Årets tapettrender 2022 – behagliga toner och färgsprakande inslag

Vilsamt och naturnära är ledord vi gärna tar med oss in i hemmet i år. Låter det bekant? Helt rätt! Man kan säga att inredningen är som ett hjul – och det uppfinns ju inte på nytt varje år, eller hur? I stället kan man se på inredningstrender som en vidareutveckling på året som varit, där man tar med sig favoriterna, skruvar lite på dem och adderar ett par nya detaljer.

Blue Forest - Photowall

Trender kommer och går, de återuppstår, och de drabbar oss olika från individ till individ och en del slocknar lika fort som de blossat upp. Det är inget nytt alls, det är ju så trender fungerar. Vi uppfinner sällan hjulet igen men med det sagt som kommer vi likväl fortsätta vidareutveckla det för att passa vår samtid.

Vi vet att mode och kläder sedan länge varit en statusmarkör, ett sätt att uttrycka sin identitet på och ett effektivt sätt att känna samhörighet med andra. Modets trender rör sig snabbt framåt, mycket snabbare än inredningstrender. Det gör att vi sällan ser markanta förändringar år från år utan trenderna smyger sig nästan sömlöst in i våra hem och våra hjärtan. Och där kan de bli kvar – länge!

Watercolor Landscape IV Pink and Blue -  Nouveau Prints

En behaglig palett

Pandemin som pågår har gjort att vi sedan en tid tillbaka spenderar mycket mer tid hemma. Kanske har det bidragit till att heminredningen nu fått ta mycket mer plats och blivit en än mer tydlig måttstock och statusmarkör samt en del i hur vi uttrycker vem vi är och vad vi har för värderingar.

Kanske har pandemin också påverkat vårt allt starkare behov av att finna samklang med naturen. Naturliga färger, former och element tar alltmer plats i våra hem. Vi söker lugn och harmoni och dras omedvetet till färger som får oss att må bra, kulörer och kombinationer av material som vi tycker är vackra och rogivande – vilket ofta sammanfaller med toner som återfinns i den naturliga paletten. Med allt detta i åtanke är det inte särskilt svårt att förstå varför de olika kulörerna som kallas för årets färg 2022 består av en sammantaget behaglig palett, en vilsam och naturnära skala som alla ligger väldigt nära varandra i nyanser. Kära favoriter från 2021 som alltså följer oss in i det nya året. Med sig har de dock en härlig mix av färgklickar och kombinationer att experimentera med - där lila, grönt och 80-talspasteller är några av våra personliga favoriter.

Autumn Dreams - 1 x

Hitta din stil

Genom att ställa oss viktiga frågor och ta reda på varför vi önskar oss något kan vi ta bättre beslut som kommer påverka oss i rätt riktning. Det finns inget rätt eller fel, men det finns massor av inspiration och en del värdefulla tips att ha som utgångspunkt för den som vill.

Vi på Photowall älskar när personlighet och känsla får ta plats i hemmet, och med det som utgångspunkt är vårt främsta råd när det kommer till tapeter och trender att faktiskt se till dig själv. Ställ dig frågan vad du själv tycker om och vad du har för egna behov just nu. Söker du efter en vilsam plats för rekreation? Ett rum som sprakar av energi eller en trygg och omhändertagande famn att värma sig i? Mår du bra av ljust och avskalat eller trivs du bättre i en ombonad miljö? I listan nedan hittar du våra favoriter när det kommer till årets tapettrender som vi hoppas kan ge dig inspirationen du behöver för att skapa ett personligt hem för just dig och dina behov.

Trend 1 – Silent Shores

Above the Storm - Summer House x Marti Marais

 

Denna trend omfamnar både minimalisten och det jordnära och spirituella. Ett möte mellan två livsstilar, som enas i en önskan om en nystart och en tillvaro bortom stress och oro. Silent Shores skapar utrymme och energi att skala bort informationsoverload och scrollande till förmån för umgänge, närvaro och stillhet. Livet är här och nu!

Färgerna är vilsamma, med en något blygsam men ack så vacker färgskala. Från bruten vit, genom spröda skikt av grått till beige och bruna nyanser. Inspirationen kommer från svala novembervågor som rullar in mot de nordiska sandstränderna. Lera och sediment, kalksten och skira snäckor får också sätta färg på denna trend.

Silent Shores erbjuder en vacker och avskalad bas som blir en perfekt grund, lätt att styla och kombinera med klassiska ting och personliga favoriter. För dig som dras mer åt det minimalistiska – låt basen vara enkel och gruppera din inredning efter färgskala för att få en sober look och skapa kontraster med en mix av taktila material såsom glas, ull och keramik.

Trend 2 – Open window

Circles Mid Century II - Ana Rut Bre

 

Öppna fönstret och släpp in känslorna! Härliga färgklickar gör ju vem som helst på gott humör, och denna trend sprudlar av energi och framtidsanda. Här hittar vi allt för den som redan för länge sedan firat att pandemin är över och har gått vidare i livet. Varför invänta resten av världen när man kan gå sin egen väg? Vi har bara ett liv så låt oss se till att göra det bästa utav det genom unika färgkombinationer som garanterat skapar en uppsluppen stämning där hemma.

Tack vare Open window är det vår i luften! Var kreativ, hitta din stil och blanda vågade former men mer stilrena för en perfekt kombination. Låt hemmet blomstra – plocka inspiration i mormors pionrabatt. Rosa, lila, grönt och gult är alla nyckelfärger i denna trend, välj en eller kombinera flera!

Trend 3 – Woodland moments

Slate Palms - WAG Collection

Tänk dig starka vindar från havet. En dimblå horisont. Disiga toner. Kanske kan man kalla denna trend för ”den intellektuella trenden”. Här diskuteras politik, klimatavtryck och slutna kretslopp. Man tänker nytt. Ifrågasätter gamla sanningar. Men ingen vet hur det slutar…

Den blå färgen är grundpelaren i denna trend. Blått signalerar trygghet och lugn – något vi behöver känna för att långsamt våga lämna våra invanda mönster. Att söka sig till havet ger kraft och energi. Olika blå nyanser symboliserar rent vatten och frisk luft, något vi nu mer än någonsin förstår det sanna värdet av.

Dimblått, himmelsblått, djupblått i kombination med mossgrönt och möjligen en bärigt röd accentfärg. Kombinera med tyger och mjuka former, upcykla älskade ägodelar och addera vacker konst och intressanta böcker så är hemmet inte bara komplett utan också varmt, ombonat och tryggt.

Utforska alla trender här.

Snabb leverans

Din beställning skickas inom 1–4 dagar (just nu 5-8 dagar) och du har alltid fri frakt. Tapetlim ingår.

100% Garanti

Vi vill bara ha nöjda kunder, därför har du alltid 30 dagars öppet köp och du får pengarna tillbaka om du inte är nöjd.