilder som skildrar den amerikanska erfarenheten. Den största av Big Apples stadsdelar är ett dynamiskt centrum för alla slags aktiviteter och anses allmänt vara en av världens "it"-platser, och här bor mer än 2 miljoner människor! På dess gator hörs så många olika språk och dialekter, vilket gör den till en verkligt universell smältdegel av kulturer och människor. Brooklyn-affischer kan ge dig båda, både den tidigare nämnda globala auran och den typiska New York-karaktären. Dessutom kan du alltid anpassa dessa motiv så att de passar eller kontrasterar till din inredning.

Familjära sevärdheter på Brooklyn-affischer

Brooklyns arkitektur är en hälsosam blandning av gammalt och nytt, och den framkallar stadsdelens historia och vart detta område är på väg. En handfull strukturer är omedelbart igenkännbara runt om i USA och världen, på grund av deras närvaro på vykort från det förflutna och i film- eller TV-scener som vi alla har bevittnat. Vi har alla haft det där ögonblicket när vi tittar på en film och plötsligt ser något som vi har sett förut. Oavsett om du bor eller har bott i Brooklyn eller inte är det troligt att du kommer att känna igen platser i vissa filmer direkt. Titta på Photowalls utbud av Brooklyn-affischer och känn nostalgin och minnena komma tillbaka till dig. Den kanske mest kända och omedelbart igenkännbara av sevärdheterna i denna stadsdel är Brooklyn Bridge. Så gott som alla filmer som utspelar sig i New York har en bild av denna mest kända bro. The French Connection, Enchanted, Spider-Man, I Am Legend och Cloverfield är bara några exempel som detta gäller. Som du kan se kommer du inte bara att ge en vacker syn i ditt rum med Brooklyn-affischer, utan också något som omedelbart knyter an till alla som sätter ögonen på din nya dekoration.

Boroughs historia

Brooklyns tillväxt har logiskt sett alltid varit sammanflätad med New York Citys tillväxt. Brooklyns befolkning, som en gång var en liten stad, fördubblades plötsligt till nästan 80 000 invånare mellan 1840 och 1845 på grund av den första stora vågen av europeiska invandrare. Faktum är att 1855 var nästan hälften av Brooklyns 205 000 invånare utrikes födda. Hälften var irländare och resten fördelades jämnt mellan familjer från Storbritannien och Tyskland. Bara fem år senare hade Brooklyn blivit den tredje största staden i USA! Du kan fortfarande se inflytandet från dessa nybyggare i vissa Brooklyn-affischer, både när det gäller arkitektur och estetik. Färjor brukade transportera mer än 32 miljoner passagerare per år från Brooklyn Heights till nedre Manhattan, men så småningom kunde efterfrågan på transporter inte upprätthållas och 1865 grundades The New York Bridge Company för att bygga Brooklyn Bridge. Detta projekt slutfördes 1883 och står uppenbarligen fortfarande kvar idag, vilket syns på många av våra Brooklyn-affischer.

Den viktigaste aktören i Brooklyn-affischer

Brooklyn Bridge hyllas i många sånger och filmer och är ett av New York Citys mest ikoniska konstgjorda underverk. Denna historiska bro, som stolt reser sig över East River, erbjuder en naturskön resa mellan stadsdelarna Manhattan och Brooklyn. Det finns några helt fantastiska Brooklyn-affischer med denna struktur. Brooklyn Bridge at Night är en sådan, ett fint och livfullt motiv som kan liva upp vilken plats som helst där du placerar den. Stadsdelen Brooklyn som är känd under akronymen som står för "Down Under the Manhattan Bridge Overpass" är också ett av New York Citys mest kända landmärken. Dumbo ligger på gränsen mellan Brooklyn och Manhattan och är ett igenkännbart energiskt område som kan ses på Brooklyn-affischer som Brooklyn Bridge View. Den här vackra bilden kan beskrivas som en typisk New York-bild, precis som praktiskt taget alla dessa Brooklyn-affischer.
Produktinformation
  • Visar sidan 1 av 1 sidor