Bakgrunder

Inom konsten är bakgrunden i huvudsak något som håller förgrunden eller huvudmotivet i fokus. Det är inte ett fast föremål eller en färgfläck, utan snarare det utrymme som omger det cLäs merentrala motivet. Detta betyder dock inte att en bakgrundstapet inte kan ha en egen karaktär. Den vinnande strategin är att kombinera en underbar bakgrundstapet med andra dekorativa element för att skapa visuell harmoni, balans och karaktär. Vårt högklassiga sortiment av bakgrundstapeter finns i olika former, nyanser och färger, men de är ändå unika i sin utformning och kan också ändras i enlighet med din smak och inredning.

Hantering av utrymme i bakgrunder tapeter

När vi diskuterar och väljer en bra bakgrundstapet bör vi också alltid ta hänsyn till villkoren för positiva och negativa utrymmen. Positivt utrymme är helt enkelt det du målar, medan negativt utrymme är utrymmet mellan objektet och resten av scenen. Detta betyder dock inte att bakgrund alltid är negativt utrymme och vice versa. Genom att använda en bakgrundstapet kan man också vända på processen med positivt och negativt utrymme på huvudet, som de underbara designerna i vårt sortiment, som ger stark framträdande plats åt själva bakgrunden, vilket gör den till föremålet avsiktligt eller oavsiktligt, beroende på din övergripande design eller inredningsschema.

Betydelsen av bakgrunder tapeter

Med den moderna tekniken har vi många visuella knep för att imitera djup, en möjlig samling av många föremål och många färger för att roa oss. Medan förgrunden i andra fall är prioriterad, behöver vi med vår samling av högklassiga bakgrundstapeter inte dra fokus på förgrunden, utan kan helt enkelt matcha, blanda och kontrastera den med andra visuella element i det rum du väljer. Det finns ett så stort utbud att du skulle ha mycket svårt att inte hitta den perfekta bakgrundstapeten för ditt hem, kontor eller fritidsutrymme. För att ge dig ett konkret exempel kan vi ta en titt på objektet Miami Emerald. Vid första anblicken ser det enkelt och osofistikerat ut, men ju mer du tittar på denna bakgrundstapet, desto mer blir du uppslukad av den. Den drar in dig med sina frodiga nyanser, färgtoner och allmänna färgschema, vilket får dig att känna dig som om du skulle kunna befinna dig i själva havet.

Ting du bör tänka på när du väljer bakgrundstapet

För att skapa en välplacerad och iögonfallande bakgrundstapet måste du främst tänka på följande element. Först av allt är perspektiv som är en konstteknik för att skapa en illusion av tre dimensioner, nämligen djup och rymd på en tvådimensionell, eller platt, yta. Perspektivet är det som gör att en bakgrundstapet har form, avstånd och ser realistisk ut. Ta till exempel motivet Joined Light Wood. Här kan du se kakelplattor av trä som är så verklighetstrogna att det nästan känns som om du stöter in i dem.

Intensitet i bakgrunder tapeter

Intensitet avser kombinationen eller bristen på starka färger. Eftersom det närmaste objektet i målningar är mörkare i tonen och mer mättat i färgtonen, är bakgrundstapeternas färger mycket viktiga när man väljer dem utifrån estetiken. När avståndet ökar tenderar dock dessa färger att blekna och därmed minskar färgintensiteten. Detta gör att energin i en noggrant vald bakgrundstapet är mycket avgörande. Kolla in den vackra Horizon - Catawba, där två mycket motstridiga färger kombineras i en lysande bakgrundstapet, som kan se bra ut i alla utrymmen som den väljs ut för att förgylla.
Produktinformation
  • Visar sidan 1 av 1 sidor