Måttanpassade tapeter och tavlor, fri frakt. Skickas inom 1-2 dagar.

  Ta ledarrollen och inred ditt hem som ett proffs

  Här kommer vi att ge dig några tips på hur du inreder ditt hem som ett proffs utan att behöva spendera så mycket. Allt du behöver är lite kreativitet, påhittighet och fantasi. 

  Tänk som ett proffs och inred ditt eget hem

  De flesta av oss tror att för att inreda sitt hem behöver man mycket pengar och ett fantastiskt hus. Sen löser vi det genom att anställa designers eller konstnärer som kommer kosta dig mycket pengar eftersom, om vi ska vara ärliga, de är proffs. Men, du kan uppnå dina mål utan att behöve spendera så mycket. Förutom det så kommer du också att kunna uppskatta den slutgiltiga inredningen som du skapade. Nedan följer några tips om hur du inreder ditt hem som ett proffs:

  Lämplig och tillräcklig belysning

  En av de viktigaste faktorerna när man inreder ett hem är att set till att det finns gott om ljus så att du och de andra i huset kan utföra era uppgifter, känna sig säkra och bekväma. Belysningen i ett hem tar upp runt 8-15% av husets totala elanvändng, beroende på vilken typ av belysning ni använder. Därför är ett klokt att investera glödlampor med lägre watt-tal. Trenden idag är att använda LED-glödlampor. De utgör ett genombrott in ljusteknologin eftersom man kan fortfarande njuta av en vanlig glödlampas ljusflöde, men watt-talet är lägre. Till exempel: LED = 3.5 watt = 240 lumen; vanlig glödlampa = 25 watt = 240 lumen. Tänk dig bara hur mycket du kan spara på elförbrukning utan att behöva offra kvaliteten. Förutom dessa fördelar finns det också många olika typer av belysning att välja bland samtidigt som man kan dra nytta av en lägre elförbrukning.

  Skapa en sittgrupp i sovrummet

  En sittgrupp i ditt sovrum kommer få rummet att se större ut. En soffa eller bänk kan också skapa en multifunktionell plats i sovrummet. Till exempel kan du experimentera med en läshörna i sovrummet. Det kan du göra med en klassisk vingfotölj eller bekväm modern fotölj bredvid fönstret. Tillsammans med en lämplig läslampa komer det att bli en perfelkt plats att sitta och läsa i ditt eget sovrum.

  Välja rätt målarfärg till ditt hem

  Det finns så många olika färger och nyanser att välja bland när man ska köpa en färg. Här är några tips på hur man väljer rätt färg för sin inredning. Färger ska skapa den atmosfär du vill ha i ditt rum. Det ska också vara samma färg i hela huset. Två färger kan användas som huvudfärg, använda andra färger eller blanda ihop dem. Det skapar kontinuitet och ger de olika rummen den atmosfär du föväntar dig. Kom ihåg att olika färger har olika betydelser och påverkan på sinnet och kroppen. Så när du väljer en färg, välj något som kommer att skapa en positiv och levande hemmiljö, då dess färger också främjar god hälsa.

  Användningen av ditt tak

  Taket är ofta den minst upskattade del av huset. Men taket kan påverka ett rums atmosfär. Det beror helt på hur det är strukturerat och arrangerat. Färgen du väljer och hur mycket bjälkarna syns kan ge dig den effekt du är ute efter. Ett annat att markera taket är ge intrycket det är högt i tak. Detta kan åstadkommas genom att hänga upp en gardin som går från tak till golv. Detta kommer skapa intrycket att ditt hem har högt i tak. Eller om ditt hem redan har högt i tak finns de många andra sätt att inredera det på, som sätta upp ett falskt tak eller ett bricktak. Ett falskt tak eller bricktak kommer ge intrycket av ett mindre rum vilket skapar en mysig och intim atmosfär. Rätt belysning i taket kommer också att skapa en mittpunkt.

  Dekorera soffbordet

  Om du vill ha ett imponerande soffbord kan börja med att dekorera det med något stort i mitten av bordet. Du kan använda en prydnadsväxt i en snygg och ren kruka eller skål fylld med något. Sen kan du lägga ut tidningar, intressanta böcker, ljusstakar runt om krukor eller skålen. I vissa fall är minimalism helt rätt för dig. Till exempel, ett soffbord kan designas med endast en blomvas eller ett litet tillbehör.

  Foto: Thomas Hafeneth, Unsplash.

  Fler artiklar som kan intressera dig


  Snabb leverans

  Din beställning skickas inom 1-2 dagar och du har alltid fri frakt.

  100% Garanti

  Vi vill bara ha nöjda kunder, därför har du alltid 30 dagars öppet köp och du får pengarna tillbaka om du inte är nöjd.