Blomblad

Om du längtar efter varmare väder och solsken kan du måla upp en bild av sommaren på dina väggar med vår vackra kollektion av kronbladstapeter. Vare sig de skimrar i solens sken ellerLäs mer glittrar med fräschheten från vårdaggen, har varje kronblad i den här kategorin en enorm visuell tyngd. Släpp loss din fantasi och förlora dig själv i de livliga färgerna hos blommorna i varje kronbladstapet. Du kan välja rosor eller heliotropes för djupa röda färger till mer subtila rosa färger. Svanerier eller vallmo ger svalare blå nyanser för en mer kylig stämning. Skönheten i dessa konstnärliga tolkningar av kronbladstapeter är det perfekta dekorationsverktyget för alla rum i hemmet, fritidsområden eller till och med kontoret. Med möjligheten att justera dessa motiv efter eget tycke och smak finns det garanterat en petals tapet som passar just dig.

Beskrivning av huvudhandlingen

Innan vi kommer till den riktigt bra grejen, låt oss se till att vi vet vad vi talar om när vi talar om växtdelar som kallas kronblad. Du kanske blir förvånad när du får veta att kronblad faktiskt är modifierade blad. Som ett modifierat blad har ett kronblad ett brett, platt område som kallas bladet. I den smala änden, där kronbladet är fäst vid växten, finns klon, som är mycket lik en bladstjälk. Utan att bli alltför teknisk är detta viktig information eftersom folk kommer att fråga när de ser dina kronblad tapeter eftersom dessa föremål är otroligt iögonfallande och intressanta. Föreställ dig bara en tapet med kronblad som Flourish Botanical i ditt vardagsrum. Besökarna kommer att bli mycket nyfikna på varför och vad din väggdekoration är, och kanske ännu mer förvånade när du talar så vältaligt om den. Det är i huvudsak vad kronbladstapeter också representerar, de är inte bara vackra att titta på utan också en mycket viktig del av växtlivet. Alltför ofta betraktas de som en oviktig modeaccessoar i växternas anatomi, men det finns mycket mer i kronbladen än vad man kan se!

Kort historielektion om kronbladstapeter

Tro det eller ej, men för länge, länge sedan fanns det inga blommor! Vi tenderar att tro att blommor har funnits här sedan tidernas begynnelse, men det gjorde de inte, åtminstone inte i den form de har nu. Under kritperioden, för cirka 130 miljoner år sedan, började en handfull oseriösa kottbärande växter skydda sina nakna frön med en ny struktur som föddes ur evolutionen. Denna nya, tunna färgbit var så framgångsrik när det gällde att öka pollineringsgraden att den spreds vitt och brett och gjorde blommande växter till de mest framgångsrika typerna av växtliv på jorden under den tiden. Den strukturen är kronbladet som vi känner till och älskar idag, och som du kan se massor av i kronbladstapeter. Du kan även se denna pollineringsprocess i verk som La Felur. Just den här kronbladstapeten är helt fantastisk och kan bli en bra fokuspunkt i ditt hem, eller till och med på arbetsplatsen. Studier har visat att konstverk kan öka produktiviteten på kontoret genom att skapa en visuell stimulans för de anställda.

Färg mig

Som nämnts har kronbladen utvecklats för att skydda blommans reproduktiva del och för att locka till sig eller stöta bort specifika pollinatörer. Vi vet att blommor finns i praktiskt taget alla tänkbara färger, precis som kronbladens tapeter, men visste du att de också har färger som vi inte kan se? Blommor finns till för att locka till sig den typ av pollinerare som hjälper dem att fortplanta sin art, men alla pollinerare är inte skapade lika. Därför är det ett slöseri med resurser för en växt att locka till sig fel sorts pollinatörer. Färgen spelar också en viktig roll i inredningen. Varma toner och nyanser som i kronbladstapeten Flourishing Magnolia - Warm Brown är perfekta för ett intimt utrymme som sovrummet. De mörkare men mer dystra nyanserna i Loufoque - Cobolt kan å andra sidan vara idealiska för en arbetsplats eller ett vardagsrum, för att balansera upp de många saker som pågår.
Produktinformation
  • Visar 1-68 av 68 motiv

Snabb leverans

Din beställning skickas inom 1–4 dagar (just nu 5-8 dagar) och du har alltid fri frakt. Tapetlim ingår.

100% Garanti

Vi vill bara ha nöjda kunder, därför har du alltid 30 dagars öppet köp och du får pengarna tillbaka om du inte är nöjd.