Mosaik

Photowall har precis det rätta för dig som vill fräscha upp din inredning. Vår samling av mosaikposters från kategorin mönster i konst och design kan vara den felande länken i din inrLäs meredning. Du kan kasta ut de föråldrade föreställningarna om "intetsägande" och "överdrivet kitschigt" rakt ut genom fönstret, eftersom dessa motiv som vi har ställt upp för dig är inget annat än stilfulla och tilltalande. På långt håll glittrar våra mosaikposters i en imponerande färgskala. På nära håll avslöjas detaljerna och du kan se hur mycket tid och möda som måste ha lagts ner på att skapa dessa konstverk. För att framhäva några stationära saker runt om i rummet för att verkligen få det att framträda är mosaikposters det bästa verktyget. Oavsett om det är för hemmet, ett fritidsområde eller till och med kontoret kommer dessa föremål att bli en garanterad visuell hit. Du kan också alltid justera dina valda mosaikposters för att matcha eller kontrastera med din befintliga estetik och dina befintliga färgscheman.

Kort historielektion om mosaikposter

Själva termen mosaik kommer troligen från det grekiska ordet "mousa", som betyder "musa". Det är en konstform som har funnits i tusentals år och som först upptäcktes i det antika Mesopotamien, där små bitar av kakel hittades i ett tempel från det tredje årtusendet före Kristus! Det var dock inte förrän de gamla grekerna och romarna som mosaikerna började avbilda verkliga scener, mönster och symboler. Med åren blev mosaikerna mer invecklade och realistiska och dess konstverk blev kulturellt betydelsefulla över hela världen, som du kan se på mosaikaffischen med titeln "Berber Mosaic Mosque". Berberna är infödda i Nordafrika och majoriteten av dem bor i bland annat Marocko och Algeriet. Som du kan se har mosaikaffischerna inte bara stil och karaktär, de visar också ett kulturellt värde som är så viktigt i dag. Med ett vackert föremål som detta kan du visa upp din förkärlek för resor och kultur, samtidigt som du skapar ett stort visuellt genomslag med mosaikposters.

Bakgrundsinformation

En mosaik är i huvudsak en konstnärlig teknik som använder små delar för att skapa en hel bild eller ett helt objekt. Mosaiker sätts vanligtvis ihop med hjälp av små plattor som är gjorda av glas, sten eller andra material. Även om dessa plattor vanligtvis är fyrkantiga kan de också vara runda eller slumpmässigt formade som du kan se på följande bilder i mosaikposter. Det finns två huvudsakliga metoder för att skapa mosaiker. Den ena är känd som den direkta metoden, där konstnärer placerar plattorna direkt på den slutliga ytan, och den andra är den indirekta metoden, som är idealisk för storskaliga verk med många intrikata detaljer. Konstnärerna placerar kakelplattorna på ett underlagspapper som senare överförs till den slutliga ytan när mosaiken är färdig. Det är roligt att gå igenom denna samling av mosaikposters och försöka lista ut vilken metod som användes på de olika motiven. Mosaikposters är idealiska i den meningen att de skapar en illusion av rymd samt en illusion av textur. Subtil men ändå effektiv inredning, som du kan se i "Abstrakt mosaik - varmgrå".

Användning av mosaikaffischer

I modern tid har mosaik fått ett uppsving bland gatukonstnärer, hantverkare och inredningsarkitekter, där du hittar dem i form av trädgårdskonst, trappstenar, accentbord och så vidare. En modernare variant av mosaik är så kallad fotomosaik, som gör det möjligt för konstnärer att arbeta med en mängd olika fotografier och arrangera dem för att skapa en större bild. Du kan se spår av detta i mosaikaffischen "Mosaic Cat". Detta moderna men charmiga verk kan användas praktiskt taget var som helst och det kommer att ge ett bestående intryck tack vare sin unika design och de livfulla färgerna. Till och med ett enkelt kök kan förvandlas till ett umgängesrum med något så enkelt som en mosaikposter som denna, eftersom den ger rummet stil och gör det till mer än bara en plats att laga mat på.
Produktinformation
  • Visar 1-11 av 11 motiv

Snabb leverans

Din beställning skickas inom 1–4 dagar (just nu 5-8 dagar) och du har alltid fri frakt. Tapetlim ingår.

100% Garanti

Vi vill bara ha nöjda kunder, därför har du alltid 30 dagars öppet köp och du får pengarna tillbaka om du inte är nöjd.