Trender
 Årets tapettrender 2022 – behagliga toner och färgsprakande inslag

Årets tapettrender 2022 – behagliga toner och färgsprakande inslag

Vilsamt och naturnära är ledord vi gärna tar med oss in i hemmet i år. Låter det bekant? Helt rätt! Man kan säga att inredningen är som ett hjul – och det uppfinns ju inte på nytt varje år, eller hur? I stället kan man se på inredningstrender som en vidareutveckling på året som varit, där man tar med sig favoriterna, skruvar lite på dem och adderar ett par nya detaljer.

Läs mer
Trendrapport A/W 22/23

Trendrapport A/W 22/23

Tänk dig ett ombonat hem. En skyddad oas mitt bland färgsprakande trädkronor, som både lugnar och stärker efter en energifylld sommar. Med hjälp av höstens härliga färger, texturer och uttryck kan du skapa just din, trygga plats. Vårt designteam har tolkat och summerat de största inredningstrenderna för den kommande säsongen och utifrån det valt ut sina favoriter. Med dessa som utgångspunkt har de sedan skapat tre inspirerande tapetkollektioner med olika uttryckssätt, som hjälper dig att hitta rätt stil för just dig.

Läs mer
TRENDRAPPORT S/S 2023 - Futuristiskt, överdådigt och spirande

TRENDRAPPORT S/S 2023 - Futuristiskt, överdådigt och spirande

Vi går mot ljusare tider och visst ger de första, spirande solstrålarna vårkänslor och ny energi. Stanna upp i stunden och njut – att vara här och nu har aldrig varit mer rätt. Den känslan har vi tagit med oss i denna guide där vi har tolkat tre av årets stora trender samt skapat unika tapetkollektioner till varje. Låt din trygga, ombonade oas fyllas av glädje och lekfullhet – hitta dina tapetfavoriter bland spännande stilkrockar, futuristiska inslag och massor av färg.

Läs mer
TRENDRAPPORT A/W 2023

TRENDRAPPORT A/W 2023

Omfamna en ny säsong genom uttrycksfulla trender. Futurism eller livfullhet, nostalgi eller avkoppling – det finns en trend för varje smak och möjligheterna är oändliga. Kliv in i en värld av färger, mönster och känslor och förvandla ditt hem till en plats som berättar din historia. Vi på Photowall har skapat fyra olika tapetkollektioner som hjälper dig att skapa ett trendsäkert hem som speglar just dig. Välkommen vardag – låt oss skapa magi tillsammans!

Läs mer
Trendrapport Vår/Sommar 2024

Trendrapport Vår/Sommar 2024

Det är dags för den soliga säsongens trendrapport! Från vilsamma landskap till kosmiska atmosfärer och en dynamisk stadspuls — den här rapporten är fylld med fängslande och transformativa designidéer som kommer att göra om dina utrymmen till självreflekterande konstverk på nolltid. Redo att låta dig inspireras?

Läs mer
DIY - Gör egna knoppar till barnrummet

DIY - Gör egna knoppar till barnrummet

Krokar, knopplister och knoppar är en inredningsdetalj som både har en praktisk funktion men också är snyggt i barnrummet. Med enkla medel kan du faktiskt göra egna.

Läs mer
Japandi – en harmonisk fusion av japansk elegans och skandinavisk design

Japandi – en harmonisk fusion av japansk elegans och skandinavisk design

Tidlös. Avskalad. Varm. Rustik. Uttrycken för denna heta inredningstrend är många, och de är alla viktiga hörnstenar för den som väljer att omfamna en mer harmonisk filosofi för hemmet. Japandi är en spännande hybridtrend som verkligen korsbefruktat två fantastiska stilar och skapat en värld av både perfektion och hållbarhet.

Läs mer
Vik dekorativa julstjärnor av tapet

Vik dekorativa julstjärnor av tapet

Julstjärnan är ett roligt och fint jul-DIY som sätter stämningen direkt. Att den dessutom går att variera i form och storlek gör den aktuell år efter år. I den här artikeln visar vi hur du kan göra glittriga dekorativa stjärnor att pryda paketen, dekorera ett dukat bord eller hänga i julgranen för att nämna några exempel.

Läs mer
SUMMER HOUSE X MARTI MARAIS

SUMMER HOUSE X MARTI MARAIS

En stormig kärlekshistoria med havet i fokus. Så rogivande och fridfullt, samtidigt så otroligt kraftfullt. Många känner en stark dragningskraft till havet – så också konstnären Marti Marais och designstudion Summer House. Tillsammans har de skapat en helt ny och unik kollektion, med kärleken till havet som utgångspunkt.

Läs mer
Höstens trender 2021

Höstens trender 2021

Så här i sensommartider är vi många som ser fram emot att mysa till det lite extra inomhus igen. Vi gör oss helt enkelt redo för en ny säsong. Hösten närmar sig med stormsteg, så ladda nu upp med ditt favoritte, en skön filt och tända ljus så bjuder vi på maxad inspiration i form av höstens trender. Eller vad sägs om murrigt och ombonat, mjuka linjer och vilsamma toner? Dessutom glada nyheter för dig som älskar 90-talet; fulsnygga fruktmönster och klara färger är helt rätt. Häng med oss på en tur genom de fyra hetaste trenderna i höst!

Läs mer
Förläng sommaren

Förläng sommaren

Soliga dagar och varma kvällar vill vi väl alla ha mer av? Den långa vintern är sen länge glömd, och istället för att tänka på den intågande hösten njuter vi av sensommaren och fortsatt umgänge, utflykter och kanske ett och annat svalkande dopp i hav och sjöar. Svensk sommar när den är som bäst helt enkelt! Och det är just precis nu vi skapar minnena vi sen vill bära med oss. Länge. Glöm inte att föreviga dem – genom fototapeter, tavlor och posters kan de ljusa upp och ge värme långt in på hösten.

Läs mer
Ekovänliga och hållbara blommor

Ekovänliga och hållbara blommor

Den ordinära fredagsbuketten med en bunt färska blommor har under det senaste året bytts ut till ett mer ekovänligt och hållbart alternativ nämligen: torkade växter. Denna trend sågs redan mycket under 70- och 80-talet och syns numera ofta på sociala medier och i var och vartannat hem. Torkade växter håller länge och tar bort behovet att investera i en ny bukett varje vecka.

Läs mer
Staycation - Inred ditt hem som ett lyxigt hotellrum

Staycation - Inred ditt hem som ett lyxigt hotellrum

Sommaren är runt hörnet och semestertider är på intåg. Eftersom resandet fortfarande är aningens restriktivt tänkte vi ge dig några tips på hur du skapar din egen drömoas i ditt hem. Vi har samlat sex populära destinationer med enkla inredningstips på hur du kan skapa den där underbara semesterkänslan direkt i ditt hem utan att behöva resa halva jorden runt.

Läs mer
Sommarens tapettrender 2021

Sommarens tapettrender 2021

Träden har fått knoppar och det är inte länge tills naturen står i full blom och sommarens ljuvliga dagar är här. Vilka motiv, mönster och färger kan vi förvänta oss att se denna sommar? I denna artikel har vi samlat tre olika trender vi tror kommer synas under den ljusaste årstiden.

Läs mer
Inredningstrender 2021 - 4 stora trender för det nya året

Inredningstrender 2021 - 4 stora trender för det nya året

Vi är mitt i en pandemi och förändringens vind blåser ständigt. Vi vet knappt vad som händer nästa vecka, eller för den delen, vad som händer imorgon. Vi tänker om och anpassar oss. Men låt oss ta en kik på vart trenderna ändå är på väg under 2021.

Läs mer