Safaridjur

Det finns något romantiskt över idén att åka på safari, att ge sig ut i vildmarken där människan varken behövs eller är helt välkommen. Begreppet safari har också förändrats under åreLäs merns lopp, och de som ger sig ut på safariexpeditioner bär i dag oftare stora kameror än stora vapen. Även om inget dukuttryck verkligen kan uttrycka den afrikanska solens värme, som slår ner på dig som ett hett regn, och det enorma, ödsliga lugnet på Afrikas gräsmarker, så kommer dukuttrycken från vårt sortiment Safari Animals ganska nära.

Grace

Det kanske finns några få djur som är så rent ut sagt lustiga som en giraff, men det finns definitivt inga däggdjur som är så märkliga. Dessa gängliga varelser ser ut som om de knappt borde kunna stå, med sina spinkiga ben som bär deras kroppar och de långa, långa halsarna. Ändå är deras elegans sådan att den är uppenbar till och med på fotografier. Giraffen är en av de ståtligaste och mest graciösa varelserna i Afrika, inte snabb som ett lejon eller tung som en elefant, utan ståtlig som en stylist. Med sina långa ben och märkliga knän borde de se konstiga ut, men i stället ser de vänliga, nyfikna och till och med kärleksfulla ut på vissa bilder. Ta in giraffens elegans i ditt hem med en målning.

Konst

Afrikas konst har alltid utövat en oerhörd fascination på västvärlden. Hur kan så enkla linjer komma till liv på detta sätt? Varför dessa färgblock? Det sägs att Afrikas konst kommer från Afrikas djur. När något är färgglatt i Afrika finns det inga halvmesyrer. Kungsfiskaren har en nyans av blått som konstnärer skulle svära på att den inte kan existera i naturen, och den afrikanska smaragdgöken är så lysande grön att det är svårt att tro att den finns på riktigt. På samma sätt tar Afrikas varelser kamouflage på allvar. När ett lejon ligger i det höga gräset smälter det in så perfekt att det nästan är som magi. Detta är den afrikanska konstens dualitet - å ena sidan bruna och gyllene färger och blekt grönt, å andra sidan de starka, djärva juvelfärgerna i en galnings regnbåge.

Hälsning

Ingen vet exakt varför, men zebran är faktiskt ett roligt djur. Med sina ränder och den korta lilla manen är de som hästar men inte riktigt, som åsnor men återigen inte riktigt. Ljudet de gör är helt oväntat, särskilt om man tittar på den och tror att det bara är en konstigt utseende häst. Till och med deras gång är märklig - be någon som är bekant med hur en häst springer att lyssna på hur en zebra springer, så kommer du att förstå. Men trots all sin konstighet har de en air av munterhet. Kanske är det deras ränder, som gör att de ser lite ut som gammaldags fångar, och lite mer som om de har pyjamas på sig. Oavsett om det är deras ränder, deras öron eller deras konstiga lilla mohawkmanér, så tenderar zebror alltid att ge ett slags munterhet till var de än befinner sig. Få lite av den glädjen själv genom att införliva ett canvasuttryck i din inredning.

Kraft

Ingen har någonsin åkt på safari för att se en mus. Nej, folk åker på safari för att se de berömda Big Five. Den kloka och vänliga elefanten, med sina sorgliga gamla ögon och flaxande öron. Lejonet, vars mane fångar solen precis så här. Leoparden som sitter i ett träd, herre över allt han ser. Vattenbuffeln, en av de farligaste varelserna på jorden, och noshörningen, en av de mest utrotningshotade. Var och en av de fem är annorlunda, var och en av dem är unik på sitt eget sätt. Lejonet är mäktigt men lat, nöjd med att vila på sina lagrar medan lejonhonorna gör allt arbete. Elefanten, det mest massiva landdäggdjuret, är lugn men har en överraskande känsla för skoj. Leoparden är cool och övervakar världen från en säker och hög sittplats som han har valt. Vattenbuffeln och noshörningen är kraftfulla, starka, svåra att döda - även om de i noshörningens fall uppenbarligen inte är tillräckligt svåra. Ge ditt hem en känsla av urkraft med canvastavlor från kollektionen Safari Animals.
Produktinformation