Sommarens tapettrender 2021

Träden har fått knoppar och det är inte länge tills naturen står i full blom och sommarens ljuvliga dagar är här. Vilka motiv, mönster och färger kan vi förvänta oss att se denna sommar? I denna artikel har vi samlat tre olika trender vi tror kommer synas under den ljusaste årstiden.

Det har gått ett år sedan vi började lära oss att leva i samklang med pandemin. Vi har anpassat och förändrat vår livsstil och vanor, vilket man även kan se speglas i mode- och inredningstrenderna. Vi spenderar mer tid i våra hem och lägger större fokus på att skapa en miljö som vi känner oss inspirerade, trygga och bekväma i. Sommaren är på ingång och med mer ljus ökar även energin. Många vill renovera och välkomna den nya säsongen med ny inredning och tapeter. Vi på Photowall har tolkat de senaste trenderna och kopplat ihop det med motiv och färgskalor vi tror kommer vara populära i sommar.

Grounding Nature

Trend 1 - Grounding nature

Det senaste året har varit en ögonöppnare för livets ursprung - naturen. Eftersom tillgång till restauranger och resor inte varit lika tillgängligt, har folk tagit sig ut på långpromenader och äventyr i skogen. Man börjar förstå skogens helande och avslappnande krafter på ett nytt sätt än tidigare. Därför har man välkomnat in naturen med öppna armar i sina hem, och vi kan se ett ökat intresse för både krukväxter och hantverk.

Burgundy Flowers
Burgundy Flowers -  Photowall

Färgmässigt smyckar folk sina hem med jordiga färger som till exempel skogsgrön, brun och beige. Dessa toner är speciellt passande för ditt sovrum där du vill skapa en så harmonisk miljö som möjligt. Den senaste trenden är att kombinera dessa jordiga toner med “mumsiga” färger som rödbets- och grönkåls nyanser. Dessa detaljer ger med säkerhet ditt vardagsrum eller kök en uppiggande känsla. 

Blissful breeze

Trend 2 - Blissful breeze

Längtan till en vit sandig strand och glittrande hav ligger mycket högt på folks önskelista just nu. Om man inte kan resa till sin drömdestination -  varför inte skapa den i sitt hem istället? Du kan enkelt skapa ditt egna lilla Ibiza eller medelhavsmiljö ute på din terrass eller i ditt vardagsrum. Nyckelordet till denna trend är: solkysst. Den inkluderar en sandig färgskala, tänk dig beige, ljusrosa och detaljer i en babyblå färg.

Moving with the Wind
Moving with the Wind -  GI Collection

Under sommaren spenderar vi helst så mycket tid som möjligt utomhus, därför kommer vi även se folk skapa sina egna hemmakontor utanför hemmet. Piffa upp din veranda med solkyssta färger, inred med torkade blommor, krämiga tapeter och keramiska detaljer. Med detta kommer du inte vilja lämna ditt egna hem i sommar. 

Color splash

Trend 3 - Color splash

Sommaren är årets ljusaste årstid och det syns även tydligt i inredningen. I år gör det nostalgiska 80-talets starka färger en comeback. Det här betyder en mer intensiv färgskala än de vanliga ljusa pastellerna. Tänk dig lekfulla färger så som ärtgrön och ljusrosa. Ju mer färg - desto bättre! Poppande nyanser som rosa, lila, olivgrön och gul är även färger man kommer se på tapeter i sommar. Detta piggar upp ditt hemmakontor eller vardagsrum, och symboliserar glädje och acceptans, precis vad vi suktar efter under sommaren.

Holographic III
Holographic III - Photowall

Snabb leverans

Din beställning skickas inom 1–4 dagar (just nu 5-8 dagar) och du har alltid fri frakt. Tapetlim ingår.

100% Garanti

Vi vill bara ha nöjda kunder, därför har du alltid 30 dagars öppet köp och du får pengarna tillbaka om du inte är nöjd.