Geometriskt

Geometriska mönster finns i nästan alla aspekter av inredningen, oavsett om det är cirklar, kvadrater, trianglar, rektanglar eller andra former. Inredningsarkitekter använder ofta geoLäs mermetriska mönster för att skapa ett djärvt uttalande eller en iögonfallande fokuspunkt vid utformningen av ett rum. Som du kommer att se i Photowalls förstklassiga sortiment av geometriska väggmålningar kan dessa former användas för att utveckla en känsla av rörelse i rummet, för att rikta ögat mot ett ämne eller för att skapa textur eller djup i rummet. En sak är säker, geometriska väggmålningar kan ha en hel del effekt. En välplacerad, detaljrik och vackert färgad geometrisk väggmålning förvandlar ett annars monokromatiskt rum till något fascinerande och minnesvärt. Alla dessa motiv kan anpassas i enlighet med dina övergripande designplaner, olika färgscheman och din allmänna estetik.

Användning av geometriska väggmålningar

Förutom att ge ditt rum piffighet kan geometriska väggmålningar skapa en specifik stämning. Har du någonsin lagt märke till hur du känner dig när du ser en viss form? Olika former kan, beroende på vilken miljö de befinner sig i, diktera någon form av känsla eller åtminstone en reaktion. Man måste dock vara försiktig när man drar nytta av detta fenomen när man använder geometriska väggmålningar. För många former eller för mycket av en och samma form kan ge en energirik känsla och en sorts frenetisk nervositet, men kan också utlösa vaga känslor av irritation. Effekten av geometriska väggmålningar är subtil, ibland till och med omedveten, men den finns definitivt där. Psykologer har länge erkänt att geometriska former har, eller kommer att söka, en plats i våra mentala och emotionella landskap. Det är därför de använder dem mycket i personlighetstester, en annan intressant trivialitet att ta hänsyn till när du väljer dina geometriska väggmålningar. För att göra det enkelt, de former du sätter in i din heminredning, i form av geometriska väggmålningar, ska skapa stämningar som du vill ha.

Rund och rund

Cirklar skapar ett flöde och kommer ofta själva från ett flöde. Som ett resultat genererar de de mjukare känslorna som ömhet, tillgivenhet och medkänsla. Använd cirkulära geometriska väggmålningar för att skapa ett omtänksamt sinnestillstånd, något som är särskilt lämpligt för ett bostadsområde som sovrummet eller det gemensamma området. I personlighetstester representerar cirklar ofta harmoni och säkerhet. Detta kan också användas för att motivera cirkulära geometriska väggmålningar på ett kontor, för att skapa en atmosfär av tillit och säkerhet. "Ellipses IIII" är ett utmärkt exempel på detta, eftersom den inte bara kombinerar de ovannämnda egenskaperna, utan också blandar in en gnutta stil och karaktär med sin distinkta design och eleganta färgkombination. Ett annat lysande exempel på en cirkulär geometrisk väggmålning är "Al II - Laszlo Moholy-Nagy", ett vackert objekt med en mer abstrakt känsla som skapar en annan atmosfär och ger visuell tyngd.

Solida geometriska väggmålningar

Dessa raka former skapar starkare känslor som makt, linjäritet och tillförlitlighet. Eftersom kvadrater och rektanglar genererar en känsla av stabilitet och balans är dessa geometriska väggmålningar bra val för kontorsutrymmen. Tänk dig något som "Paper Trail III", ett mycket slående verk som har ett par kvadrater och rektanglar, men som är nästan tredimensionellt. Det ser inte bara coolt och trendigt ut, utan det förstärker fortfarande de tidigare diskuterade egenskaperna styrka och soliditet. Dessutom har den också en mycket konstnärlig touch och ser ut som en abstrakt målning. Om du vill ha något som är lite mer dramatiskt kan du kanske kolla in den geometriska väggmålningen med namnet "Stairs". Denna svartvita skönhet kan se bra ut i en bostads-, rekreations- eller till och med företagsinteriör.
Produktinformation