Måttanpassade tapeter och tavlor, fri frakt. Skickas inom 1-2 dagar.

  Ananas på tapeten

  Senaste året har ananasen som fenomen fullkomligt tagit över färg – och formvärlden. Ljusstakar, posters, kuddfodral – you name it! Självklart har även vi på Photowall anammat trenden, och för den lite mer modiga är det möjligt att tapetsera en hel vägg med sin favoritfrukt.
  Abacaxi - Curd
  Abacaxi - Curd

  Egentligen är det inte så märkligt att ananasen slagit stort. En saftig, exotisk frukt som får oss att drömma om resor och sommar, och som dessutom har en form som får vårt kära äpple att blekna i jämförelse.

  Ananasen har varit åtråvärd även tidigare i historien. På 1600-talet var frukten sällsynt och dyr och blev därför en symbol för rikedom och gästfrihet. På middagar dekorerade man borden med ananas för att visa sin status. Dåtidens arkitekter var självklart inte sena med att anamma detta och använde formen för lampor, textilier och även byggnader. Visste ni att ananasen har en egen dag i Frankrike? Den 11 september närmare bestämt.

  Idag ser vi ananasen i var och varannat hem, på var och varannan person. Källor till kollaget ovan hittar ni på vårt Pinterest-konto Passion for pineapple ( ni följer väl oss på Pinterest?)

  Pineapple
  Pineapple

  Det här motivet – Pineapple, är designat av den tyska illustratören Rina Donnersmarck. Passar alldeles utmärkt i vilket barnrum som helst, eller kanske på en fondvägg i köket.

  Abacaxi - Curd
  Abacaxi - Curd
  Abacaxi - Dust
  Abacaxi - Dust

  För någon som gillar lite mer abstrakta mönster kanske den svenska illustratörenIwa Herdensjös motiv Abacaxi kan vara något som faller i smaken. Väldigt fin som fondtapet.

  Wild at Heart
  Wild at Heart

  Ananasen gömmer sig även i Beata Bouchts motiv Wild at heart.

  Tidigare var det ugglan som var favoriten, idag är det ananasen. Vad tror ni blir nästa stora inredningsdetalj?

  Fler artiklar som kan intressera dig


  Snabb leverans

  Din beställning skickas inom 1-2 dagar och du har alltid fri frakt.

  100% Garanti

  Vi vill bara ha nöjda kunder, därför har du alltid 30 dagars öppet köp och du får pengarna tillbaka om du inte är nöjd.