SUMMER HOUSE X MARTI MARAIS

En stormig kärlekshistoria med havet i fokus. Så rogivande och fridfullt, samtidigt så otroligt kraftfullt. Många känner en stark dragningskraft till havet – så också konstnären Marti Marais och designstudion Summer House. Tillsammans har de skapat en helt ny och unik kollektion, med kärleken till havet som utgångspunkt.

High Tide BW -  Summer House x Marti Marais

Marti Marais främsta inspirationskälla är stormiga hav, och man kan verkligen känna energin och vitaliteten från de våldsamma vågorna i hennes målningar. Samtidigt låter hon oss också njuta av den tystnad och fridfullhet som uppstår när stormen bedarrat och lugnet sänker sig över både hav och strand. 

Teal Wave -  Summer House x Marti Marais

Marti började sin konstnärsbana vid Kapstadens Universitet där hon studerade på världsberömda Michaelis School of Fine Art. Kärleken till havet har hållit henne kvar i Sydafrika, och hon är numera etablerad i branschen, med kunder över hela världen. Marti älskar kreativiteten och känslorna som uppstår tack vare närheten till Indiska oceanen och hon är känd för sina uttrycksfulla havsmotiv som hon skapar i sin soliga ateljé i Summersand i Port Elizabeth. Hennes unika uttryckssätt skapar hon genom att kombinera sin klassiska konstnärssjäl med moderna metoder där hon låter färgen lyda kemin och röra sig fritt. Hon observerar och styr gravitationen med största precision, och berättar att timingen är hennes viktigaste resurs i skapandet. Resultatet blir hänförande verk som inte lämnar någon oberörd. 

Moondance Flat Blue - Summer House x Marti Marais

Nu har Marti Marais skapat en unik, havsinspirerad kollektion tillsammans med Summer House – en designstudio som fokuserar på att experimentera med koncept och material för ett subtilt, närvarande och personligt resultat. Även Summer House har sin bas i Sydafrika, och den nya, gemensamma kollektionen visar verkligen på deras enade kärlek till havet. 

Vi på Photowall kan inte få nog av dessa häpnadsväckande motiv som verkligen väcker känslor och skapar en otrolig dragningskraft. De gör sig fantastiskt i både små och stora format, och varje del i kollektionen har sin unika prägel och förmedlar både kraft och harmoni. Att få en inblick i Martis skapande gör det hela än mer spännande, och hennes unika teknik och känsla för färg och form får verkligen ta plats i denna kollektion. 

Ocean Rhapsody -  Summer House x Marti Marais

"Photowall har ett nära och väletablerat samarbete med designstudion Summer House - så när de presenterade idén med att kombinera Marti Martais abstrakta måleri med våra tapeter sa vi ja direkt. Marti har en otrolig förmåga att avbilda havet och alla dess olika egenskaper, från dramatiska dyningar till lugnande vågor, på ett vis som gör det lätt att ta till sitt hjärta. Inredning är ett utmärkt sätt att skapa välbefinnande, och det är dessutom väldigt enkelt att sätta stämningen i rummet med hjälp av en tapet.

I en snabbt föränderlig värld vill vi gärna omge oss med det som alltid funnits där, och finns det något bättre än att vara nära havet när man vill vila och samla kraft?"

-Anneli Öquist, Trendexpert på Photowall

Summer House x Marti Marais kollektion består av 12 kraftfulla, kreativa verk som inte lämnar någon oberörd. Kollektionen finns tillgänglig som tapeter, canvastavlor och posters. Till kollektionen