Westernfilmer

Westerns är i stort sett den viktigaste genren inom den amerikanska filmindustrin, en i huvudsak nostalgisk hyllning till de första dagarna av den expansiva, otämjda gränsen. Vissa kaLäs mern till och med kalla detta för gränsen mellan civilisation och vildmark. Med Photowalls utmärkta urval av Westerns-affischer kan du ha en av de äldsta, mest uthålliga och flexibla genrerna i ditt utrymme, för att inte tala om en av de mest karaktäristiska amerikanska pastischerna och dess mytiska ursprung som din inredning. Även om populariteten för westerns har vuxit och avtagit genom åren, med deras mest produktiva era under 1930- till 1960-talet och senast under 90-talet, har det skett en mini-återupplivning av genren på senare tid, men mer på grund av tv. Skaffa dig en Westerns-affisch för att maximera den visuella vikten i din bostad eller på din arbetsplats. Dessa motiv är fulla av rika detaljer, intensiv karaktär och sublima färgkombinationer.

Faktorerna i Westerns-affischer

Westerns utspelar sig ofta vid den amerikanska gränsen under den sista delen av 1800-talet efter inbördeskriget, i en geografiskt västerländsk miljö med romantiska, svepande gränslandskap eller karga landsbygdsterrängar. Redan detta gör det till ett underbart ämne för Westerns-affischer, eftersom det visar erövringen av vildmarken och naturens underordning i civilisationens namn. Denna okuvliga anda kan vara fokus för din inredning med dessa fantastiska Westerns-affischer. När det gäller den centrala handlingen i westernfilmen är det oftast det klassiska, enkla målet att upprätthålla lag och ordning på gränsen, med rötter i arketypiska konflikter som vi alla känner till. Typiska inslag i westerns som skottlossning, hästar, tåg- och bankrån, laglösa och sheriffer och så vidare finns i hög grad med även på Westerns-affischerna. Det måste också noteras att det finns många undergenrer till den traditionella västernfilmen, som den episka västernfilmen, spaghettivestern, den "revisionistiska" västernfilmen, men också "postapokalyptiska" västernfilmer som Mad Max-franchisen.

Vi behöver alla en hjälte

Även om westernfansen blir äldre och vitare i förhållande till den totala befolkningen är de fortfarande en viktig del av popkulturens medvetande, om än i mindre omfattning. Andra, nyare genrer som superhjältefilmer och stridsrobotfilmer har cowboyfilmerna överträffade med yngre generationer och internationell publik. Detta betyder inte att det måste vara en förlorad genre, utan tjänar snarare som inspiration för dig att skaffa en Westerns-affisch för att upprätthålla fascinationen för denna underbara typ av film. Dessa filmer erbjuder många tidlösa nöjen som den numera klassiska tuffa hjälten, äventyr i storslagna landskap och naturligtvis det goda som triumferar över det onda. Westerns affischer ger dig många antihjältar, men ändå hjältar, som man kan se upp till och försöka efterlikna på ett eller annat sätt. Det finns verklighetstrogna filmstilar som till exempel The Outlaw Josey Wales - Winter Sun, som visar upp en av genrens stöttepelare och ikoner, den ende Clint Eastwood. Just denna skådespelare blev en generations hjälte främst för att han gjorde några av de mest populära westernfilmerna genom tiderna.

Klassiska prover i Westerns-affischer

Rutinmässigt räknas mästerverket Once Upon a Time in the West till de bästa westerns som någonsin gjorts. Sergio Leone, tillsammans med Dario Argento och Bernardo Bertolucci, utformade från början en western som nästan helt och hållet bestod av referenser till genrens klassiker vid den tiden. Leones skolkamrat Ennio Morricone skrev till och med individuella musikaliska signaturer för var och en av de fyra huvudpersonerna. Denna western fick ett sådant genomslag att många nämner den som ett inflytande på många andra filmgenrer. På västernaffischer har man enorma motiv som Once Upon a Time in the West som är en enkel men fantastisk svartvit bild som omedelbart kan lyfta ditt rum till en helt annan nivå.
Produktinformation

Snabb leverans

Din beställning skickas inom 1–4 dagar och du har alltid fri frakt. Tapetlim ingår.

100% Garanti

Vi vill bara ha nöjda kunder, därför har du alltid 30 dagars öppet köp och du får pengarna tillbaka om du inte är nöjd.