TRENDRAPPORT S/S 2023 - Futuristiskt, överdådigt och spirande

Vi går mot ljusare tider och visst ger de första, spirande solstrålarna vårkänslor och ny energi. Stanna upp i stunden och njut – att vara här och nu har aldrig varit mer rätt. Den känslan har vi tagit med oss i denna guide där vi har tolkat tre av årets stora trender samt skapat unika tapetkollektioner till varje. Låt din trygga, ombonade oas fyllas av glädje och lekfullhet – hitta dina tapetfavoriter bland spännande stilkrockar, futuristiska inslag och massor av färg.

Meta Waves by Photowall

Av och på

Vi har länge pratat om kontraster när det kommer till trender. 2023 är inget undantag, däremot tar de sig lite nya uttryck i år. Nu fyller vi våra hem med futuristiska färger och virtuella former i kombination med harmoniska miljöer. Med trendordet metaverse i bakhuvudet skapar vi en ständigt uppkopplad tillvaro men med en tydlig av och på knapp. Vi integrerar ny modern teknik i rum för avkoppling - som ett futuristiskt ”techmysspa” inrett med lavendeltoner och pixlade ytor. På med badrocken och tofflorna, styr rumstemperatur med rösten och låt den nya integrerade tekniken ta väl hand om dig.

 

Gå på känsla

Vi lägger alltmer fokus på att uppnå genuin glädje och uppleva sådant som får oss att känna oss levande inombords och som inte kan fångas på bild. Det handlar om att vara här och nu, en känsla vi såklart även vill återskapa i hemmet. Här är naturen en viktig ingrediens, med uppdaterade färgskalor som spirar av energi.

Orange Terrazzo Pattern by Jorma Jämsén

”Det handlar inte längre om vilken stil man har utan mer om vilken känsla man är ute efter.”

 

Förälska dig i färg

Efter en tid av harmoniska toner söker vi oss nu mer och mer till starka färger som tillför glädje. Överdådigt är helt rätt, både när det kommer till färg och form samt hur dessa kombineras. Spektret är brett, men starka toner av rött och blått är de allra hetaste i sommarens palett. Gå hela vägen med tapeter på både väggar och tak, eller satsa på mindre detaljer såsom posters eller textilier. Oavsett vilket är det hög tid att förälska dig i färg – en gång för alla!

Stitched Together - WA Collection

Årets trendspaning - här har vi listat våra tre favoriter och skapat unika tapetkollektioner till varje trend.

 

Trend 1: The Baroness Blend 

Överdådiga stilkrockar

Palett: Blodrött, blått, aprikos & turkos

Överdådigt är ledordet för den här kollektionen, ta vad du har hemma bara det är stort och tar plats. Barocka blomsterarrangemang i ålderdomliga urnor av keramik ställs med glädje fram på det minimalistiska bordet av plexiglas. Kraftfulla färger som till exempel blodrött och koboltblå dominerar även om mjukare toner som drar åt aprikos eller turkos också har sin plats och lättar upp stämningen. En helt klart hedonistisk inredningsstil, livet ska levas till det yttersta. Vi vill ha sådant som berör, detaljer som får oss att känna djupt i våra själar och vi har helt slutat be om ursäkt för att inte passa in. Mönstrade golv, färgsatta tak, magnifika valv och dubbeldörrar som står på vid gavel mot världen – tänk stort och utanför boxen. I denna trend dricker man vin i stället för vatten, lapar blått skärmljus på sammetsklädda divaner med lejontassar och framför allt så lever man i varje ögonblick.

Utforska kollektion

 

Trend 2: Protopia

Where more is more 

Palett: Grönt, blått, gult & orange

I sin renaste form definieras Protopia som ett tillstånd där vi inte längre kämpar för överlevnad (Dystopia), och vi strävar inte heller efter perfektion (Utopia). Protopia är en värld med en konstant kollektiv vilja att förändra och förbättra men där man också förväntar sig att behöva vidareutvecklas. Vi söker oss till vårt ursprung, ifrågasätter våra levnadsvanor. Vi fyller våra hem och hjärtan med hälsa och kärlek. Och självklart spelar naturen stor roll. Den här trenden är full av växtlighet och gröna nyanser. Den gröna färgen verkar naturligt avstressande och uppfriskande. Gula nyanser främjar kreativitet och här ser vi båda i en finstämd mix. Mycket mönster, olika former och en hyllning till den egna stilen är mantrat för denna trend.

Utforska kollektion

 

Trend 3: Metamodernism

Fly in i en virtuell verklighet

Palett: Lila, rosa & vit

Välkommen in i en framtidsskildring med inspiration från metaverse och den digitala världen. Ljusa, blanka ytor i kombination med vilsamma inslag av böljande former i en behaglig belysning. Dessutom: inslag av rumsförlängande element i 3D, krom och vit metall. Ljust rosa toner varvas med artificiell konst och hela det lila spektret - från den ljusaste lavendeln till pulserande neon. Låt känslorna styra!

Generellt är det avskalat men ombonat som gäller. Fluffiga former och futuristisk design där det lika gärna kan handla om att fly vardagen som att komma hem. Vi ser speglar, innovativa material och helhetslösningar i en sömlös värld där vi vandrar mellan olika universum utan att lägga märke till det. Våra tankar är befriade från gamla föreställningar och vi ser med tillförsikt på framtiden. Det vilar en stillhet över rummen, naket, ärligt och artificiellt.

Utforska kollektion

 

Snabb leverans

Din beställning skickas inom 1–4 dagar (just nu 5-8 dagar) och du har alltid fri frakt. Tapetlim ingår.

100% Garanti

Vi vill bara ha nöjda kunder, därför har du alltid 30 dagars öppet köp och du får pengarna tillbaka om du inte är nöjd.