Retro

Att använda gammaldags mönster är en populär trend inom inredning. Retrotapeter kännetecknas av tidens ikoner, levande grafik och olika, livliga färger. Detta populära tema visar sig Läs merinte bara i hemmen utan även på många kontor och fritidsutrymmen. Photowalls utsökta sortiment av retrotapeter har alla dina utsmyckningsbehov med sina unika mönster och möjligheten att alltid redigera eller justera dessa bilder i enlighet med dina revitaliseringsplaner när det gäller storlek, färg och så vidare.

Förklaring till retrotapetens popularitet

Retrotapeter transcenderar tid, stilar och smaker. Retrotapeter med den distinkta och suggestiva smaken är väl accepterade och omtyckta av nästan alla människor från många olika länder och kontinenter. Retrotapeter fokuserar vanligtvis på vissa epoker eller specifika popkulturer där deras individuella färgtoner, nyanser och skiftningar aldrig är för tråkiga eller för färgstarka. Eftersom vi har en tendens att förknippa värde med gamla saker, oavsett om det är av sentimentalitet eller nostalgi, är retrotapeter det inredningsverktyg man bör använda. Även om denna föreställning bidrar till att fängsla alla som tittar på retrotapeter är det också populärt att matcha eller blanda dem med moderna designelement. Retrotapeter ger också en antydan till romantik till ditt bostads-, affärs- eller fritidsutrymme. Det får oss att känna att livet var mycket enklare, mindre stressigt och avslappnat när vi var i vår barndom eller i skolan. Det kan också vara där en retrotapet tar oss tillbaka till de härliga och minnesvärda dagarna då livet var mer bekymmersfritt.

Element av retrotapeter

Retrotapeter har flera tillvägagångssätt för sitt tema och vissa element som ofta upprepas. Vissa väljer att använda gamla bilar, retroproduktmodeller, gammaldags fotografier och andra sådana gamla bilder för att skapa det där distinkta klassiska utseendet. Det finns flera av dessa avgörande element som bidrar till att göra en riktig retrotapet. Vintagefärg är en av de viktigaste. Eftersom fullfärgstryck var mycket kostsamt förr i tiden användes främst tvåfärgningar förr i tiden. Det är därför retrotapeter kanske begränsar sin användning av färg, men det betyder inte att det inte finns mycket färgstarka och livfulla bilder som Jazz, ett funkigt och konstnärligt verk som kan användas hemma, på kontoret eller i din relaxavdelning. Enkla former är också en viktig komponent i retrotapeter. Att gå igenom mönster från olika kända epoker avslöjar också hur sådana former användes och fortfarande används för att skapa maximal visuell effekt. Retrotapeten Fragments är ett mycket konkret exempel på detta element. Användningen av textur i retrotapeter är ett annat element som är viktigt när man förnyar. En subtil användning av textur i bakgrunden bidrar till att skapa en visuellt tilltalande och fängslande bakgrund. Medan vissa retrotapeter erbjuder ett slitet utseende kännetecknas andra av sina mer affischliknande konstverk med subtila färger. Woodland Sweet Leaves Pattern är en retrotapet av detta slag. De vackra bladen i charmiga, jordnära toner förmedlar en intressant textur till ditt utrymme.

Användning av retrotapeter

Att använda retrotapeter i inredningen kan också vara ett försök att föra tillbaka minnen från det förflutna. Använd detta till din fördel genom att blanda och matcha retrotapeter med rätt dekorativa tillägg, färgscheman och kanske till och med modernare element som kan vara en bra motvikt till den nostalgiska känslan. Crocodile Blue är en retrotapet som uttrycker den tanken, den ser gammaldags ut men kombineras med en ny, hippare känsla. Forest Spice - Night ser också ut som något direkt från din barndom, men är samtidigt en retrotapet som passar bra i alla moderna rum.
Produktinformation
  • Visar sidan 1 av 1 sidor