Måttanpassade tapeter och tavlor, fri frakt. Skickas inom 1-2 dagar.

  5 snabba frågor till Beata Boucht - designern bakom kollektionen Grey Gardens

  Mystisk, magiskt och majestätiskt. Tapetkollektionen GREY GARDENS rymmer storslagna och överdimensionerade motiv från växtriket som lämnar ingen oberörd. Photowall ställer fem snabba frågor till Beata Boucht, illustratören och skaparen bakom tapetkollektionen.
  Tangled Tree

  1. Hur ser din kreativa arbetsprocess ut?

   Min process är väldigt researchbaserad. Jag älskar att fördjupa mig i ett nytt ämne och kasta mig in i det okända. Rent tekniskt så sitter jag i långa set i taget och ritar för hand med blyertspenna. Eftersom jag arbetar väldigt detaljerat, så behöver jag mycket tid på mig. Ofta lyssnar jag på musik samtidigt för att behålla koncentrationen. Jag använder olika tekniker för att färglägga antingen med med akvarell eller gouache, sedan scannar jag in bilden och sätter ihop resten i datorn. Allt detta, är en förutsättning för att kunna skapa de komplexa lager och mönster som kännetecknar mina illustrationer.

  2. Hur skulle du beskriva hela kollektionen med tre ord? 

  Praktfull, tät och mystisk.

  3. Var har du hämtat inspiration till den här kollektionen?

  –  I den här kollektionen har jag fokuserat på att försöka hitta en oregelbundenhet i mina mönster och förstärka känslan av att befinna sig mitt inne i en snårig, eftersatt gammal trädgård. Jag har inspirerats av mina resor till Bali och olika orangerier, trädgårdar och växthus och som jag besökt runt om i världen. Tapetkollektionen är också inspirerad av den förvildade trädgården och de två kvinnliga huvudkaraktärerna i filmen Grey Gardens. De är "extra allt" och lite "over the top" precis som jag vill att mina tapeter ska vara, fast i en lite mer behaglig inramning.

  4. Berätta mer om dina tankar kring skapandet av tapetmotiven!

  –  Jag ville skapa tapeter som man kan förlora sig i och där du kan upptäcka något nytt varje gång. Mönster som är hållbara och svåra att tröttna på. Det finns en dynamik och en harmoni i varje mönster. Varje tapetmotiv ger möjlighet vila i detaljerna, låta blicken gå vilse i fantasilandskapen och hitta ett slags lugn mitt i det vilda.

  5. Om du fick välja på en drömplats att få tapetsera med din tapet, vilken plats skulle det vara?

  –  Jag är besatt av slottsmiljöer. Det var helt underbart att få tapetsera med min tapet på Sofiero Slott utanför Helsingborg. Annars tänker jag att det vore fint att se dem i en kontrasterande miljö, något stort kalt industriellt betongrum som behöver få lite liv och fantasi. Men helst av allt, självklart i den dekadenta herrgården i East Hampton.

  Oh The Tulips
  Fler artiklar som kan intressera dig


  Snabb leverans

  Din beställning skickas inom 1-2 dagar och du har alltid fri frakt. Tapetlim ingår.

  100% Garanti

  Vi vill bara ha nöjda kunder, därför har du alltid 30 dagars öppet köp och du får pengarna tillbaka om du inte är nöjd.